Bedste mobiltelefoner til Google Stadia  – guide og priser

Google Stadia er ny gaming platform, hvor man streamer spil fra skyen og det bliver fremtiden at game på. Guide til de bedste mobiltelefoner til Google Stadia.

Bedste mobiltelefoner til Google Stadia  – guide og priser

Der er stadig nogle måneder til, inden Googles nye streaming-platform til spil, Stadia, går i luften og skal du have det aller ypperste at spille på til den tid, når vi taler mobiltelefoner, så skal du vente med at købe ny mobil til efteråret, når de nye store modeller fra Samsung, Huawei og Apple bliver lanceret. Du kan dog også allerede nu gøre dig klar til Stadia og vælge en mobil, der allerede er på markedet. Guide og priser på de bedste mobiltelefoner til Google Stadia.

Google Stadia skal gøre det muligt at spille spil af konsolkvalitet på hvilken som helst mobiltelefon – næsten i hvert fald. I starten kan man dog kun spille spil fra Stadia på Pixel 3 og Pixel 3 XL, men Google lover, at der kort efter lanceringen til november bliver mulighed for at spille på flere telefoner.

Tanken med Stadia er, at det skal være muligt at spille konsol-lignende spil med flot grafik på mobiltelefoner, da man streame selve spillet fra en server hos Google – al motorkraften bliver altså brugt hos serveren og mobilen skal sådan set bare levere på internet og skærm + andre funktioner, der kan højne spiloplevelsen. Selvom det altså er Pixel 3 og Pixel 3 XL, det først bliver muligt at spille Stadia-spil på, så tager vi glæderne på forskud og tipper til de bedste mobiltelefoner til at spille på, hvis man vil bruge Stadia. Ingen af telefonerne herunder er bekræftet af Google selv som værende kompatible, men hvis de ikke er det, så er der ingen andre telefoner, der kan være det.

Se også: Guide til de bedste mobiltelefoner

 

Bedste mobiltelefoner til Google Stadia 

#1 Samsung Galaxy S10+
Den udmærker sig ved: Kraftfuld processor med Exynos 9820,  8 / 12  GB RAM, stor skarp Super Amoled skærm på 6,4 tommer med 2K-opløsning og batteri på 4.000 mAh.

Bedste pris:
Fra cirka 6.550 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy S10+

 

#2 OnePlus 7 Pro
Den udmærker sig ved: Kraftfuld processor med Snapdragon 855 og 6 / 8 / 12 GB RAM, stor skarp Super Amoled skærm på 6,67 tommer med 2K-opløsning og batteri på 4.000 mAh.

Bedste pris:
Fra cirka 5.700 kroner. Tilbuddet er med abonnement.

Se aktuelle priser på OnePlus 7 Pro

 

#3 Sony Xperia 1
Den udmærker sig ved: Kraftfuld processor med Snapdragon 855 og 6 GB RAM, stor skarp OLED-skærm på 6,5 tommer med 4K-opløsning og batteri på 3.330 mAh.

Bedste pris:
Fra cirka 6.700 kroner. Tilbuddet er med abonnement.

Se aktuelle priser på Xperia 1

 

#4 Huawei P30 Pro
Den udmærker sig ved: Kraftfuld processor med Kirin 980, og 6 / 8 GB RAM, stor skarp OLED-skærm på 6,47 tommer med fuld HD-opløsning og batteri på 4.200 mAh.

Bedste pris:
Fra cirka 5.300 kroner. Tilbuddet er med abonnement i 1 måned.

Se aktuelle priser på Huawei P30 Pro

 

#5 iPhone Xs Max
Den udmærker sig ved: Kraftfuld processor med Apple Bionic A12 og 4 GB RAM, stor skarp skærm på 6,5 tommer med fuld HD-opløsning og batteri på 3.174 mAh.

Bedste pris:
Fra cirka 9.000 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på iPhone Xs Max

Alle telefoner i guiden herover vil som sagt være mulige at bruge til at spille spil fra Google Stadia på. Venter du med at købe dem til tæt på lanceringen eller når Google åbner op for andre telefoner til Pixel 3 og Pixel 3 XL, så er de fleste af dem faldet yderligere i pris og derfor endnu mere attraktive at købe til den tid.

 

Google Stadia – lancering og pris

Google Stadia er klar til at gå i luften til november 2019 – også i Danmark er det bekræftet af Google. I starten kan man kun tilmelde sig via en større pakke, hvor man får tre måneders fuld adgang og den særlige Stadia-controller samt andre sager for 129 dollars. Herefter er prisen 9,99 dollars eller det, der svarer til 99 kroner om måneden.

Lige nu er der bekræftet godt 30 spil, men der skulle komme flere til løbende de kommende måneder frem til lanceringen til november, også fra de helt store spilproducenter.

Se også: Sammenlign priser på de bedste gaming headset

 

Bedste mobiltelefoner til Google Stadia, juni 2019

Rangeringen af de bedste mobiltelefoner til Google Stadia er fra juni 2019. Rangeringen er er baseret på test på mobil.nu og prissammenligninger på pricepusher.dk og teleprisguide.dk. De fem telefoner på listen er fra Huawei, Samsung, OnePlus, Sony og Apple.

Den dyreste telefon på listen koster cirka 9.000 kroner, mens den billigste koster 5.300 kroner. Du kan altså spare 3.700 kroner alt efter, hvilken mobil du vælger.

Se også: Guide til de bedste telefoner til spil