Vi vil ikke betale mere for at kunne roame i EU
EU har, som de fleste nok har opdaget, gennemtrumfet over for teleselskaberne i EU, at de ikke må sende roamingregningen direkte videre til mobilkunderne. Teleselskaberne må selv afregne med hinanden på tværs af landegrænserne og forbrugerne slipper for roaming-gebyr på det forbrug, de har i udlandet / EU. Det betyder dog ikke, at mobilkunderne slipper helt, for de skal nemlig betale mere for deres mobilabonnement, hvis de ønsker at kunne bruge mobilen i EU.
En ny undersøgelse viser, at danskerne slet ikke er så vilde med denne prisstigning, der typisk giver mobilabonnementer med priser, der er 20-25 procent højere end inden EU trumfede de nye roaming-regler igennem.
Se også: Sammenlign priser på mobilabonnement med roaming
Langt de fleste vil bruge wifi til at undgå forbrug af mobildata
En spørgerunde, som Norstat har lavet for Oister, viser, at 97 procent af de danske mobilbrugere forventer at benytte sig af deres mobil på ferien, men langt de fleste vil ikke bruge af deres mobildata – hele 86 procent vil i stedet koble sig på et wifi-netværk det sted, de opholder sig.
Blandt de unge mellem 18-29 år svarer hele 95 procent, at de vil bruge wifi i udlandet, så de er særligt opmærksomme på at reducere dataforbruget på mobilen med henblik på at spare penge.
”De prisbevidste brugere ved, hvordan man ved hjælp af wi-fi sparer på data, når man er på ferie. Derfor er der ingen grund til at presse alt for store EU-datapakker ned i halsen. Det handler i alt sin enkelhed om at give brugerne det, de vil have”, udtaler Frederik Jespersen, Marketingchef, OiSTER.
Se også: Læs inden du ringer til udlandet: Ubehagelig fælde ved roaming-pakker
Mange tror ikke på begrundelserne for at hæve priserne
Mange er samtidig skeptiske over de prisstigninger, som flere teleselskaber har indført på de mobilabonnementer, der kan bruges til at roame med i EU. Godt 60 procent melder ud, at de slet ikke eller kun i mindre grad tror på teleselskabernes begrundelse for at hæve priserne.
Se også: Nyheder om roaming i EU