Billigt bredbånd til hjemmet – se priser her

I en tid, hvor alt bliver dyrere, er det værd at hente besparelser alle steder, hvor det er muligt. Det gælder også hjemmets bredbånd. Se priser på billigt bredbånd.

Billigt bredbånd til hjemmet – se priser her

COVID-19 og den russiske invasion af Ukraine har skabt økonomisk usikkerhed og stigende inflation. Mange danskere må derfor finde penge at spare. Et af de steder, hvor man kan spare penge, er på ens bredbånd i hjemmet.

Langt de fleste husstande har bredbånd i hjemmet – og mange kan formentlig nikke genkendende til, at det er længe siden, man sidst har undersøgt markedet for bredbånd og fundet et billigt abonnement. Netop det får du hjælp til her.

Se også: Priser på bredbånd

Spar penge på bredbånd med lavere hastighed

Mange internetudbydere forsøger at sælge danskerne en internetforbindelse, der udnytter den maksimale hastighed, som man kan få ud af signalet på ens adresse. Men det koster ofte ekstra. I mange tilfælde er det en forbindelse med hele 1.000 Mbit/s i download – og nogle gange også i 1.000 Mbit/s i upload via kabel-tv. Det er dog de færreste, der har brug for så hurtigt internet.

Meget langsommere hastigheder kan også gøre det. Men kan det gøres billigere? Lad os se, hvor meget internet du kan få for pengene, hvis du vælger en billigere og langsommere hastighed. Bemærker at priser på bredbånd varierer meget fra adresse til adresse. Nedenstående gælder derfor ikke nødvendigvis på din bopæl.

JETNET
300/60 Mbit/s via fiber
Pris: Fra 199 kroner per måned

YouSee
100/20 Mbit/s via kabel-tv
Pris: 229 kroner per måned
Se aktuelle priser og tilbud hos YouSee

Telenor
300/60 Mbit/s via kabel-tv
Pris: 229 kroner per måned
Se aktuelle priser og tilbud hos Telenor

Kviknet
300/50 Mbit/s via kabel-tv
Pris: 199 kroner per måned (0 kroner de første tre måneder)

Beskedne besparelser ved at gå markant ned i hastighed

Udvalget af bredbånd varierer ekstremt meget fra adresse til adresse, fra by til by og fra kommune til kommune. Nogle kan få fiber, andre kan kun få internet via telefonstikket eller kabel-tv.

Andre kan igen få hurtigt internet på 1.000 Mbit/s via kabel-tv. Her kører alle de billigste udbydere en fast pris på 249 kroner per måned. Den pris er så god, at det på mange adresser i Danmark vil være billigere end en langsommere forbindelse via fibernet. Det skyldes, at fibernet generelt er en dyrere forbindelse at tilbyde.

Hvis du kan få 1.000 Mbit/s via kabel-tv, kan det altså næsten ikke svare sig at vælge en langsom forbindelse på 100, 200 eller 300 Mbit/s (alt efter hvad der er tilgængeligt på din adresse) for at spare 10, måske 20 kroner per måned.

På Energistyrelsens hjemmeside tjekditnet.dk kan slå din adresse op og se alle de udbydere, der tilbyder internet på din adresse. Glem heller ikke, at mobilt bredbånd også kan være et billigt alternativ til kablet bredbånd, hvis du vil spare penge på regningen.

Læs også: Guides om bredbånd

Opdateringer af emnet

Næste kronologiske historie om temaet finder du her. Daniel Søgaard Hald har bragt sagen videre. 31/3/2022 rettede vi nyt fokus på sagen med nyheden; Telmore introducerer Disney+ i mobilt bredbånd – Læs den her. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om Bredbånd..