Bedste mobil til prisen – stor guide

Den bedste mobil til prisen kan faktisk samtidig være en rigtig god mobil, der kan matche de nyeste topmodeller. Vi guider her til de mobiler, der giver mest smæk for skillingen - se også, hvor du kan få mobiltelefonerne til den bedste pris.

Bedste mobil til prisen – stor guide

Nu er den dyre juletid veloverstået, men af en eller anden grund er du nødt til at anskaffe dig en ny mobil. De fleste har nok brændt en del penge af her i julemåneden, så du står måske ikke lige og har 5.000 kroner til en ny mobil. Men heldigvis behøver du ikke at bruge tusindvis af kroner på at få en ny mobil, der samtidig kan en masse smarte ting.

For godt 3.000 kroner kan du få en virkelig god mobil inklusiv mobilabonnement i 12 måneder, viser vores mobiltool og pristjek. Vi guider her til den bedste mobil til prisen.

Højere bundniveau, billigere priser

Man behøver ikke blive spist af med en dårlig mobil, bare fordi man er ude efter en billig mobil. En af de store tendenser i 2014 var, at bundniveauet generelt hævede sig rigtig meget for de helt billige mobiler, men også nogle af de mobiler, vi normalt vil kalde for topmodeller kommer nu til billige priser. Den tendens kommer vi formentlig også til at opleve i 2015.

Hvordan er den bedste mobil til prisen?

Der er selvfølgelig mange parametre for, hvordan man kan definere en god mobil – det afhænger af ens behov. En god mobil skal dog langt hen af vejen kunne levere samme brugeroplevelse som selv de dyreste topmodeller.

Det betyder, at sager som skærm, brugervenlighed, kamera, batterilevetid, datahastighed og hastigheden i brugerfladen skal have høj kvalitet.

Skærmen

Skærmen skal for eksempel være pænt stor, gerne omkring de 5 tommer og med en god opløsning, helst fuld HD-opløsning med 1920 x 1080 pixel og i hvert fald HD-opløsning på 1280 x 720 pixel. Skærmen skal også gengive farverne korrekt, gerne være hårdfør og reagere godt på tryk.

Brugerflade og brugervenlighed

Brugervenlighed og hastighed i brugerflade er to parametre, der hænger sammen. Brugerfladen skal være indlysende at bruge uden alt for mange unødvendige tilføjelser fra producentens side (og er der mange tilføjelser til brugerfladen, skal de være lette at fjerne).

Kamera

Kameraet er også et vigtigt parameter, da mange i dag har mobilen som det primære og måske ligefrem eneste kamera – derfor skal man vide sig sikker på at kunne tage nogle gode billeder i de fleste situationer.

Prisen: Køb med abonnement

Så er der selvfølgelig også prisen for en sådan mobil. Når man køber en ny mobil, så kan man ofte spare mange penge på at købe den med et abonnement hos en operatør, da de giver store tilskud til mobiler. Køber du for eksempel en mobil til 3.000 kroner uden abonnement, vil du kunne få den til samme pris inklusiv 12 måneder forbrug.

Derfor er det et godt råd at købe mobil med et abonnement. Heldigvis går det helt smertefrit at skifte mobiloperatør i dag – det sørger din nye mobiloperatør for, når du opretter dig som kunde. Det, du skal kigge på, når du køber mobil med abonnement, er, hvad den samlede pris bliver over 12 måneder og at du får et mobilabonnement, der passer til dit behov/forbrug. Det er derfor rigtig godt, hvis du bruger 5 minutter på at tjekke, hvordan dit mobilforbrug har været de sidste 6 måneder.

En tommelfingerregel er, at du bør købe et mobilabonnement med tale og data, der ligger cirka 10 procent over dit gennemsnitlige mobilforbrug – på den måde sikrer du dig bedst muligt mod at komme til at betale for forbrug ud over det, der er inkluderet i dit mobilabonnement. Køber du en mobil med en mobilpakke, der ikke passer til dit behov, kan du let komme til at betale for noget, du ikke har behov for eller du kan risikere at betale dyrt for ekstra forbrug.

Bedste mobil til prisen

Bedste mobil til prisen: Huawei Ascend P7

bedste mobil prisen ascend p7

Stor skarp skærm med masser af virkelig gode funktioner, god og effektiv brugerflade samt hurtig 4G.

Se hele bedømmelsen af Huawei Ascend P7. Se bedste pris på Huawei Ascend P7.

 

Bedste mobil til prisen: Samsung Galaxy S4 4G+

bedste mobil til prisen s4 4+

Har stor højt opløst skærm med flotte farver, masser af funktionalitet, godt format og, som navnet antyder, lynhurtigt 4G.

Se hele bedømmelsen af Samsung Galaxy S4 4G+. Se bedste pris på Samsung Galaxy S4 4G+.

Bedste mobil til prisen: Sony Xperia Z3 Compact

bedste mobil til prisen sony xperia z3 compact

Lille, kompakt mobil til dem, der ikke vil have en alt for stor mobil. Skærm på 4,6 tommer med god opløsning, virkelig godt kamera og en god stram brugerflade.

Se hele bedømmelsen af Sony Xperia Z3 Compact. Se bedste pris på Sony Xperia Z3 Compact.

 

Bedste mobil til prisen: Samsung Galaxy S5

bedste mobil til prisen galaxy s5

Samsungs nuværende topmodel fra Galaxy S-serien er en virkelig god mobil med stor og højt opløst skærm, godt kamera, hurtig 4G og meget andet.

Se hele bedømmelsen af Samsung Galaxy S5. Se bedste pris på Samsung Galaxy S5.

Bedste mobil til prisen: Nokia Lumia 930

bedste mobil til prisen lumia 930

En Windows Phone med nyeste udgave af Windows Phone (eller kan i hvert fald opdateres til den), skærm på 5 tommer med fuld HD opløsning, kraftfuld processor, der giver hurtige menuer og en god brugervenlighed. Har godt kamera og hurtig 4G.

Se hele bedømmelsen af Nokia Lumia 930. Se bedste pris på Nokia Lumia 930.

Du kan se hele oversigten over bedste mobil til prisen.

 

PS:
Du vil også finde ældrevenlige mobil Doro 820 på top 10 listen over bedste mobil til prisen, men den leverer primært høj kvalitet på brugerfladen (der er optimeret til ældre), ældrefokuserede tjenester og lydkvalitet til samtaler der er optimeret til ældre der kan opleve udfordringer på hørelsen.

På stort set alle andre parametre er den middelmådig, men da den har en meget lav pris, kommer den alligevel med på top 10 listen over bedste mobiler til prisen. Jeg har dog valgt ikke at tage den med i denne guide, da den netop falder til jorden på de parametre, der vil være vigtige for mange brugere.

 

Fortsættelse følger

Vores redaktion har fulgt op på historien. Steen Jørgensen kunne ikke lade sagen ligge. Efterfølgende d. 15/12/2014 bragte vi sagen; Doro Liberto 820 – smartphone til ældre – Den kan læses her. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..