Doro Liberto 820 – smartphone til ældre

Doro Liberto 820 er en smartphone møntet specielt mod ældre med simpel brugerflade og god lyd. Vi guider til, hvordan du kan få denne ældrevenlige mobil til den bedste pris.

Doro Liberto 820 – smartphone til ældre

Doro Liberto 820 pris: Doro 820 er nyeste skud på det endnu unge smartphone-træ fra Doro, der har gjort det til sit speciale at udvikle ældrevenlige mobiltelefoner og andre former for tele-teknologi til ældre.

Doros første rigtige smartphone med Android kom sidste år i form af Doro Liberto 810 og Doro Liberto 820 er altså nyeste model. Vi guider til dens mange funktioner og viser også, hvor den kan købes med det bedste mobilabonnement, så du kan spare penge, når du køber den.

Fin stor skærm

Doro Liberto 820 er den mest avancerede smartphone fra Doro hidtil. Den har skærm på 4,5 tommer og den fungerer faktisk helt fint. Dog kunne jeg godt have tænkt mig en højere opløsning, bare op til næste trin med 1280 x 720 pixel for at få en skarpere og mere letlæselig skærm.

Kontraster og lysstyrke på skærmen kan også justeres, så ældre brugere kn få den bedste mobil skærm til lige deres behov.

doro liberto 820 ældrevenlig mobil

Ældrevenlig mobil med ældrevenlige funktioner

Den kører med styresystemet Android 4.4.2, hvilket faktisk er det samme som mange andre topmodeller i dag. Den er dog tilpasset af Doro, så den er optimeret til ældres behov og brug. Men den giver stadig adgang til de fleste af de apps, der findes i app-butikken fra Google, nemlig Google Play.

Af ældrevenlige tilføjelser finder vi blandt andet SMS-nødopkald med GPS-position – det vil sige, at man let kan sende en sms via en tryghedsknap til en række af udvalgte personer med ens position, så man let kan blive fundet igen, hvis uheldet er ude.

doro liberto 820 ældrevenlig mobil

Skriftstørrelsen kan også ændres til både større format.

”Doro Liberto 820 er en rigtig interessant mobil til ældre med ældrevenlig brugerflade og god lyd og mobilantenne”.

God lyd i Doro 820

Lyden er høj og klar og Aalborg Universitet har tidligere lavet test af mobilantenner og her klarer Doro-telefoner sig altid godt og lyden i Doro 820 er også rigtig god.

Når det glæder lyd, så er Doro 820 faktisk HD-certificeret. Det betyder, at når man taler med en anden, der også har en mobil med HD-lyd, så får man en uhyre klar lyd ved samtaler. De bliver dog først rigtig aktuelt til næste år, når operatørerne begynder at understøtte HD-lyd i deres netværk. Så har man jo det at glæde sig til!

Kameraet er på papiret for en gangs skyld godt med 8 megapixel, autofokus og fotolys, men i praksis kan man godt se, at Doro trods alt ikke har sat al fokus på at lave et super godt kamera. Billederne, den tager, er habile, men uden at imponere. Dog er de nok noget bedre end de billeder, som morfar Thomas kan tage med sin Nokia 3110.

Af andre lavpraktiske funktioner kan nævnes, at den har belyst tastatur, ICE (nødstilfælde), lommeregner, vækkeur, kalender med påmindelser, FM-radio, lommelygte og vejr-funktion.

Se bedste pris for Doro Liberto 820.

Batteriet er ret middelmådigt og man skal regne med at skulle lade mobilen op hver dag – det kan være lidt af en udfordring for mange, hvis de kommer fra en almindelig mobil, men sådan er det desværre med de fleste smartphones i dag.

Bedste pris for Doro Liberto 820

Giver du Doro Liberto 820 i gave til for eksempel din bedstefar, så kan det være en god idé at købe den med et mobilabonnement inkluderet.

Det sim-kort, han har i sin nuværende mobil, hvis han da har en, passer måske ikke i denne mobil og gør det, så er det helt sikkert med et abonnement, der gør, at han får en skyhøj mobilregning. Det er nemlig ret sandsynligt, at data ikke er inkluderet i hans nuværende mobilabonnement og er det ikke det, så risikerer han en enorm høj mobilregning.

Han – og de fleste andre ældre – vil formentlig kunne klare sig med et abonnement med lille mængde data, men til gengæld med en masse tale inkluderet. Måske endda fri tale.

Køber du Doro Liberto 820 med et mobilabonnement, så kan du spare over 1.000 kroner over 12 måneder alt efter hvilket abonnement, du vælger. Se altid opdaterede priser for Doro Liberto 820.

Sagen er ikke slut

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek absolut seneste nyt om emnet. Steen Jørgensen kunne ikke lade være. 2/12/2014 fulgte redaktionen op med artiklen om Huawei Ascend P7 – vildt meget mobil til billig prisKlik her for at læse artiklen.. Seneste højaktuelle stof om “Mobilabonnement” finder du i denne spalte..