Billig men god kameramobil – 5 mobiltelefoner med godt kamera

Kameraet er en af de allervigtigste funktioner på en mobil, men den bedste kvalitet koster ofte meget - her er guide til 5 billige mobiltelefoner med virkelig godt kamera.

Billig men god kameramobil – 5 mobiltelefoner med godt kamera

Jeg støder ofte på mobilbrugere, der køber en mobiltelefon til 1.500 kroner og som så beklager sig over kamerakvaliteten. Guide til billige mobiltelefoner med godt kamera.

Noget af det, mobilproducenterne sætter mange ressourcer ind på at forbedre i deres mobiltelefoner, er kameraet. Og med god grund. De fleste har kameraet som top 3 vigtigste funktion på deres mobil og det er derfor vigtigt i salgsøjemed at kunne prale med at have det bedste kamera i sin mobil –  eller i hvert fald det bedste kamera i forhold til prisen. Det er klart, at en ny mobil til 7.000 kroner har et bedre kamera end en mobil fra sidste år til 3.000 kroner – men meget sjældent er kvaliteten så god, at den kan retfærdiggøre det dobbelte i pris.

Herunder finder du guide til billige mobiltelefoner med virkelig gode kameraer.

Se også: Mobiltelefoner med bedste kamera

 

Billige mobiltelefoner med godt kamera

#1 Huawei P20 Pro
Triple kamera – altså hele tre kameraer på bagsiden – der tager flotte portrætbilleder og gode billeder i det hele taget, særligt i mørke. Har optisk billedstabilisering (OIS), fasedetektionsautofokus og 3 gange optisk zoom. Video optages i 4K.

Har ellers stor skærm på 6,1 tommer med fuld HD+-opløsning, batteri på 4.000 mAh med lynopladning og hurtig brugerflade med Android.

Bedste købspris:
Fra cirka 3.200 kroner inkl. abonnement i én måned.

Se aktuelle priser på Huawei P20 Pro

#2 LG V30

Har et rigtig godt dual kamera på bagsiden, der tager rigtig flotte billeder. Har optisk billedstabilisering (OIS), fasedetektionautofokus og HDR. Video kan optage i 4K. Har ellers stor skærm på 6 tommer med 2K-opløsning, batteri på 3.300 mAh med lynopladning og hurtig brugerflade med Android 8.0.

Bedste købspris:
Fra cirka 3.000 kroner.

Se aktuelle priser på LG G6

 

#3 Motorola Moto G6 Plus

Dual kamera på 12 + 5 megapixel og med fasedetektion autofokus og HDR. Lavt blændetal på F/1.7 gør at den tager gode billeder i mørke og den tager generelt rigtig fine billeder uanset motiv og tid & sted. Har ellers skærm på 5,9 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 3.200 mAh med lynopladning og hurtig brugerflade med Android 8.0.

Bedste købspris:
Fra cirka 2.000 kroner.

Se aktuelle priser på Motorola G6 Plus

 

#4 Samsung Galaxy A6 Plus
Dual kamera på 16 + 5 megapixel med fasedetektion autofokus og HDR. Video kan optages i fuld HD. Har ellers skærm på 6 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 3.500 mAh og rigtig god antenne.

Bedste købspris:
Fra cirka 1.800 kroner + sælges uden abonnement.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy A6 Plus

 

#5 Nokia 7.1
Dual kamera på 12 + 5  megapixel med dual pixel fasedetektion autofokus og HDR. Video kan optages 4K opløsning og med fuld HD opløsning understøttes videooptagelse med gyro-EIS (elektronisk stabilisering under optagelser). Har ellers skærm på 5,84 tommer med fuld HD opløsning, batteri på 3.060 mAh med lynopladning og hurtig brugerflade med Android 8.0 fra start.

Bedste købspris:
Fra cirka 2.600 kroner – sælges uden abonnement.

Se aktuelle priser på Nokia 7.1

 

Hvilken kameramobil i guiden er bedst?

Der hersker ingen tvivl om, at Huawei P20 Pro er den bedste kameramobil i guiden herover – faktisk er den også den bedste overhovedet sammen med Huawei Mate 20 Pro og Samsung Galaxy Note 9, der koster op mod det dobbelte af P20 Pro.

Men ønsker du en endnu billigere mobil end P20 Pro, så er det Motorola Moto G6 Plus, man skal gå efter. Den har et godt dual kamera og tager generelt virkelig gode billeder prisen taget i betragtning.

Se også: Priser på de bedste kameramobiler

 

Bedste billige kameramobil, januar 2019

Guiden til de gode kameramobiler, der samtidig er billige, er fra januar 2019. Priserne er fundet på pricepusher.dk. I guiden finder vi mobiltelefoner fra Samsung, Huawei, Motorola, Nokia og LG.

Den billigste mobiltelefon i guiden har en pris fra cirka 2.000 kroner, mens den dyreste har en pris fra cirka 3.200 kroner. Der er altså cirka 1.200 kroner til forskel på den dyreste og billigste telefon i guiden.

Se også: Sammenlign priser på de bedste kameramobiler til prisen