Afskrivning i rekordfart: Samsung Galaxy S10 mister ekstremt hurtigt sin værdi

Samsung Galaxy S10 mister sin værdi langt hurtigere end iPhone Xs og Xr - men også de to nyeste fra Apple taber hurtigere værdi end deres forgængere, viser nye tal.

Afskrivning i rekordfart: Samsung Galaxy S10 mister ekstremt hurtigt sin værdi

Når man køber ny bil, så skal man regne med at skulle afskrive en stor del af dens værdi allerede når man kører bilen hjem fra forhandleren og en tommelfingerregel er, at en bil taber 20 procent i værdi for hvert år. Det er faktisk lige så slemt for mobiltelefoner, men nogle telefoner må afskrive sin brugtværdi hurtigere end andre. Det viser nye tal fra bankmycell.com, der er en amerikansk forhandler af brugte telefoner.

 

Kunderne må afskrive stor værdi på Galaxy S10

Sidste år kom de med tal på, hvor hurtigt populære telefoner som Samsung Galaxy S9 og iPhone X faldt i værdi. Her stod det klart, at S9 dobbelt så hurtigt mistede sin værdi sammenlignet med iPhone X og nye tal for nye telefoner som Galaxy S10 og iPhone Xs og Xr viser, at afskrivningsraten er endnu mere aggressiv her i 2019.

For eksempel kan de se, at Galaxy S10 taber mere i værdi på en måned end iPhone Xs tabte på ni måneder. Således mistede Galaxy S10 serien i snit hele 46,69 procent af sin værdi i løbet af den første måned, mens iPhone Xs og Xr tabte 42,4 procent.

Se også: Find bedste pris på brugt iPhone

 

Så mange penge drejer det sig om

Galaxy S10e er den største synder i S10-serien, hvor forbrugerne skal regne med at måtte afskrive værdien på telefonen med hele 53,3 procent. Det betyder i lidt mere håndgribelige tal, at man skal forvente, at den mobil som Galaxy S10+ 128 GB får afskrevet sin værdi med cirka 3.750 kroner i løbet af dens første levemåned og har man kastet penge efter den store version med 1 TB hukommelse, der koster 12.699 kroner, mister den knap 6.000 kroner i værdi blot 30 dage efter, at man har købt den.

Til sammenligning skal man forvente at måtte afskrive knap 3.800 på værdien af Phone Xs inden for den første ni måneder. Tallene udligner sig mere jo længere tid der går, men man skal forvente at måtte afskrive værdien på sin Galaxy S10 med op mod 65 procent i løbet de første 12 måneder, man har telefonen, mens man kan forvente et tab på omkring 50 procent for sin iPhone Xs eller Xr.

Se også: Find mobilabonnement med mest rabat

 

iPhone Xs falder mere i værdi end iPhone X

iPhone Xs og Xr er med andre ord bedre til at holde sin værdi over tid end Samsungs Galaxy S10-telefoner, men faktisk falder Xs hurtigere i værdi end iPhone X. iPhone X faldt kun med 31 procent i løbet af dens første ni måneder efter man har købt den. Det vil sige, at Xs falder med 25 procent mere i værdi end iPhone X inden for dette tidsrum.

De fleste køber formentlig ikke en ny mobil med henblik på at sælge den videre, men det kan være værd at have med i ens overvejelser, hvilken brugtværdi man kan forvente af sin nye mobil, hvis man er lidt i tvivl om sit køb.

Bankmycell fremlægger ikke tal for mobiltelefoner fra andre mobilproducenter, men grundlæggende ser det ikke ud til, at en mobil er det bedste investeringsprojekt, hvis det er fortjeneste, man er ude efter – så meget kan i hvert fald slås fast.

Se også: Sammenlign priser på NYE telefoner