Denne fælde kan koste dig dyrt trods dit roaming abonnement

Selvom du har et mobilabonnement med roaming i EU inkluderet, så skal du være opmærksom på en detalje, der ellers kan koste dig dyrt.

Denne fælde kan koste dig dyrt trods dit roaming abonnement

Mange danskere har i forbindelse med de nye roaming-regler i EU skiftet teleselskab eller i hvert fald mobilabonnement for enten at få et mobilabonnement, der kan bruges i EU, eller for at få et mobilabonnement, der kan bruges kun i Danmark.

Mobilabonnement med roaming – alligevel dyrt at ringe fra Danmark til udlandet

Med et mobilabonnement med roaming i EU kan du inden for visse begrænsninger bruge din mobil i EU som var du i Danmark – det vil sige, at hvis du rejser i et EU-land, så kan du ringe, sms’e, mms’e og gå på nettet med din mobil i dette land, uden at det koster dig ekstra.

Men der er en vigtig detalje, som du skal være opmærksom på – selvom du har et mobilabonnement med roaming i EU, så skal du stadig betale en høj pris for at ringe fra din mobil, mens du er i Danmark, til et nummer i udlandet, også i EU.

> At ringe til fra Danmark til et udenlandsk mobil- eller fastnetnummer er ikke en del af roaming pakkerne.

Se også: Mobilabonnementer med roaming

Pris for at ringe fra mobilen i Danmark til udenlandsk nummer

Det koster typisk 3-4 kroner i minuttet at ringe til et udenlandsk nummer i Norden og 5-6 kroner til et nummer i EU. At ringe til europæiske lande uden for EU koster omkring 8 kroner i minuttet, mens det koster op mod 16 kroner i minuttet at ringe til numre i resten af verden. Skal du ringe til et udenlandsk nummer fra din mobil i Danmark, er det en god idé at tjekke prisen hos dit teleselskab, inden du ringer.

Når man ringer til udlandet fra Danmark med mobilen, betaler man oftest per pr. påbegyndt minut. Ringer du fra Danmark til en dansk mobil i udlandet, betaler du almindelig dansk minutpris. Modtageren af opkaldet betaler minutprisen fra Danmark til det land, han eller hun befinder sig i.

Se også: Sådan kan du bruge mobilen i udlandet

 

Priser på sms og mms

Sender du en sms eller mms fra din mobil, mens du er i Danmark, til en udenlandsk mobil, så koster det typisk 2,95 kroner per sms og 2,5 kroner per mms.

Se også: Nyheder om brug af mobil i udlandet