iphone 8 skift til

5 grunde til du bør skifte din iPhone ud med iPhone 8

Man fornemmer det på internettet, der summer og rumsterer og bag det hele kan man høre, hvordan der messes iPhone 8, iPhone 8, iPhone 8… Sjældent har der været så meget hype og omtale af en kommende iPhone fra Apple og det siger ikke så lidt. Er der en mobil, der altid er omgærdet af mange rygter, så er det iPhone, men rygteomtalerne og lækkene har større omfang med iPhone 8 end normalt.

Det er selvfølgelig fordi der er tale om 10 års jubilæet for iPhone, der så dagens lys i 2007. Den markerede nye tider i mobilbranchen, hvor store og dominerende mobilproducenter pludselig fik det hårdt, fordi de ikke var klar til det angreb, Apple indledte med lanceringen af den første iPhone. Med iPhone 8 her i 2017 sætter mange næsen op efter at få en iPhone med mange nye og væsentlige funktioner.

Se også: Sammenlign priser på iPhone

Derfor skal du skifte til iPhone 8

Jeg ser her nærmere på nogle af de mest hårdnakkede rygter om iPhone 8, som vi tror mest på og som bør få dig til at overveje at skifte din nuværende iPhone ud med den nye.

iPhone 8 – skærm og design

Jeg forventer helt klart et nyt design. Det er uundgåeligt, da iPhone 8 meget gerne skulle få edge-to-edge-skærm stort set uden kanter rundt om skærmen – i hvert fald ikke på langsiderne. Det betyder, at fronten får langt mere skærm end i dag, hvor der faktisk er meget spildplads på fronten. iPhone 8 ventes at få skærm på 5,8 tommer samtidig med at selve telefonen rent fysisk bliver mindre end iPhone 7S Plus.

En stor skærm giver en bedre oplevelse, når man surfer på nettet, ser video, læser bøger og spiller spil.

Se også: Anmeldelse af iPhone

 

Bedre kamera med augmented reality i iPhone 8

Kameraet er altid en funktion, der får meget opmærksomhed, når der kommer nye iPhone og jeg vil æde en gammel hat, hvis Apple ikke bruger meget krudt på at fortælle om herlighederne ved kameraet i iPhone 8.

Jeg forventer et bedre dual kamera og Portræt-app og så tyder meget også på, at der tilføjes 3D-funktioner, der har som primære funktion at skulle bruges til augmented reality.

Augmented Reality kan bruges til at skabe sjovere og mere interaktive spil med, men også til mere alvorlige gøremål, hvor firmaer i langt højere grad kan præsentere livagtige løsninger og showrooms direkte på telefonen.

Jeg forventer også, at iPhone 8 får et lavere blændetal, så den kan tage bedre billeder i mørke uden brug af fotolys.

Se også: iPhone med bedste kamera

Ansigtsgenkendelse og bedre sikkerhed

Mange har vænnet sig til at bruge Touch ID til at låse telefonen op med eller få adgang til apps, der kræver en kode. Touch ID fungerer godt, men Apple menes at komme med ansigtsgenkendelse til at låse telefonen op med på iPhone 8.

Det er også her, den nye 3D-teknologi i kameraet kommet i spil, da ansigtsgenkendelse, hvor man bruger 3D, kan gøre sikkerheden langt bedre. Der går også rygter om en irisscanner til at låse telefonen op – den teknik er 200 gange mere sikker end Touch ID med fingeraftryk og vi har set blandt andet Galaxy S8 have en ganske effektiv irisscanner, der faktisk virker i de fleste tilfælde.

Se også: Billig mobilabonnement med meget data

 

Bedre batteritid 

iPhone har altid haft en noget sølle batteritid sammenlignet med de bedste Android-telefoner. Den første iPhone havde batteri på 1.400 mAh, mens iPhone 7 har batteri på 1.960 mAh. Det er en meget lille stigning i batterikapacitet over 10 år. Okay, iPhone 7 Plus har batteri på 2.900 mAh, men der er alligevel langt op til de 4.000 mAh, som Huawei Mate 9 og Mate 9 Pro har.

iPhone 8 får naturligvis et mere kraftfuldt batteri, men spørgsmålet er, hvor meget mere. Kommer iPhone 8 med batteri på 3.500 mAh, så er det en god grund til at skifte ens gamle iPhone ud. Samtidig kommer iPhone 8 også med iOS 11, der forventes at forbruge mindre batteri, så alt i alt kan vi sætte næsen op efter en pæn forbedring af batterilevetiden på iPhone 8.

Se også: Mobiltelefoner med lang batteritid

Trådløs opladning

En anden nyhed på batterifronten er, at der kommer trådløs opladning. Det vil også være på tide, at Apple introducerer trådløs opladning til iPhone og sker det, bliver det spændende at se, hvilken løsning de bruger. Bliver det trådløs opladning som vi kender det i dag, hvor telefonen skal ligge på en plade, der sidder i et strømstik, eller kan de have udviklet en løsning, hvor man kan lade den trådløst op over afstand?

Se også: Sammenlign priser på smartphones

Lancering og pris for iPhone 8

iPhone 8 ventes at blive lanceret til september, men der er usikkerhed om salgsstarten. Der er dem, der mener, at vi kan risikere at skulle helt hen til december, inden den er klar til salg. Det skyldes, at der er udfordringer med produktionen af de nye dele til de nye funktioner.

Prisen er ikke til at spøge med. Den største udgave menes at få en pris over 10.000 kroner. Vi forventer dog en startpris på godt 7.000 kroner for den mindste udgave med 32 GB hukommelse. Der er altså tale om en høj pris for iPhone 8, uanset hvilken model man vælger, men iPhone har altid haft en høj pris og alligevel solgt som varmt brød, så en pris på iPhone 8, der starter ved godt 7.000 kroner, er der sikkert ingen Apple-fans, der bekymrer sig om.

Se også: Rygter om iPhone 8