Bedste premium headset med kabel – se priser

Er du ude efter den allerbedste lyd i et headset, så se med her: Vi guider til de absolut bedste kablede headset og deres bedste priser.

Bedste premium headset med kabel – se priser

Trådløse headset kan levere fantastisk god lyd, have lang batterilevetid og i det hele taget bare være dejligt praktiske. Skal man have den absolut mest premium-lyd, så er det kablede headset, man skal gå efter.

Kablede headset modtager nemlig den digitale lyd direkte fra enhed via kablet med minimal tab af data. Med trådløse headset bliver lydkoden ændret, så den kan transmitteres trådløst. Dermed er der større tab af data og lydkvalitet.

Bedste kablede headset

Focal Stellia

focal stellia bedste headset

Her har vi fat i headsettet med absolut bedst lyd – Focals Stellia. Det er faktisk så gode, at de fortjener en plads helt i toppen. Men de koster også derefter. Det er en closed-back

Alt her har fået fuld opmærksomhed, fra drivere og specialdesignet ventilationssystem til læder af høj kvalitet og smukt formede metaldele. Og de sidder skønt. 3,5 mm kablet er lige lovligt kort, men der er andre kabelmuligheder.

Et så lækkert headset fortjener premium elektronik, og tilsammen bliver det til en fantastisk oplevelse. En god kombination er Chords Hugo 2 DAC/headphone amp med en passende kilde som en dyrere laptop og musik i høj opløsning. Har man den opsætning, kan man nyde en lyd, der er detaljeret og rummelig og med en kraftfuld og energisk bas.

Focal Stellia har en vidunderligt integreret og flydende lyd og det kan være det bedste headset, nogensinde.

Pris på Focal Stellia: Fra cirka 25.000 kroner

Se også: Bedste trådløse headset

Sony MDR-Z1R

sony mdr-z1r bedste headset

Disse høretelefoner fra Sony ser måske ikke ud af meget, men de har en sans for detaljer, der næsten grænser til det besatte. Fra brugen af topmaterialer til det utrolig konstruerede gitter og driverkabinetter er hver del af ZIR omhyggeligt designet. Intet er overladt til tilfældighederne.

Det betyder, at man er nødt til at koble dem sammen med elektronik, der ligeledes er af høj kvalitet for at få det fulde potentiale ud af dem.

Det er med andre ord ikke høretelefoner, man køber for at koble dem til telefonen. Hvis man derimod parrer dem med god elektronik, kan man nyde deres fornemmelse for ro og deres evner til at trække detaljer og subtilitet ud af hver sang.

Bassen er god men aldrig overvældende. Den imponerer mere via en kombination af kraft, autoritet og smidighed, som få andre headsets opnår. Tonalt er alt balanceret mellem den kraftfulde lave del og sprøde treble. Desuden er lyden overraskende rummelig for et par closed-back høretelefoner. Til prisen er der næppe noget, der slår dem.

Pris på Sony MDR-Z1R: Fra cirka 15.000 kroner

Se også: De bedste telefoner til musik

Beyerdynamic T1 (3rd Generation)

beyerdynamic t1

De ti år gamle originale T1-model er lidt af en prøvesten, når det gælder premium headsets. Denne tredje generation byder på lidt ændringer i forhold til tidligere modeller, blandt andet at de er lettere at parre med laptops og mobiler.

Den gamle model havde 600 ohm impedans, mens de nye er nede på 32 ohm. Resultatet er en lyd, der er meget lig den i originalen, men den er renere og mere klar, lidt mindre lys og lidt mere afrundet i treblen. Det gør dem lidt mere tilgivende overfor aggressive optagelser.

Leveringen af lyden er den samme med en håndgribelig fornemmelse af kraft og autoritet. Vokalen er også nuanceret og klar. De er tilstrækkeligt komfortable til at lytte længe takket være bøjlens form, der delvist er belagt med Alcantara samt hørebøffernes velour.

Det er ikke et headset, der imponerer med det samme, men lytter man et par dage eller uger, bliver man langsomt overbevist om deres værd.

Pris på Beyerdynamic T1: Fra cirka 6.700 kroner

Grado SR80e

grado sr80

Grados SR80 er enestående og ganske specielle. Det er ikke ofte, vi ser on-ear høretelefoner, der er open-back, men de giver en fabelagtig lytteoplevelse. Fordi lyden ikke er lukket inde, som den er med closed-back høretelefoner, har den mere plads til at ånde, hvilket giver en meget bedre fornemmelse af rum.

Ulempen er, at alle omkring en lytter med. Så det gælder om at tænke over, hvad man lytter til.

Det kræver mod at udvikle open-back høretelefoner, men dette par viser urokkelig selvtillid i den noget usædvanlige sammensætning. De har masser af liv med brillante detaljer i mellemspektrum og treble. Derudover byder de på en heftig og dyb bas for et par høretelefoner i denne størrelse og stil.

Det er ikke den mest afslappende lyd, og det er ikke alle, der vil sætte pris på den kompromisløse natur i mellemspektrummet, men klarheden er fabelagtig til prisen. Men i og med at de lækker lyd og næsten ikke isolerer, er de ikke velegnede til at tage med på toget. Gør man det alligevel, får man nok en del strenge blikke tilbage.

Pris på Grado SR80e: Pris fra 1.000 kroner

Se også: Priser på de bedste headset

Beyerdynamic Amiron

beyerdynamic amiron

Her er der et enkelt ord, der dukker op i hovedet – komfort. Hørebøfferne og bøjlen er lavet af et specielt mikrofibermateriale, der minder lidt om ruskind, samt mikrovelour. Og det er lige så luksuriøst, som det lyder. Resultatet er et par høretelefoner, man kan have på i mange timer i træk.

Trods det lidt klodsede design, føles de ikke på nogen måde tunge. Ret utroligt.

Det handler dog ikke kun om komfort. Lyden er også rigtigt god. Det mest imponerende er, hvordan de omfatter hele frekvensområdet. Den klare vokal i mellemspektret er skøn, den stramme timing ligeså. Samtidig klarer de mere udfordrende og ”rodede” sange uden problemer.

Samlet set kommer man til at være tilfreds med Amirons evner, uanset hvilken slags musik man spiller. Der er dog en ting, der kan være problematisk – de har open-back, så de lækker meget lyd. Derfor er de ikke praktiske, hvis man sidder på offentlige transportmidler.

Pris på Beyerdynamic Amiron: Fra cirka 4.000 kroner

Se også: Test af headset