Danmarks bedste mobilnetværk i test – hvad mener kunderne?

I test har TDC flere gange fået titlen som Danmarks bedste mobilnetværk. Men hvad er kundernes oplevelser og er de enige i disse test? Det kigger vi nærmere på her.

Danmarks bedste mobilnetværk i test – hvad mener kunderne?

Tilbage i 2016 vandt TDC en test, foretaget af Teknologisk Institut, hvor de endnu en gang havde Danmarks bedste mobildækning og mobilnetværk – samme test vandt de også året forinden. Nu springer vi frem til 2021, hvor Teknologisk Institut kommer med samme konklusion i deres test af landets mobilnet: TDC har stadig Danmarks bedste mobilnetværk. Med flere tests på plads, så kigger vi her nærmere på hvad mobilkunderne mener – er de enige i disse test?

I den seneste test fra Teknologisk Institut konkluderes det, at TDC landets bedste dækning og hurtigste netværkshastighed. Ikke nok med det, så har de også den klart bedste 5G-dækning. Der er blevet sammenlignet hastigheder 500 steder i landet i testen, hvor TDC præsterede 5G på 98,4 procent af disse.

I gennemsnit var TDCs mobilnet 36 procent hurtigere på download og 43 procent hurtigere på upload, end de andre mobilnetværk i Danmark kunne præstere (Telia og Telenors fælles netværk og 3). Her er det dog vigtigt at nævne, at testen også viser, at TDC, Telenor og Telia har stort set samme adgang til 4G. En nylig test fra Ookla, virksomheden bag internesthastighedstesten Speedtest, viste også, at TDCs net var hurtigere end både Telia, Telenor og 3. Hvad mener kunderne hos TDC og landets andre teleselskaber?

Se også: De billigste og bedste mobilabonnementer på TDCs net

Danmarks bedste mobildækning – er kunderne enige?

Når der skal vælges nyt mobilabonnement, så er taletid, mobildata og pris ofte i forbrugernes fokus. Det netværk man vælger får ofte mindre vigtigt i beslutningen, og det kan ende med problemer med mobildækningen, hvilket går ud over samtalekvaliteten, hastigheden og mere. Derfor har vi sat gang i en undersøgelse om mobildækningen i Danmark, med det formål at gøre det lettere for danskerne, at finde billige mobilabonnementer med den bedst mulige dækning, hvor de bor.

En ting er at benytte teleselskabernes dækningskort og læse test af mobildækningen. En anden ting er, hvordan mobildækningen opleves, hvor du bor. Forhindringer i landskabet kan nemlig gøre, at netop der hvor du bor, er der et mobilhul. Kigger man nærmere på kundernes oplevelser, så får man godt indtryk at dækningen i lokalområdet.

Indtil videre har 4.602 danskere deltaget i undersøgelsen, som deler ud af deres erfaringer som kunde hos et teleselskab, med både mobildækning og kundetilfredshed. Udfra disse svar giver vi et overblik over dækningen i postnummer og kommuner i Danmark, på alle landets mobilnetværk. Det gør vi med tre dækningskort, med grønne, gule og røde markeringer, som viser hvordan kunderne har oplevet dækningen på mobilnetværket.

Herunder kan du se TDCs dækningskort, baseret på kundernes oplevelser med netværket:

Læs også: Anbefalede mobilabonnementer med bedste dækning, hvor du bor

Konklusion: Der er stadig mobilhuller, uanset mobilnetværk

Selvom TDC vinder i test og har Danmarks bedste mobilnetværk, så findes der stadig mobilhuller, hvor dækningen ikke er tilfredsstillende. Så derfor må konklusionen være, at lige meget hvilket mobilnetværk du vælger, så kan du opleve steder med dårlig mobildækning. Derfor er det vigtigt, at man inden købet af et mobilabonnement, sætter sig ind i dækningen i det område, hvor man bruger telefonen mest. Det kan du gøre ved at kigge på test, teleselskabernes dækningskort, spørge naboen og ikke mindst benytte vores dækningskort. Her gør vi det samtidig let, at finde det billigste mobilabonnement på det bedste mobilnetværk. Dermed skulle du være sikret den bedst mulige dækning, til den bedste pris.

Er du interesseret i at se, hvilket mobilnetværk der dækker bedst hvor du bor? Hertil har vi lavet et værktæj, baseret på undersøgelsens svar. Her kan man indtaste postnummer og dermed se hvilket netværk, der er bedst oplevelser med i netop dette lokalområde. Du kan prøve værktøjet her:

Se også: Guides og tips til teleselskabernes mobildækning