Jeg har dårlig mobildækning – hvad kan jeg gøre?

Er du en af mange danskere, som døjer med dårlig mobildækning? Få gode råd og tips til, hvordan du kan få bedre mobildækning.

Jeg har dårlig mobildækning – hvad kan jeg gøre?

Oplever du dårlig mobildækning? Så er der heldigvis mange ting, du kan gøre for at få bedre dækning på din mobiltelefon. Vi guider dig her til syv gode tips til, hvordan du kan få godt signal på telefon, hvis du oplever dårlig mobildækning.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

Vælg et teleselskab med god mobildækning

Helt overordnet bør du som det første sikre dig, at du har et teleselskab med god mobildækning i det område, hvor du ønsker god mobildækning. Der er fire forskellige mobilnet, som alle de forskellige teleselskaber i Danmark anvender: Telia, Telenor, TDC og 3.

De fire mobilnet har forskellig dækning i hele landet, så hvis det ene mobilnet har dårlig dækning hjemme hos dig, kan et eller flere af de andre sagtens gode god mobildækning – og omvendt.

TelePrisTjeks dækningskort kan du se teleselskabernes dækning i lige præcis dit postnummer. Du kan også se, hvordan mere end 13.000 danskere har vurderet de danske teleselskaber ud fra konkrete erfaringer.

Indtast dit postnummer nedenfor og tryk “søg” for hurtigt at se, hvilket netværk og hvilke mobilselskaber der har den bedste dækning i din by, bydel, postnummer og kommune.

Det klart vigtigste du kan gøre for at opnå bedre mobildækning er at skifte til et teleselskab, der bruger et mobilnet med god dækning hos dig. Vi anbefaler altid at skifte til et lavprisselskab: Call me, CBB Mobil, eesy, Flexii, Greentel, duka eller OiSTER.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

Vælg en mobiltelefon med god antennekvalitet

Der er også stor forskel på, hvor godt signal de forskellige mobiltelefoner kan fange fra teleselskabernes antenner. Telefonerne bruger forskellige antennedesign, og som en tommelfingerregel kan der være en vis sammenhæng mellem telefoners SAR-værdi – altså mængden af radiofrekvent energi, som kroppen absorberer ved brug af en mobiltelefon angivet i watt per kilogram (W/kg) – og hvor god antennekvalitet telefonerne har.

Jo højere SAR-værdi en telefon har, desto dårligere antennekvalitet – og omvendt selvfølgelig. Vælg derfor en telefon med lav SAR-værdi. Se telefoners SAR-værdier på mobilpriser.dk.

De test, der gennem årene er blevet lavet, viser, at nye iPhone-modeller plejer at være dem, som opnår de højeste gennemsnitlige netværkshastigheder på teleselskabernes mobilnet. De indikerer, at de har et stærkt signal til antennerne og dermed god mobildækning. Er du til iPhone, kan du altså trygt blive ved med at vælge en iPhone. Bare sørg for, at det er en nyere model, der maks. er 2-3 år gammel.

Se også: De bedste priser og tilbud på mobiltelefoner

Bevæg dig et andet sted

Hvis du oplever dårlig mobildækning udenfor, kan du helt lavpraktisk bevæge dig lidt væk – alt fra 10 meter til 50 meter. Det kan være nok til, at du nu befinder dig et sted, hvor radiobølgerne fra masterne kan nå frem til din telefon.

Særligt hvis du er et sted, hvor mange træer, bygninger og andre objekter skærmer for signalerne, kan det være nødvendigt at gå et andet sted hen.

Den mulighed har man naturligvis ikke, hvis man oplever dårlig dækning i hjemmet.

Fjern telefonens cover

De fleste har et cover på deres telefon, da det beskytter telefonerne mod ridser og ødelagte skærme. Bemærk dog, at nogle covers kan forringe antennesignalet og mobildækningen.

Hvis du har et plastik- eller lædercover, er signalforstyrrelsen ofte minimal, men hvis coveret er af metal, eller hvis det har metaldele, kan disse forstyrre signalet. De fleste covers er dog ikke hovedårsagen til dårligt signal.

Se også: De bedste priser og tilbud på mobilcovers

Har du 5G i dit mobilabonnement?

Hvis du synes, at du ikke har så god mobildækning, kan det også være, at det er, fordi du har et mobilabonnement uden adgang til dit teleselskabs 5G-mobilnet.

Mange mobilabonnementer inkluderer kun adgang til 4G, mens det hos flere teleselskaber kun er de dyrere abonnementer, som inkluderer 5G. Adgang til 5G vil give bedre mobildækning, højere hastigheder og et mere pålideligt netværksopkobling, så overvej, om du kan skifte til et abonnement med 5G hos dit teleselskab, inden du afsøger alternativer.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Kontakt dit teleselskab

Hvis du oplever problemer med mobildækningen, kan du også prøve at kontakte dit teleselskab. Måske har de andre gode løsningsforslag til, hvad du kan gøre.

Bemærk at teleselskabernes kundeserviceniveau varierer meget. Se teleselskaberne med bedst kundeservice her.

Se også: Disse teleselskaber har bedst kundeservice

Brug Wi-Fi, hvor det er muligt

Hvis du oplever dårlig mobildækning flere steder, bør din mobiltelefon alle steder, hvor det er muligt, være koblet på et Wi-Fi-netværk. Det kan være, når du er hjemme, på arbejdspladsen, på biblioteket, i indkøbscenteret, på caféen, på hoteller, i lufthavnen, i Tivoli og udvalgte butikker.

Se også: Guide: Sådan får dit Wi-Fi bedre rækkevidde