Bedste robotstøvsuger – overlad rengøring til robotter
Med en robotstøvsuger kan man gøre støvsugning til en leg. Niveauet når sjældent en håndholdt rengøring, men man kan få klaret den daglige støvsugning uden at løfte en finger. Guide til de bedste robotstøvsugere.
De nyeste modeller af robotstøvsugere indeholder blandt andet avanceret kunstig intelligens, masser af sensorer, stemmestyring, app-kontrol og smart rumkortlægning. Og løsningen er perfekt, hvis man gerne vil have gjort rent, mens man for eksempel er på arbejde.
Det er faktisk muligt at få robotstøvsugere til en pris fra omkring 200 kroner, men alt tyder på, at man skal holde sig fra de helt billige af slagsen, hvis man vil have en ordentlig støvsugning. De billigste fejer nærmere bare snavset rundt frem for at suge det op.
Sammenlign priser på robotstøvsugere her.
De bedste robotstøvsugere
Her får du et overblik over de bedste robotstøvsugere lige nu.
1. IROBOT ROOMBA S9+
Her har vi den bedste robotstøvsuger på markedet, fordi den er god til det meste. Den har fremragende snavsopsamling, pålidelig navigation og stemmestyring – og så er den selvrensende.
S9 + er også den mest stilfulde Roomba til dato. Samtidig er den rigtig god til at fjerne kæledyrshår, har smart kortlægning af de rum den støvsuger i og det er let at oprette ”no-go-zoner” ved hjælp af appen.
Når S9 + bevæger sig fra hårde gulve til tæpper, justeres sugningen automatisk for at sikre en mere kraftfuld rengøring. Det har også et luftfiltreringssystem af høj kvalitet, der hjælper med at holde støvpartikler og allergener tilbage i rummet.
Det bedste ved Roomba S9 + CleanBase-dockingstation er, at den oplader batteriet og tømmer skraldespanden automatisk, hvilket gør rengøringen endnu nemmere og mere pålidelig. Hver støvpose har plads nok til 30 fulde støvsugerbeholdere. Det er en dyr støvsuger, men den virker rigtig god og så er det også en af de allerflotteste på markedet.
Pris fra 12.000 kroner.
Se også: Test Sonys bedste headset
2. ROBOROCK S5 MAX
Roborock S5 Max giver god værdi for pengene, og med en 280 ml vandtank og mikrofiberklud får man støvfrie og flotte gulve. Den er designet til hjem, der er op til 200 m², så den er kraftig nok til at håndtere hverdagens støv og snavs. Den har også fremragende kortlægningssoftware.
Den bruger Mi Home-appen og man kan blandt andet indstille den til at rengøre bestemte områder – for eksempel rundt om køkkenbordet efter morgenmaden.
Den har en imponerende kraft og effekten justeres automatisk fra hårde gulve til tæpper for at maksimere resultaterne. Beholderen er også let at tømme.
Man skal nok ikke smide den old-school langhåndterede vaskemoppe ud endnu, men S5 Max’ lille vandtank lader én kontrollere mængden af vand og den vasker faktisk gulvet ganske fint, lyder dommen over Roborock S5 Max.
Pris: Fra cirka 3.000 kroner
3. DYSON 360
Dysons robotstøvsuger suger rigtig godt med 78.000 omdrejninger pr. minut, og så har den støvopsamling, som man normalt forventer af en model i fuld størrelse.
Opsætningen af støvsugerentager kun et par minutter, og når den først er linket til Wi-Fi, vil den – ved hjælp af dens kameraer – begynde at kortlægge huset. Herefter kan man blandt andet tildele huset zoner. Denne Dyson er især god på tæpper og dens 212 mm brede børstelinje udnytter maskinens fulde bredde.
Den er ikke særlig hurtig, men forudsat at man indstiller det til at rengøre, mens man er ude, er det ikke rigtig et problem. Hvis man derimod har et stort hus, er det nødvendigt at oplade undervejs.
Pris fra cirka 7.200 kroner.
4. NEATO BOTVAC D7 CONNECTED
Neato Botvac D7 fra er en solid allround-mulighed, der opfanger en enorm mængde støv, snavs og dyrehår. Maskinen kan komme ind i hjørnerne og også har en bred børstestang til effektiv rengøring i store åbne planområder. Appen giver mulighed for at indstille ‘no-go’ områder på et kort – noget, der hurtigt bliver en must-have-funktion, især hvis man er typen, der godt kan glemme at rydde op.
Hvis man ikke vil bruge appen, leveres Botvac D7 også med nogle tynde magnetiske strimler, som man kan lægge på gulvet for at skabe en fysisk afgrænsning for robotten.
Batteriets levetid er ikke særlig godt sammenlignet med andre modeller, men da det er effektivt at komme rundt med og har hurtig opladning, er det okay med en lille opladning midt i rengøringen.
Pris fra cirka 3.700 kroner.
5. MIELE SCOUT RX2 SLQL0 30
Med to ekstra lange fejearme, en kraftig børstestang og hele to timers batterilevetid er Miele Scout RX2 god til store huse. Og hvis man har kæledyr.
Det opfanger støv og kæledyrshår, og det tynde design har let ved at komme under møblerne. Navigationen virker af og til tilfældig, men den får klaret arbejdet flot.
Beholderen er let at tømme og den indbyggede børste giver mulighed for hurtigt at rengøre filteret. Derudover er designet pænt og stilfuldt. At oprette forbindelse til Miele-appen er ikke så hurtigt og intuitivt som med resten af støvsugerne. Når det er sagt, kommer Scout RX2 med en fjernbetjening af høj kvalitet, så den kan bruges af dem, der ikke vil bruge deres smartphone.
Pris fra cirka 4.300 kroner.
Se også: Find priser på robotstøvsugere
Guide til bedste robotstøver, januar 2021
Guiden til de bedste robotstøvsugere er en opsamling af test fundet på nettet. Vi har fundet de støvsugere, som vi kan se, der er bred enighed om er blandt de bedste.
Se også: Guide til smarte produkter til hjemmet