Sådan undgår du telefonsvindel fra fupnumre

Telefonsvindel bliver stadig mere udbredt og udspekuleret, men du kan gøre meget for at forhindre tyven i at stjæle fra dig - Se hvilke lande tyvene ringer fra og se hvad du kan gøre for at blokere uønskede opkald på mobilen.

Sådan undgår du telefonsvindel fra fupnumre

Det er efterhånden blevet et hyppigt fænomen, at teleselskaberne og politiet varsler offentligheden om telefonsvindel fra udenlandske fupnumre. Svindlen består som oftest i, at man bliver ringet op fra et ukendt udenlandsk nummer. Hvis man svarer bliver man lokket til at ringe tilbage og hvis man ikke svarer f.eks fordi man er optaget, så ligger det intuitivt i os, at vi ringer tilbage til dem der har forsøgt at kontakte os – Et opkald til et ukendt udenlandsk fupnummer kan hurtigt koste dig 100 kroner!

 

Telefonsvindel ikke kun fra slyngelstater

I følge politiets liste over de hyppigst forekommende svindelforsøg figurerer fupnumre fra Somalia og Sierra Leone, men der svindles også meget fra mere retskafne lande, som f.eks Chile og Marokko. Vi har lavet en liste over hele verdens landekoder og i denne har vi markeret hvilke lande politiet advarer om.

 

Se også: Landekoder med meget svindel

 

Sådan blokerer du fupnumre på Android mobiler

Som ejer af en Android mobil har du gode muligheder for, at blokere telefonsvindel fra udenlandske fupnumre. På de fleste nyere Android mobiler kan meget let gå ind og spærre opkald fra bestemte telefonnumre eller områdenumre. Du kan f.eks let spærre for alle opkald der starter med “00 2” og dermed afvises automatisk alle opkald fra afrikanske lande.

Sådan blokerer du opkald

  1. Tryk på “Indstillinger”.
  2. Tryk på “Opkald”.
  3. Tryk på “Afvis opkald”.
  4. Tryk på “Afvis liste” (Her angiver du bestemte telefonnumre eller numre som starter med en bestemt landekode).

Se hvilke landekoder du allerede nu bør overveje, at spærre for indgående opkald

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

 

Sådan blokerer du opkald på din iPhone

iPhone brugere har ikke særligt gode muligheder for at blokere telefonsvindel fra fupnumre. På iPhones kan man nemlig kun blokere bestemte telefonnumre, som allerede er kodet ind på mobilen eller som er registeret på mobilen (F.eks under “Seneste opkald”). Man må med andre ord kende selve fupnummeret og lægge det ind som kontakt før man kan blokere det. Du kan imidlertid også vælge at vente til, at du evt. bliver ringet op af et ukendt udenlandsk nummer og afvise det manuelt.

Sådan gør du hvis du vil blokere seneste opkald

  1. Tryk på det grønne telefon-ikon nederst på telefonen.
  2. Vælg “Seneste”.
  3. Vælg det ønskede nummer.
  4. Tryk på “i” til højre for nummeret.
  5. Tryk på “Bloker”.
  6. Tryk på “Bloker kontakt”.

 

 

Se også: Find bedste mobilabonnement for dig