5G bredbånd bliver for alvor interessant i 2022

Ægte 5G bliver standard i 2022 og det betyder, at du for alvor kan overveje at skifte dit kablede bredbånd ud med mobilt bredbånd.

5G bredbånd bliver for alvor interessant i 2022

2022 banker på døren – så faktisk står det nye år i skrivende stund og hiver og flår i dørhåndtaget og vil ind. Og det er bare med at åbne for døren, hvis du er interesseret i at få 5G bredbånd. 2022 bliver nemlig året, hvor det for alvor bliver interessant at overveje at skifte fra kablet bredbånd til 5G mobilt bredbånd.

Landsdækkede 5G

Det skyldes for det første, at teleselskaberne får bedre dækning. TDC Net (YouSee, Telmore og Eesy for eksempel), har allerede landsdækkende 5G. Allerede i december 2020 dækkede TDC Net 90 procent af danskerne med 5G og i dag er vi tættere på 100 procents dækning end 95 procent.

Telia og Telenor samt 3 har ikke haft samme tempo på deres udrulning, men i løbet af 2022 vil de også kunne præsentere det, de med rette vil kunne kalde landsdækkende 5G. TDC Net har altså haft førertrøjen på i lang tid, men udfordringen har været, at det ikke har været med de hastigheder, som alle har talt om.

I stedet har det været en slags 4.5G eller 5G-light med hastigheder, der rigtig nok har været højere end på på 4G, men ikke noget, der for alvor har været markant anderledes. Den 5G, man typisk har i dag, kan levere hastigheder på omkring 300 Mbit/s, mens ægte 5G gerne skulle give almindelige brugere op mod 1.000 Mbit/s.

Se også: Mobilabonnementer med 5G

Ægte 5G ruller ud i 2022

Det, der kaldes mmWave-5G, har nemlig kun været tilgængelig meget få steder i Danmark i 2021. Det vil ændre sig i løbet af 2022, hvor netværkene bliver opdateret eller får aktiveret de højere frekvenser, der skal sikre de høje datahastigheder.

Teleselskabet 3 har for eksempel for nylig fortalt, at en stor del af de master, som de har opdateret med 5G, i dag er aktive med det superhurtige C-bånd, der benytter 3.500 MHZ-frekvensbåndet, som altså kan levere de høje datahastigheder på mobilnettet, som vi alle går og venter på.

Samme udvikling vil ske på de andre netværk, der tæller TDC Net og det fælles TT-netværk, som Telia og Telenor drifter sammen. For mobilbrugere vil det ikke betyde det store i forhold til 4G, men det vil det for mobilt bredbånd. Når ægte 5G med super høje hastigheder vil standard i 2022, så kan man som internetbruger for alvor overveje at skifte sit kablede bredbånd ud med mobilt bredbånd – også selvom husstanden streamer video og gamer på flere enheder på samme tid.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer