5G mobilt bredbånd – abonnementer hos udbyderne

Hvordan er prisen på 5G bredbånd, dækningen og hastigheden? Læs om abonnementer med 5G mobilt bredbånd, der er tilgængelige i dag.

5G mobilt bredbånd – abonnementer hos udbyderne

Der er stor interesse for mobilt bredbånd, og i denne tid specielt for 5G mobilt bredbånd. Og det forstår man godt. For selvom der er stor konkurrence om kunderne på kablet bredbånd i storbyerne, hvilket medfører lavere priser, så er situationen meget anderledes uden for byerne. Derfor vælger mange her at gå med mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd over 4G er, forudsat en god mobildækning, ganske hurtigt, men kan ikke matche de hurtige kablede forbindelser. Skal man have hurtigere mobilt bredbånd, så skal det foregå over 5G. Men 5G i Danmark er stadig en ganske sjælden ting at opleve. I denne artikel kigger vi nærmere på hvor hurtigt 5G er i dag, hvad prisen ligger på og ikke mindst hvor god/dårlig dækningen er. Her er abonnementerne med 5G mobilt bredbånd hos udbyderne i Danmark.

Se også: Telefoner med 5G – her er de bedste

Status på 5G-mobilnettet i Danmark

Udrulningen af 5G blev skudt i gang sidste år i Danmark. Først var TDC og det er også dem, der i dag tilbyder den bedste dækning på 5G. Allerede i december 2020 var det TDCs plan at være landsdækkende på 5G.

Når det kommer til de øvrige teleselskaber, så ser det noget anderledes ud. Hos Telia og Telenor kan man nu “opleve” 5G i København, Aarhus, Aalborg og Odense. Med “opleve” menes der, at der kun er 5G på udvalgte steder. Der arbejder hele tiden på udrulningen af 5G på TT-netværket, og enkelte steder kan man opleve 5G, selvom der ikke burde være det endnu. Personligt har jeg oplevet 5G på Telenor i Herlev, men jeg kan ingen officielle 5G-antenner finde i området. Her er hastigheden dog heller ikke hurtigere end på 4G. Et stykke inde i 2022 forventer TT-netværket at være landsdækkende på 5G.

Hos 3 er man i luften med 5G i byerne København og Roskilde. Her har man også godt gang i udrulningen og forventer at være landsdækkende i sommeren 2022. I sommeren 2021 forventer 3 at kunne tilbyde 5G til en 1/3 af kunderne.

Læs også: Sådan er 5G i Danmark nu

Hastigheden på 5G

Hastighed bliver der snakket mest om, når det kommer til 5G. Og det er jo ikke fordi 4G-mobilnettet er langsomt, men 5G kan teoretisk være mange gange hurtigere end 4G. Her bliver der ofte sammenlignet med kablet bredbånd og hastigheder på op til 1Gbit/s. Derfor kaldes 5G mobilt bredbånd også trådløs fiber. Men det er altså ikke den hastighed vi nu oplever på 5G – endnu.

Hastigheden på 5G hos alle udbyderne i Danmark ligger et sted mellem 20-400 Mbit/s. Enkelte steder kan man finde antenner med hurtigere 5G, men der er få af dem. Så selvom der står 5G på router eller telefon, så skal du ikke forvente hurtigere hastighed end på 4G.

Men der er dog håb forude. Med afsluttede auktioner på de sjovere 5G-frekvenser, så er de hurtigere hastigheder godt på vej. Vi kan forvente at disse hurtigere 5G-hastigheder er klar i sommeren 2021 – måske lidt før.

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd

Abonnementer med 5G mobilt bredbånd

Når det kommer til mulighederne for at få 5G mobilt bredbånd, så er de i dag ret begrænsede. 3 forventer at kunne tilbyde 5G trådløst fiber til sommer, der er endnu ingen tidslinje for det på TT-netværket. På TDCs netværk finder vi tre udbydere af 5G mobilt bredbånd; Yousee, Telmore og Hallo. Hos Yousee koster 5G mobilt bredbånd 349 kroner per måned med fri data. Hos Telmore er prisen for 5G mobilt bredbånd også minimum 349 kroner per måned. Og ligeledes er prisen hos Hallo.dk 349 kroner per måned. Både Telmore og Hallo.dk har også fri data. Hos alle selskaberne kan man tilkøbe eller leje en router, men hos Hallo.dk tilbydes der kun en 4G router. Skal man udnytte 5G, så skal man altså finde en router selv. De kan købes fra både ny og brugt. Herunder finder du alle de tilgængelige abonnementer til mobilt bredbånd over 5G.

#1 Yousee
5G Mobilt bredbånd med fri data (1.000 GB)
Engangsgebyr på 200 kroner for 5G router
Pris: 349 kroner per måned. 99 kroner i oprettelse. 6 måneders binding.

Se de aktuelle priser hos Yousee

#2 Telmore
5G Mobilt bredbånd med fri data (1.000 GB)
Pris: 349 kroner per måned. 299 kroner i oprettelse. 6 måneders binding.

Se de aktuelle priser hos Telmore

#3 Hallo.dk
5G Mobilt bredbånd med fri data (1.000 GB)
Pris 349 kroner per måned. 0 kroner i oprettelse og ingen binding.

Se de aktuelle priser hos Hallo.dk

#4 Telmore
5G Mobilt bredbånd med fri data (1.000 GB)
Tjenester inkluderet: Netflix, ViaPlay, HBO Nordic, TV2 Play
Pris: 599 kroner per måned. 299 kroner i oprettelse. 6 måneders binding.

Se de aktuelle priser hos Telmore

Se også: Guides til mobilt bredbånd