Test: TDC har stadig Danmarks bedste netværk

Teknologisk Institut har testet netværkene hos TDC, Telia, Telenor og 3 og konklusionen er, at TDC her i starten af 2016 har Danmarks bedste netværk.

Test: TDC har stadig Danmarks bedste netværk

En ny stor netværkstest foretaget af Teknologisk Institut viser, at TDC fortsat har Danmarks bedste mobilnet og mobildækning – det havde de også i 2015.

Testen og konklusionen er baseret på målinger foretaget 500 tilfældigt udvalgte steder i Danmark og Teknologisk Institut har sammenlignet netværk ud fra opkaldskvalitet, streamingkvalitet samt upload- og downloadtid, som udgør dagligt brug af mobiltelefoner i dag og der blev testet på netværkene hos TDC, Telia, Telenor og 3.

Testen tager videre udgangspunkt i “den gode kundeoplevelse”, som er defineret som: 30 sekunder fejlfri mobiltelefonsamtale, 10 MB download indenfor 15 sekunder, 10 MB upload indenfor 30 sekunder og 60 sekunder YouTube-video uden buffering-ventetid.

Se også: Sammenlign priser på de billigste mobilabonnementer

 

Bedste mobildækning til mobilsamtaler

Testen viser, at TDC og Telia lige nøjagtig har de bedste og mest stabile netværk til mobile samtaler – forskellen mellem de fire mobilselskaber er dog uhyre som og må nærmest beskrives som være ikke-eksisterende.

Ved 500 opkald havde TDC og Telia ingen fejl, mens Telenor og 3 hver havde et fejlopkald. Så når det kommer til mobildækning til tale, står de fire danske teleselskaber meget lige.

Se også: Mobilabonnementer med meget tale

Bedste netværk til data

Når det gælder mobildækning ved download og upload af data samt streaming af en video, så ligger TDC betydeligt bedre til end konkurrenterne.

TDC er for eksempel generelt hurtigere til download og markant hurtigere til upload end Telenor, Telia og 3. Resultaterne er for TDC, Telenor og Telia forbedret i forhold til 2015, mens 3’s mobildækning er på samme niveau som i 2015.

TDC’s download og upload er også generelt mere fejlfri og upload end hos Telenor, Telia og 3 og der er fremgang på dette hos TDC, Telenor og Telia i forhold til 2015.

Videostreaming via TDC er på landsplan lidt mere fejlfri end via Telenor, Telia og 3, men Telenor, Telia og 3 har hentet ind på TDC i forhold til mobildækning i 2015.

Se også: Mobilabonnementer med meget data

Bedste samlede kundeoplevelse på de mobile netværk

TDC har, ifølge testen, den bedste samlede kundeoplevelse på landsplan med en score på 88 procent  – det er en fremgang fra 74 procent i 2015.

Telenor scorer 58 procent, Telia scorer 60 procent, mens 3 ligger med en score på 38 procent på den bedste samlede kundeoplevelse.

Telenor og Telia er dermed også gået frem fra 2015, hvor de scorede 43 procent. I 2015 scorede 3 38 procent. TDC har med andre ord den bedste samlede mobildækning i hele landet.

Se også: Mobilselskaber med bedst kundeservice

Stolt TDC

TDC er ikke overraskende stolte over at kunne bevare førstepladsen og kunne prale med at have Danmarks bedste mobilnetværk og mobildækning.

”Vi er selvfølgelig stolte af at kunne levere et stabilt og lynhurtigt netværk til vores kunder, ikke mindst for at kunne opfylde vores ambition om at give dem Danmarks største underholdningsunivers. I dag bruger vi ikke kun mobilen til tale og sms – den lille skærm bliver i høj grad brugt til alle former for underholdning – især når vi er på farten,” siger Peter Trier Schleidt, koncerndirektør for TDC Group Operations.

Om testen af de fire mobile netværk

Testen af de fire danske mobile netværk og mobildækning hos TDC, Telia, Telenor og 3 blev foretaget 500 tilfældige steder i Danmark.

Testen blev foretaget med en iPhone 6S, da den beskrives som en af de nyeste og mest populære mobiltelefoner herhjemme og målingerne blev udført som stationære målinger i bil.

Teknologisk Institut indkøbte SIM-kort hos de 4 teleselskaber og SIM-kortene blev tilfældigt indsat i de leverede iPhone 6 S.

Om testen oplyses det videre, at Teknologisk Institut inden start informerede Telenor, Telia og 3 om, at der i perioden blev foretaget undersøgelse af mobildækning for en unavngiven kunde, så de 4 teleselskaber blev stillet så lige som muligt.

Endelig oplyses det også, at  TDC bestilte og betalte for testen fra Teknologisk Institut. Det gjorde TDC også sidste år, hvor de vandt og det samme gjorde Telenor i 2014, hvor Telenor blev kåret til at have Danmarks bedste netværk.

Du kan se hele rapporten fra Teknologik Instituts test her.

Se også: Nyheder om mobilnet og mobildækning