Ældrevenlig mobiltelefon? Se de fem vi anbefaler

De bedste mobiler til ældre har ændret karakter de sidste par år – i dag er smarte mobiler faktisk også i en vis grad tilpasset ældres behov – vi guider her til fem ældrevenlige mobiltelefoner.

Ældrevenlig mobiltelefon? Se de fem vi anbefaler

Den bedste mobil til ældre – det var tidligere ret let afgøre, at det bestemt ikke var en såkaldt smartphone. Tidligere var smartphones nemlig slet ikke ældrevenlige, men det er de faktisk blevet til en vis grad i dag.

– Se guide til de bedste mobiltelefoner til ældre.

 

Flere af de nye smartphones kommer med muligheden for at tilpasse brugerfladen med større skrift, justerbar lyd og individuel tilpasning af menuer. Enkelte mobiler kan også tilbyde en forsimplet brugerflade, der er let at gå til uden at man mister de mange dejlige funktioner, der er i en smartphone i dag – alt sammen god muligheder for ældre, der er ude efter en ældrevenlig mobil.

Derfor præger rigtige smartphones vores oversigt over de mest ældrevenlige mobiltelefoner på markedet. Vi synes ikke nødvendigvis, at ældre skal nøjes med en ”dum” mobil, når de nu kan få glæde af de mange smarte og praktiske funktioner, der er i en smartphone. En undersøgelse fra Ericsson viser faktisk, at det højner ældres livskvalitet at få en smartphone, da den giver mange muligheder for læring og social deltagelse i f.eks. børn og børnebørns aktiviteter.

 

Huawei Ascend P8 lite – en ældrevenlig og overskuelig mobil

En til prisen virkelig fremragende mobiltelefon med alt det, man ønsker med stor skærm, godt kamera og god lyd. Kommer med ældrevenlig og forsimplet brugerflade.

 

huawei p8 lite billig pris

 

Særlige fordele ved Huawei Ascend P8 Lite

+ Brugervenlighed (8/10)
+ Skærm (7/10)
+ Hastighed i brugerflade (7/10)

Se også: Test & bedømmelse af Huawei Ascend P8 lite

Bedste mindstepris: 1.250 kroner hos CBB Mobil

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Huawei

Sony Xperia M4 Aqua –  Stor skærm og vandtæt

Xperia M4 Aqua har skærm på 5 tommer med flot opløsning. Den har fin hurtig brugerflade, hurtig internet og et rigtig godt kamera. Det fine ved den, set med ældres øjne, er, at man kan justere skriftstørrelsen i styresystemet. På den måde kan svagtseende meget lettere læse, hvad der står på skærmen.

Derudover er Xperia M4 Aqua også vandtæt – hvilket kan være rigtig godt, hvis man skulle glemme den ude i haven og der pludselig kommer et regnskyld – eller hvis man taber den i vand.

sony-xperia-m4-aqua-2

Særlige fordele ved Sony Xperia M4 Aqua

+ Brugervenlighed (8/10)
+ Design & materiale (8/10)
+ Skærm (7/10)

Se også: Test & bedømmelse af Sony Xperia M4 Aqua

Bedste mindstepris: 1.679 kroner hos Call me

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Sony

 

Lumia 550 – Flot og enkel brugerflade

Lumia 550 har Windows 10 Mobile med en meget overskuelig brugerflade, der er let at navigere rundt i. God stor skærm, mulighed for at ændre skriftstørrelse og godt fint kamera.

Den har rigtig GPS-navigation med offline brug – og det er helt gratis! Lumia 550 er en til prisen virkelig god mobil.

lumia 550 test anmeldelse pris

 

 

Særlige fordele ved Lumia 550

+ Batterilevetid (7/10)
+ Hastighed i brugerflade (8/10)
+ Brugervenlig (9/10)

Se også: Test & bedømmelse af Lumia 550

Bedste mindstepris: 980 kroner hos CBB Mobil

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Microsoft

Doro 624 – Mobil med tryghedsalarm

Doro, der har en lang historik med at lave simplere mobiler til ældre. Doro 624 forsøger at kombinere det bedste fra de simple ældrevenlige mobiler med mere avancerede funktioner fra smartphones. Der er tale om en klapmobil, så den er godt beskyttet og tasterne på telefonen er gode.

Den har også tryghedsfunktioner som tryghedsalarm med GPS-position, som kan sendes til udvalgte personer.

doro 624

 

 

Særlige fordele ved Doro 624

+ Brugervenlighed (6/10)
+ Samtalekvalitet (8/10)
+ Design og materiale (6/10)

Se også: Test & bedømmelse af Doro 624

Bedste mindstepris: 1.550 kroner hos CBB Mobil

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Doro

 

iPhone 6 – Avanceret med ældrevenlige funktioner

iPhone var længe meget ældrefjendtlig på grund af en alt for lille skærm. Men med iPhone 6 og for den sags skyld også iPhone 6 Plus blev skærmen pludselig blevet meget mere ældrevenlig. Skriftstørrelsen kan ændres, så svagtseende lettere kan læse sms’er og mails.

Fingeraftryksscanneren gør også, at man ikke behøver huske på ens kode, når man åbner mobilen – det er bare at sætte ens finger på scanneren. iPhone 7 og iPhone 6S er nyere modeller end iPhone 6, der har over to år på bagen. Alligevel er iPhone 6 en udmærket mobil for ældre, hvis man absolut vil have en iPhone og så er den også billigere end de to andre nyere modeller.

 

iphone 6

Særlige fordele ved iPhone 6

+ Brugervenlighed (8/10)
+ Datahastighed (8/10)
+ Skærm (7/10)

Se også: Test & bedømmelse af iPhone 6

Bedste mindstepris: 4.860 kroner hos teleselskabet 3

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Apple

Den bedste mobil til ældre – opsummering

Bare fordi man er oppe i årene, så behøver man ikke være hægtet af smartphone-vognen. Dog kan smartphones volde en del problemer for folk, da brugerfladen kan være svær at gennemskue.

Jeg vil anbefale Huawei Ascend P8 Lite på grund af dens mulighed for at få en simpel og overskuelig brugerflade, samtidig med at man beholder smartphone-funktionerne. iPhone 6 kan også være god, da den har simpel brugerflade.

Sony Xperia M4 Aqua har den fordel, at den er vandtæt.

Doro 624 har den klare fordel, at den har tryghedsfunktion og den er bestemt værd at overveje, hvis man er oppe i årene. Lumia 550 med Windows 10 Mobile er faktisk også et rigtig godt valg, da det er en meget ældrevenlig mobil  – Steen Jørgensen, Mobilekspert for TelePrisTjek.dk

 

Her er de kriterier, vi har valgt mobiltelefonerne i guiden ud fra:

  • Stor og god skærm
  • Let at holde og bruge
  • Ældrevenlige muligheder som stor skrift eller simpel brugerflade
  • God lyd

Et godt råd er i øvrigt at købe et cover til ens smartphone – de har det med at gå lettere i stykker end en almindelig mobiltelefon på grund af den store skærm, der fylder det meste af fronten. Udover at beskytte skærmen, giver et cover også et bedre og mere sikkert greb om telefonen.