billig mobiltelefoni udland

Skal du bruge mobilen i udlandet? Guide til udlandstelefoni

Hvordan tilmelder man sig udlandstelefoni og hvilke andre ting skal man være opmærksom på, når man tager sin mobil med til udlandet? - Se guide til de vigtigste ting, du skal have styr på omkring udlandstelefoni.

For at kunne bruge din mobil i udlandet, skal du være tilmeldt udlandstelefoni hos dit teleselskab. Men du skal også tage stilling til andre ting, nemlig mobilsvar i udlandet og udlandsdata.

Se også: Roamingfri brug af mobilen i udlandet

 

Tilmeld dig Udlandstelefoni

For at kunne ringe fra Danmark til udenlandske numre, skal du være tilmeldt Udlandstelefoni og når du er tilmeldt udenlandstelefoni, kan du så samtidig ringe fra din mobil i udlandet.

Du kan altid sende SMS’er til udenlandske numre – også uden at slå udlandstelefoni til. Men det koster kassen. SMS fra Danmark til udenlandske mobilnumre koster normalt 5,00 kroner stykket. Husk, at emojis og smileys tæller for flere tegn, så hold igen med at bruge dem, når du SMS’er i udlandet.

Se også: Mobilabonnement med gratis roaming

 

Mobilsvar i udlandet

Hvis du bare ikke må gå glip af opkald, der går på telefonsvareren, så skal du være tilmeldt Mobilsvar i udlandet. Så bliver opkald, du ikke svarer på i udlandet, viderestillet til din mobilsvar. For at aktivere Mobilsvar i udlandet, skal du være tilmeldt udlandstelefoni.

Hos de fleste selskaber er Mobilsvar i udlandet gratis, men du betaler for tjenesten ved brug uden for EU og det kan være dyrt. Modtager du et opkald, når du er uden for EU, men som ikke besvares og viderestilles til mobilsvar, betaler du både for at modtage opkaldet og for viderestillingen til mobilsvar. Årsagen er, at opkaldet først går til din mobiltelefon i udlandet og derefter tilbage til mobilsvar i Danmark.

Mobilsvar i udlandet kan også blive rigtig dyr, selvom mobilen er slukket. Din mobiltelefon er nemlig låst til det netværk, den sidst er registreret på, selvom du slukker mobilen.

Så rejser du uden for EU, er et god råd, at du slår din mobilsvarer fra. Du kan slå mobilsvar fra ved at kaste en særlig kode ind. Se hos dit teleselskab, hvordan du gør det.

Se også: Guide til de bedste roamingpriser

 

Data i udlandet

Ønsker du at gå på nettet med din mobil i udlandet, så skal du tilmelde dit abonnement til udlandsdata – når du har gjort det, kan du gå på nettet via de udenlandske mobilnetværk.

Husk dog, at dataforbrug kan være rigtig dyrt i udlandet, med mindre du har et mobilabonnement med roamingfrit forbrug.

De fleste selskaber sætter en grænse på ens dataforbrug – normalt så du kun kan bruge for omkring 450 kroner, inden der sættes spærring på. Denne grænse kan dog hæves, hvis du kontakter dit teleselskabs kundeservice. Men ved du på forhånd, at du har behov for at bruge mobildata i udlandet, så tjek mulighederne for mobilpakker med data til brug i udlandet hos dit selskab.

Se også: Bedste mobilabonnementer til brug i Norden

 

Hvordan tilmelder man sig udlandstelefoni?

Det kan naturligvis variere fra selskab til selskab, hvordan du aktiverer udlandstelefoni til dit mobilabonnement, men til en start skal du logge ind med dit brugernavn og kode på dit teleselskabs hjemmeside. Herefter skal du typisk ind i Mine Services eller Mine indstillinger.

Der finder du så et link til tilmelding til brug af mobilen i udlandet.

Se også: Priser på udenlandstelefoni

Skriv et svar