bornesikring mobilabonnement forbrug

Børnesikring: Sådan kan du kontrollere børnenes mobilbrug

De fleste forældre giver den første mobil til deres børn, når de er cirka 8,5 år, det viser en nylig undersøgelse. Selvom børn på 8-9 år sikkert er meget skrappere til at bruge en mobil end deres forældre, så er det langt fra sikkert, at de forstår, hvad det koster at bruge en mobil.

Selv voksne kan have svært ved at gennemskue, hvor meget data man bruger på at streame musik en hel eftermiddag eller hvor meget data man rent faktisk bruger på at se et afsnit af The Walking Dead.

Som forælder bør man naturligvis sætte sig ind i den slags – vil du gerne vide med om, hvor meget data man bruger på mobilen på forskellige underholdningstjenester og sociale medier, så kan du læse mere om det her: Hvor meget data bruger Facebook, Youtube…

Se også: Mobilabonnementer til børn

Børn tænker ikke over mobilforbrug

I hvert fald tænker børn nok ikke så meget over forbruget, når de bruger deres mobil og har man købt et mobilabonnement med 1 times tale og 1 GB data, så er det meget sandsynligt, at indholdet er brugt op på få dage.

Jeg siger ikke ikke, at børn bare skal have en kæmpe stor mobilpakke fra dag 1: Det er rigtig fint at de lærer deres forbrug at kende og bliver bedre til at forstå konsekvensen af den måde, de bruger mobilen på. Står den på Youtube den første dag i måneden og de løber tør for data – fint, så lærer de at tænke sig om.

Se også: Mobilabonnementer til familien

Spærring: Sæt begrænsning på børnenes forbrug

Men som forælder kan man godt få nervøse trækninger, når ens børn bare bruger uhæmmet af deres mobilabonnement. For hvad sker der så med børnenes mobilregning? Det er her, spærring og Børnesikring kommer ind i billedet.

Med spærring kan man for eksempel spærre for brug og ekstra køb af tale, sms og data, indholdstakserede sms’er, al dataforbrug i det hele taget og dataforbrug i udlandet.

Bruger ens barn al den data, der er i mobilabonnementet, inden månedens udløb, kan man altså med spærring sikre, at børnene ikke bare kan fortsætte med at bruge løs af data til en høj pris. Man kan også sikre, at børnene ikke ved egen hånd kan tilkøbe ekstra data – det er kun forældrene, der kan det.

Stort set alle mobilabonnementer har fri sms og mms, så det vil ikke være et problem eller nødvendigt at sætte spærring op, men tale skal man være opmærksom på. Løber barnets mobilabonnement tør for tale inden månedens udgang, kan barnet altså ikke ringe til for eksempel sine forældre – så kan det kun blive ringet op.

Det er nok begrænset, hvor stort de fleste børns forbrug er af tale, men det er vigtigt at være opmærksom på dette.

Sidst i denne artikel om børn og mobilabonnementer guider vi til 5 gode mobilabonnenter til børn.

Se også: Bedste mobiltelefon til børn

 

Børnesikring: Blokér børns køb af spil, billeder og ringetoner

Derudover kan børnesikring blokere for køb af spil, ringetoner og billeder. Denne type børnesikring gælder dog ikke ved køb i for eksempel App Store og Google Play.

Her er det forældrenes kreditkort, der er knyttet til betalingsdelen og det har intet med selve mobilabonnementet at gøre.

Se også: Åbningstider for Børnetelefonen

 

Gode mobilabonnementer til børn

Det er naturligvis op til dig som forælder at afgøre, hvor stor mængde indhold, der skal være i børnenes mobilabonnementer – vi lister herunder 5 gode tilbud på mobilabonnementer til børn med forskellig mængde indhold af tale og data.

Se også: Teleskaber med rabatter til familier

 

Greentel

Tilbyder en lille pakke med 1 GB data og 1 times tale til 48 kroner om måneden. Så kommer barnet i hvert fald billigt i gang med mobiluniversets glæde.

Anbefalet mobilabonnement til børn: 1 time tale, 1 GB data , fri  SMS/mms.

Pris: 48 kroner /måned.

Se mere hos Greentel

 

Oister

Oister har let og overskuelig  mobiltelefoni samt nogle meget prisvenlige startpakker til børn.

Anbefalet mobilabonnement til børn: 2 timers tale, 2 GB data, fri SMS/MMS.

Pris: 59 kroner/ måned

Se mere hos Oister

 

Call me 

Her får man gode muligheder for at overskue og styre børns mobilforbrug og man risikerer ikke ekstraregninger på udlandstelefoni, indkøbte spil, ringetoner eller andre betalingstjenester.

Anbefalet mobilabonnement til børn: 2 timer tale, 2 GB data, fri sms.

Pris: 69 kroner /måned

Se mere hos Call me

 

CBB 

CBB har ligeledes et overskueligt og brugervenligt system til at kontrollere og følge børnenes forbrug. Musiktjenesten Tidal følger med i dette mobilabonnement, vi anbefaler. Det kan være ens barn har alderen til at kunne få glæde af sådan en musiktjeneste.

Anbefalet mobilabonnement til børn: 15 timers tale, 15 GB data, fri SMS/MMS + frit forbrug af musiktjenesten Tidal (normalpris 99 /måned).

Pris: 139 kroner /måned

Se mere hos CBB

 

Telmore

Telmore tilbyder både simple mobilabonnementer med fine muligheder for forbrugskontrol og så tilbyder de også mange underholdningstjenester, som børnene helt sikkert vil få glæde af.

Anbefalet mobilabonnement til børn: 10 timers tale, 20 GB data, fri SMS/MMS + gratis musik med Telmore Musik.

Pris: 149 kroner /måned.

Man kan også overveje et Telmore Play abonnement, der indeholder mange tjenester, ikke kun til børn, men også til forældrene. Der kan være mange penge at spare, hvis man gør det – her er både musik, bøger og tegnefilm og film for børn.

Se mere hos Telmore

 

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Skriv et svar