dækker indboforsikring mobilen

Mange tror fejlagtigt at indboforsikringen altid dækker mobilen

Dækker min indboforsikring også min mobil? Det er et spørgsmål, som mange festivalgæster på årets Roskilde Festival har stillet sig selv, lyder det i forbindelse med en ny undersøgelse, som Wilke har gennemført for teleselskabet 3.

”Vi oplever, at mange kunder ærgrer sig, når de vender hjem fra festival med en ødelagt mobil og tror, at de er dækket af deres indboforsikring. Det er en kæmpe øv-oplevelse efter noget så festligt som en festival. Selvom man nødvendigvis ikke tænker på sin mobil som det første inden en festival, kan det vise sig at være en god investering”, siger Head of Consumer Marketing i 3, Frederik Grønlund Scholten og opfordrer til at se festivalsæsonerne som en anledning til at få tjekket op på husstandens forsikringer.

Se også: Priser på mobilabonnementer hos 3

39 procent havde ikke forsikret mobilen

Undersøgelsen viser, at 5 procent af festivaldeltagerne var forsikret gennem deres teleselskab og 43 procent gennem deres indboforsikring. 14 procent vidste ikke, om de havde forsikring til mobilen, mens 39 procent svarede, at de ingen forsikring til mobiltelefonen havde. 3 havde en Mobile Aid-stand på Roskilde Festival, hvor man kunne få repareret sin tilskadekomne mobil eller låne en anden inkl. simkort, hvis ens mobil var blevet væk.

Der blev langet 65 mobiler over disken til festivalgængere med bortkomne eller tilskadekomne mobiler, der ikke kunne reddes. Der blev ligeledes givet 27 simkort til de uheldige festivalgængere, der helt havde mistet mobilen.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Dækker indboforsikring mobiltelefonen? 

Som udgangspunkt dækker ens indboforsikring ens mobiltelefon på lige fod med andre ting og sager i dit hjem. Bliver din mobil stjålet i hjemmet ved indbrud, så dækker indboforsikringen. Men bliver den stjålet uden for hjemmets fire vægge, så er det ikke altid, at indboforsikringen dækker.

Opdager du tyveriet, mens det sker, så kræver nogle forsikringsselskaber, at man råber højlydt op om forbrydelsen, så andre kan høre det. Går din mobiltelefon i stykker, fordi du taber den på en hård overflade eller på grund af væske, så skal du ikke forvente, at en standard indboforsikring dækker.

Den slags skader kræver tillægsforsikringer, som man skal tilkøbe – enten hos sit teleselskab eller der, hvor du køber din mobil. Du kan også vælge at bruge penge på en egentlig elektronikskadeforsikring – det kan være en fordel for familier. Sådan en forsikring dækker alle hjemmet tech-apparater på stort set alle tænkelige områder.

Se også: De bedste mobiltelefoner

Hvordan dækker forsikringer på festivaler?

Hvis man har telt med på festival eller sådan set også andre steder og lader ens mobil være i teltet, så dækker din indboforsikring kun mod tyveri, hvis du har sat en hængelås på teltet.

Ved tyveri uden for teltet gælder samme procedure som ellers: Opdager du tyveriet, mens det sker, så råb højlydt op om forbrydelsen, så andre kan høre det.