Skal jeg vælge det billigste bredbånd?

Er der mange penge at spare ved at vælge det billigste bredbånd? En gang var der, men i dag er det næsten dumt ikke at vælge det hurtigste.

Skal jeg vælge det billigste bredbånd?

Uanset hvor på jordkloden man befinder sig, så vil prisen altid være vigtig. Det er ikke kun danskerne, der er vilde med lave priser og med at slippe så billigt som muligt. Nu hvor papiravisen og de store tv-pakker så småt er på vej ud af de fleste husstande, så er bredbånd efterhånden ved at være den udgift, der er størst på budgettet – når man lige ser bort fra hus, bil, tøj, mand/kone, børn og så videre. Spørgsmålet er så, om det er en god idé at vælge det billigste bredbånd.

Bredbånd til 700 kroner – heldigvis ikke mere

Det er ikke så forfærdelig mange år siden, at bredbånd sagtens kunne koste 5-700 kroner om måneden, hvis man skulle have de højeste hastigheder. Det kunne man faktisk risikere at betale tilbage i 2017, hvis man skulle have mellem 500 Mbit/s og 1 Gbit/s bredbånd.

Skulle man ned i et prisleje, hvor de fleste kunne være med, maksimalt 300 kroner om måneden, fik man 50-300 Mbit/s. Den gang kunne man nok bedre leve med det, men nu hvor streamingtjenester til både musik og særligt video og tv selvfølgelig kommer i højere og højere kvalitet og flere og flere enheder er koblet på nettet samtidig, så kan man faktisk ikke nøjes med en 100 Mbit/d forbindelse.

Heldigvis har tiderne ændret sig og i dag kan man få 1.000 Mbit/s eller 1 Gbit/s bredbånd til under 250 kroner hos rigtig mange udbydere. Du kan også få billigere bredbånd, men de laveste priser på bredbånd starter typisk fra 200 kroner og ofte risikerer man at skulle betale 250 kroner for 10-12 Mbit/s hastigheder alt efter udbyder.

Se også: Find billigt bredbånd

Meget minimale besparelser ved at vælge de laveste hastigheder

Mange bredbåndsudbydere sænker altså ikke prisen af nævneværdig betydning, selvom man vælger bredbånd med 100 Mbit/s bredbånd.

Derfor: Har du muligheden for at vælge mellem 1.000 Mbit/s bredbånd og 50 eller 100 Mbit/s, så vil der formentlig være meget minimale besparelser på de langsommere hastigheder.

Se også: Bedste internet til gaming og streaming

Hvor høje hastigheder har husstanden og familien brug for?

Inden du beslutter dig, bør du dog overveje husstandens forbrug. Nogle ting kan man leve med ikke fungerer 100 procent godt hver gang, men bredbånd er bare ikke en af dem. Det kan om noget forstyrre familiefreden, hvis der er flaskehals på internetforbindelsen, når flere streamer og gamer på samme tid.

Er I  en familie, hvor flere streamer Netflix, Disney+ eller YouTube eller gamer på tv og tablets på samme tid, så er det vigtigt, at hastigheden er optimal for jer alle sammen. Ellers begynder billederne at hakke – så bliver ens bedre halvdel og en selv nok også muggen og ungerne raser over, at de blev nakket i Fortnite, hvis billedet frøs et split sekund.

Se også: Prissammenligninger på bredbånd