Test af Beosound Emerge – den skal du ikke købe
Normalt kan vi sætte flueben ved design og lyd på fordelslisten på B&Os højtalere, men ikke denne gang, hvor vi har haft hele to versioner af den nye Beosound Emerge til test. Kun et halvt flueben ud for design og lyden ryger desværre over på listen med ulemper. Test af Beosound Emerge.
Fordele og ulemper ved Beosound Emerge
Fordele:
- Designet på Golden Tone-udgaven
- Udskifteligt moduldesign
- God lyd over bluetooth
Ulemper:
- Dårlig lyd over WiFi
- Prisen
- Designet på black anthracite-versionen
- Ikke bærbar/uden batteri
Se også: Sammenlign priser på wifi højtalere
Designet på Beosound Emerge
Beosound Emerge kommer i to versioner. I udgaven gold tone er højttaleren bygget med varme materialer med en højttalerfront i et gyldent tekstil fra Kvadrat, perleblæst aluminium og sidepaneler i lyst naturtræ. I udgaven black anthracite kommer højttaleren med polymer i sort antracit, perleblæst aluminium.
Den gyldne model er betydeligt mere vellykket og pænere end den sorte model. Den sorte model ligner en NAS-enhed og ligner ikke noget, der blæser ens bedre halvdel omkuld af bare begejstring. Der er det klart den gyldne model, der skiller sig positivt ud designmæssigt. Den ligner noget, man meget gerne vil have stående fremme og er virkelig flot med sit kileformede design med lækre designdetaljer. Det design klæder bare ikke den sorte udgave.
Begge modeller kommer med et modulært design, der giver adgang til Bang & Olufsens nye udskiftelige tilslutningsmodul, der blev introduceret i højttaleren Beosound Level. I praksis betyder det, at hvis tilslutnings- og streamingteknologien bliver forældet, kan du udskifte modulet med den nyeste teknologi og dermed fremtidssikre højttaleren og forlænge levetiden.
Se også: Test af Google Nest Hub 2. generation
Lyden skuffer på Wi-Fi
Normalt kan vi kun fremhæve lyden som noget positivt på praktisk talt alle B&O-produkter – men på Emerge skuffer den, når vi lytter til musik over WiFi. Vi fik to eksemplarer til test. Den første tænkte vi, der var noget galt med, da lyden ganske enkelt lød som om, den kom fra defekte materialer.
Desværre blev det ikke meget bedre med den næste, vi modtog. Vi har mulighed for at sammenligne med den langt billigere og mindre Beoplay P6 og på lyden slår den Emerge med hestelængder.
Vi har lyttet til vidt forskellig musik i forskellige genrer på begge enheder. Blinding light med The Weekend, Can’t get you out of my head Kylie Minouge med, My name is mud med Primus, Shine on your crazy diamond med Pink Floyd, Stayin alive med Bee Gees, Painkiller med Judas Priest m.m.
Forskellen i lyden var ganske enkelt slående i alle tilfælde. Hvor den var skarp, detaljeret og med dejlig bas samt tydelig vokal på P6, var lyden brummende med manglende klarhed i detaljer og vokalen var ofte nærmest mumlende. Kun når vi lyttede til jazz og blues kunne vi ikke høre den store forskel.
Det underlige er, at lyden bliver langt bedre, når vi skifter over til bluetooth. WiFi understøtter højere lydkvalitet, men lyden bliver helt anderledes – og det til det bedre – når vi benytter bluetooth. Vi har kørt flere speedtest under vores test og vi har i alle tilfælde haft høj hastighed på vores bredbånd.
Det er naturligvis skuffende, at lyden er dårligere over WiFi end over bluetooth. Det er WiFi-opkoblingen, der er interessant at bruge på en højtaler i hjemmet, da det er mere fleksibelt end bluetooth. Heldigvis er det noget, som producenten bør kunne løse med en opdatering til højtaleren.
Over bluetooth skifter Emerge karakter og spiller mere klart, med større lyd og med mere bund. Heldigvis også en anelse bedre end BeoPlay P6, men stadig ikke godt nok til at forsvare dens høje pris.
Se også: Mobilabonnement med musik
Funktioner og betjening
Det er praktisk med WiFi, da man så kan afspille lyd samtidig med at man taler i mobil. Desværre er lyden bare ikke særlig god over WiFi.
Beosound Emerge styres via soft touch knapper i toppen. Her kan du pause, skifte sang eller få adgang til dine radiostationer og spillelister. Det fungerer fint.
Justeringen af lydstyrken beskrives som en “wauw-oplevelse på ægte B&O-manér” – af B&O selv. Den styres nemlig med cirkulære bevægelser. Altså, det fungerer da fint, men jeg var ikke blæst omkuld af metoden.
Højtaleren kan indgå i multiroom-opsætning og spille sammen med øvrige højttalere i hjemmet. Den har indbygget Google Assistent og understøtter Chromecast og Apple AirPlay 2.
Emerge skal sidde i et strømstik for at virke. Det har ikke indbygget batteri, så man kan ikke bare tage den med rundt. Det er naturligvis rigtig ærgerligt.
Pris og konklusion
Beosound Emerge i gold tone har en vejledende pris på 5.599 kroner og i black anthracite lyder den vejledende pris på 4.499 kroner. Umiddelbart da vi hørte prisen tænkte vi, at den var meget rimelig – men det var indtil vi hørte lyden. Til den pris forventer vi lyd af høj klasse, særligt nu hvor det trods alt er B&O’s varemærke. At lyden over bluetooth er god, kan delvist kompensere for det, men ikke nok til at vi kan anbefale et køb. Og dertil skal det siges, at selvom lyden over bluetooth er god, så er den ikke helt god til, at forsvare prisen.
Det er også rigtig ærgerligt, at højtaleren ikke har indbygget batteri, så man kan tage den med rundt i huset eller udenfor.
Beosound Emerge lander i test på 4 ud af 10.