5G er bedst til mobilt bredbånd lige nu

Vælger du at bruge et 5G-abonnement i en mobil, er det lidt spild af penge. Derimod kan det være smart nok at bruge i en 5G-router.

Nu har vi haft adgang til 5G i et par dage i Danmark på TDC’ netværk. Oplevelsen har desværre ikke været prangende. Hastighederne er for eksempel stadig ikke vildt højere end på 4G og den “ægte” 5G med Gbit-hastigheder kommer først rigtig de kommende måneder.

Priser på 5G-mobilabonnementer

Samtidig skal man også investere i en 5G-telefon, får at kunne benytte fremtidens netværk. Vi forventer en generel prisstigning på mobilabonnementer sammenlignet med 4G-abonnementer. Dog kører Hallo Mobil lige nu med samme priser på deres abonnementer, selvom de alle er opgraderet til 5G. Hallo Mobil har de billigste 5G-abonnementer fra 99 kroner.

Hos YouSee skal man betale fra 199 kroner for et 5G-abonnement, mens man skal på i priser fra 178 kroner hos Telmore. Telmore inkluderer 5G i alle deres Play-abonnementer, men de fik en prisstigning for et par måneder siden. Det skete dog samtidig med, at de inkluderede Netflix i deres Play-abonnementer.

Se også: Find billige 5G-abonnementer

Få mest ud af 5G til mobilt bredbånd

Alt i alt er der dog ingen grund til at styrte afsted for at finde et 5G-mobilabonnement til mobilen. Derimod kan man med fordel benytte abonnementet i en 5G-router til mobilt bredbånd i hjemmet. Man kan nemlig sætte 5G-simkortet i en 5G-router og koble hjemmets enheder op til nettet via den. Der er trods alt grundlæggende højere hastigheder med 5G end med 4G og den kan komme til sin ret, hvis man bruger hastigheden til mobilt bredbånd. Jo højere hastigheder desto flere enheder kan være opkoblet på samme internetopkobling på samme tid.

Her skal man dog være meget opmærksom på, om man kan få 5G lige der, hvor man bor. I dag lover TDC at dække 80 procent af danskerne med 5G. Det er ikke 80 procent af Danmarks areal, men af indbyggerne. Man kan altså ikke forvente 5G-dækning uden for de større byer. Ægte 5G med ekstremt høje hastigheder findes i dag kun i København, Odense, Aarhus og Helsingør.

Se også: Find flere sparetips

Seneste nyt i sagen

Redaktionen har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. Steen Jørgensen kunne ikke lade sagen ligge. 3/9/2020 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med artiklen; Priser, fordele og ulemper ved lavprisselskabet Eesy – Læs her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.