stofa hastighed bredbånd

Her er den bedste og dårligste bredbåndsdækning i Danmark

Sønderjyderne har den bedste dækning, når det gælder hurtig bredbånd – værst står det til på Sjælland. Det viser nye tal Energistyrelsen.  Betegnelsen “hurtigt bredbånd” dækker over,  mange procent af boliger og virksomheder, der har mulighed for at få bredbåndshastigheder med mindst 100 Mbit/s til download og 30 Mbit/s til upload.

Se også: Teleselskaber med bedst mobildækning

Bedst og dårligst bredbåndsdækning

Bedst ser det ud i Region Syddanmark, hvor hele 92 procent af boligerne og virksomhederne har mulighed for mindst 100 Mbit/s til download og 30 Mbit/s til upload.

i Region Midtjylland er tallet på 90 procent, Region Hovedstaden er det på 88 procent, Region Nordjylland er på 85 og som rosinen i pølseenden har vi altså Region Sjælland med kun 77 procent.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) ærgrer sig i følge dr.dk over den lave dækningsgrad af hurtig bredbånd i Region Sjælland, men glæder sig til gengæld over, at hullet er blevet mindre. I 2015 var det kun 66 procent af boligerne og virksomhederne i Region Sjælland, der har mulighed for hurtig bredbånd.

Se også: Bedste priser på bredbånd

Søg bredbåndspuljen om bedre bredbåndsdækning

For at komme dårlig bredbåndsdækning til livs, kan man søge om tilskud fra bredbåndspuljens i alt 40 millioner kroner. Oplever man dårlig internet, opfordrer Lars Chr. Lilleholt til, at man i lokalsamfundet slår sig sammen og sender en ansøgning afsted for at få forbedret dækningen i de områder, som har dårlig dækning.

Puljen har som sådan ét eneste formål, nemlig at sikre bedre bredbåndsdækning i områder med meget dårlig bredbåndsdækning,  Regeringen har som mål, at alle i Danmark danskere har en god bredbåndsforbindelse senest i 2020.

Se også: Nyheder om bredbånd og dækning