Boxer-TV slår Knock Out på YouSee – Er allerede klar med frit kanalvalg

YouSee sidder fast, Stofa har nærmet sig betragteligt, men Boxer-TV gør det allerede i dag med forbehold - Det frie kanalvalg er blevet en realitet og danskerne kan nu vinke farvel til dyre og rigide tv-pakker.

Boxer-TV slår Knock Out på YouSee – Er allerede klar med frit kanalvalg

Der er kamp om tv-kunderne i disse tider, hvor flere og flere kunder vælger de dyre tv-pakker fra og i stedet vender blikket mod streaming-tjenester som Netflix og HBO.

– Boxer-TV har imidlertid taget boksehandsken på og tilbyder i dag frit kanalvalg uden dyre abonnementsafgifter – En fleksibel og billig løsning som markedet har ventet længe på.

 

Boxer-TV slår Knock Out på konkurrenterne

I dag tilbyder Boxer-TV en løsning (Flex8) hvor man ud over DR’ kanaler kan vælge op til 8 ekstra kanaler i én pakke. Løsningen varierer i pris alt efter hvor mange og hvilke kanaler man vælger. Variationen i pris pr. kanal afhænger typisk af hvilke tv-rettigheder, det enkelte tv-selskab har købt rettighederne til. Jo dyrere rettigheder, des højere er prisen. Priserne pr. kanal starter i dag fra 29 kroner pr. måned.

Samtidig har Boxer-TV barberet alle opstartsomkostningerne fra. I dag og frem til d. 04-04-2016 er det således gratis at oprette sig som kunde, at bestille boksen og få installeret løsningen. Boxer-TV’ frie kanalvalg er på den måde også et opgør med de traditionelle betalingsmodeller på markedet – Boxer-TV er fleksibelt og det koster ikke penge at blive kunde!

I dag – frem til 04.04.2016 – får du op til otte valgfrie tv-kanaler fra 29 kroner pr. måned og sparer hertil 1.384 kroner i opstart.
Den månedlige pris for “Flex8” abonnementet er 79 kroner.

… TDC nedlægges pr. 1. Juli 2016 og mobil- og tv-kunderne overgår til YouSee – Det er meget svært, at se hvordan YouSee skal kunne hamle op med Boxer-TV’  mavepuster og rejse sig med et endnu bedre tilbud… Boxer-TV har reelt slået Knock Out på dagens konkurrenter.

Se også: YouSee med dyre og rigide TV-pakker

 

100 procent frit kanalvalg fra 1. april 2016

Fra 1. april 2016 lover Boxer-TV, at have 100 procent frit kanalvalg på alle hylder. Fra denne Dato vil der ikke være begrænsninger på hvor mange kanaler man kan vælge fra 29 kroner pr. måned.

Igen. Nogle kanaler vil være langt dyrere, men filosofien bag det frie kanalvalg er baseret på 100 procent valgfrihed og betal kun for de kanaler du faktisk ser.

Tidspunktet er næppe tilfældig valgt. 1. Juli nedlægges nemlig TDC, og TDC-kunderne overflyttes til YouSee, som pt. holder fast i traditionelle, dyre og rigide tv-pakker. Boxer-TV har utvivlsomt været hurtige til at se og reagere på muligheden for, at hente mange tusinde kunder fra TDC/YouSee.

… Mange TDC/YouSee kunder vil hurtigt opdage, at der findes mere fleksible og langt billigere løsninger på markedet.

 

YouSee og Stofa er større end Boxer, men de er kraftigt udfordrede

YouSee er Danmarks største leverandør af kabel-tv, men de er i lighed med Stofa (landets næst-største leverandør) nu kraftigt udfordrede af Boxer-TV, som virkelig har ændret spillets regler for hvordan levere tv til den enkelte dansker.

Stofa er godt på vej, men YouSee halter kraftigt bagud, da de reelt intet har gjort de seneste år. At TDC pr. 1. Juli vælger at satse på YouSee, er derfor meget betænkeligt (set med ejernes øjne)… Mange YouSee kunder kan meget enkelt finde bedre og billigere tv-pakker og det er næppe i tråd med TDC’ nye strategi.

Se også: Derfor vil TDC fejle når de skifter til YouSee

 

Stofa MitTv – Snart med frit kanalvalg

Stofa meldte ud i august 2015, at de vil komme med lignende løsning med Stofa MitTv. Her vil Stofas kunder kunne vælge mellem almindelige tv-pakker som vi kender dem i dag og så et nyt tv-koncept, hvor kunderne kan vælge præcis de kanaler, de ønsker at se på månedsbasis.

Stofa sammenlignede det den gang med, at det bliver som i Tivoli, hvor man kan vælge mellem et turpas, der giver ubegrænset adgang til forlystelserne, eller enkeltbilletter, hvor man betaler fra gang til gang.

Stofa har hverken sat dato eller pris på løsningen, men mon ikke snart den kommer. Stofa er bare nød til at reagere på TDC’ vinken farvel, YouSee hello og Boxer-TV’ trussel.

YouSee med en meget begrænset bland-selv løsning

Yousee, der er landets største tv-udbyder med omkring 2 millioner kunder, har en form for bland-selv-løsning. Man skal have en grundpakke med 25 kanaler inkluderet, og så kan man tilvælge som minimum 10 ekstra kanaler.

Yousee kalder det selv for en bland-selv-pakke, men mange vil nok være uenige i den definition. Det er ikke en valgfri buffet hvis man skal æde sig igennem 25 retter for at få lov til at nyde nogle ekstra valgfrie delikatesser.

Ind til videre er der intet nyt om, hvorvidt YouSee kommer med en bland-selv-løsning, der reelt matcher Stofas og Boxer-TV’ udspil.

 

Danskerne vinker farvel til rigide og dyre tv-pakker, og TDC

Danskerne har gennem alle tider betalt dyrt for kabel-tv. Konkurrencen mellem tv-udbyderne har altid været begrænset og derfor har priserne under tiden også været sky-høje. Lidt pres fra Netflix, HBO og alle de andre streming-tjenester og services var imidlertid alt, der skulle til for, at ændre konkurrencesituationen.

De gamle aktører (De traditionelle kabel-tv udbydere)   blev bange for fremtiden og de første konkurrencetilpasninger fandt sted. Stofa var blandt de første blandt de største, som tilnærmede sig, det vi kalder “det frie kanalvalg”.

Blandt de største kom så i dag Boxer-TV, som imidlertid valgte at gå planken ud og tilbyde 100 procent frit kanalvalg fra 1. april 2016. Den største udbyder på markedet – YouSee – har imidlertid intet foretaget sig. YouSee tilbyder stadig de traditionelle, dyre og rigide tv-pakker. Hvilket er betænkeligt.

– Betænkeligt fordi TDC fra 1. juli 2016 nedlægges og indlemmes i YouSee. Der er tale om millioner af danskere, som pludselig tvinges, opfordres eller systemisk overføres til et nye kundeforhold (Ved godt at kunderne bevarer deres TDC abonnementer, men realiteten er en anden, når de med tiden efterspørger nye løsninger).

At TDC vælger, at overflytte x antal millioner kunder til YouSee – Et selskab som absolut ikke er klar for morgendagens konkurrencesituation – er betænkeligt. Underligt at TDC-ledelsen har valgt denne strategi. Kunderne skal nok finde ud af det og vælge en bedre og billigere løsning, men selskabets investorer vil utvivlsomt tjene en meget svær fremtid.

 

Se også: Mobilabonnement med musik, film og underholdning