Test: Er Wire vejen frem til at spare penge på mobilregningen?

Wire er en ny app med Skype-stifteren, danske Janus Friis som pengebagmand. Den skal revolutionere vores måde at kommunikere på over mobilen – vi tester den for at se, om der er penge at spare.

Test: Er Wire vejen frem til at spare penge på mobilregningen?

Wire er en ny app fra en af stifterne af Skype, nemlig danske Janus Friis. De fleste kender nok Skype og har formentlig også brugt den i et eller andet omfang. Skype er især populær blandt erhvervsfolk og personer med familie eller venner i udlandet. Ringer med Skype man fra en computer over internettet, kan man nemlig ringe gratis til hinanden.

Man kan også føre gratis Skype-samtaler over det mobile internet eller over Wi-Fi med en mobil eller tablet.

Men Janus Friis blev så præsenteret for appen Wire, der ønsker at ændre moderne kommunikation over mobilen på samme måde som Skype ændrede vores måde at kommunikere over computeren med Skype for over 10 år siden.

Spørgsmålet er, om det lykkes for Wire og det har vi sat os for at teste.

Wire har unik brugerflade

Design- og brugsmæsigt skiller Wire sig ret meget ud med en brugerflade, der er er både visuelt virkelig flot og anderledes.
Man skal for eksempel trække i en tekstmarkør for at få menuen til at vise sig.

Her kan man også skrive beskeder. Lyden under samtaler er faktisk god, bedre end ved samtaler over Facebook for eksempel.

wire

 

Sådan finder du det billigste mobilabonnement.

Ingen grund til bekymring fra operatørernes side

Konklusionen på Wire er dog, at operatørerne i hvert fald ikke behøver at bekymre sig over Wire. Brugerskaren er enormt lille, nærmest ikke-eksisterende og grundlæggende gør den ikke noget anderledes end det, som Facebook og Google tilbyder af kommunikation via mobilen.

Havde Wire kunnet integrere andre tjenester, så de var samlet under en Wire-hat, kunne den måske være interessant, men heller ikke det gør den og det er virkelig svært at se, hvordan den skal finde plads blandt brugerne som en af de foretrukne kommunikations-apps.

Appen er dog gratis og koster kun den datatrafik, man skaber via beskeder, opkald og deling af filer og links. Men har man ingen at kommunikere med, så kan det jo være lige meget, om den er gratis. En hæmsko er også, at man skal have mindst Android 4.4 eller iOS 8 for at kunne bruge appen.

Wire kommer til Android, iO og Max OS X og en webbaseret udgave skulle være på vej også.

Sådan finder du bedste pris på mobiltelefoner.