Bedste internet til unge udeboende

Bedste internet til unge udeboende - hvilke bredbåndsløsninger er de bedste til unge mennesker, der lige er flyttet hjemmefra? Vi guider.

Bedste internet til unge udeboende

Er du lige flyttet hjemmefra, så er der stor sandsynlighed for, at du er flyttet ind i en lejlighed, et værelse eller lignende af midlertidig karakter. Første del af livets som udeboende for første gang er præget af konstante flytninger af den ene eller anden grund. Det giver naturligvis en del udfordringer på mange punkter, også når det gælder det opkoblede liv. Mere end nogensinde har unge mennesker behov for at være på nettet: Studierne kræver det, myndighederne kræver det, sociale aktiviteter kræver det. Og så videre.

Internet til unge udeboende

Du kan være heldig, at der er kablet internet de forskellige steder, du kommer til at bo. Er du ekstra heldig, er det billigt, men du risikerer også, at der ikke er trukket internet ind eller at det koster ret meget. Den bedste internetløsning for unge førstegangsudeboende kan være mobilt bredbånd.

Se også: Priser på gode mobilabonnementer

Brug mobilabonnement og mobilen som mobilt bredbånd og hotspot

Her er der to løsninger. Enten kan du bruge din mobil som hotspot til at koble din computer, tablet og lignende ting og sager op med. Det kræver dog, at du har meget data inkluderet i dit mobilabonnement. 30-50 GB om måneden er formentlig ikke nok.

100 GB eller mere vil nok være påkrævet for at dække unges internetbehov – særligt hvis der streames video og games i stor stil på nettet.

Se også: Mobilabonnementer med rigtig meget data

Få ekstra datasimkort

Bruger du mobilen som hotspot, er det nødvendigt at din mobil er fysisk tilstede inden for rækkevidde af dine opkoblede enheder. Det er ikke altid lige praktisk. Derfor kan det være en løsning at tilkøbe et ekstra datasimkort, som du kan sætte i en 4G – eller måske endda 5G-router.

Du bruger stadig af den data, der er inkluderet i dit mobilabonnement, men du er ikke afhængig af, at din mobil skal være tæt på dine enheder for at de kan kobles op til nettet.

Det er dog ikke alle teleselskaber, der tilbyder tilkøb af ekstra datasimkort og datadeling. Se vores guide til teleselskaber der tilbyder ekstra datasimkort til datadeling.

Se også: Priser på datapakker

Få rigtig mobilt bredbånd

Endelig kan du naturligvis også være en rigtig mobil bredbåndsløsning. De er forholdsvis billige sammenlignet med kablet internet. Samtidig er det en uhyre fleksibel løsning. Du kommer hurtigt i gang – så snart du har bestilt og modtaget produktet kan du komme i gang på få minutter.

Flytter du, kan du let pakke det nede og tage det med til din nye destination. Mobilt bredbånd kommer i mange forskellige størrelser, når det gælder data og du kan også vælge mellem 4G mobilt bredbånd og 5G mobilt bredbånd. Lige nu er det dog kun Telmore og YouSee, der tilbyder det lyn hurtige 5G mobilt bredbånd.

Man kan få mobilt bredbånd med op til 2.000 GB om måneden og i hvert fald med 5G mobilt bredbånd kan man få trådløst internet, der er lige så godt som kablet internet.

Se også: Guides til priser på mobilt bredbånd

Historien efterfølgende

Temaet døde ikke med det første redaktionelle stik. Lasse Olsen fortsatte fortællingen. 10/12/2020 fulgte vi op med nyheden SIM-kort til IoT-produkter – her er de billigste abonnementerKlik her for at læse artiklen.. Vi følger op på temaet. Læs de seneste nyheder her.