Top 5 bedste laptop køb

Hvilke laptops eller bærbare computere de de bedste køb lige nu? Vi guider til top 5 bedste laptops, der dækker forskellige brhov.

Top 5 bedste laptop køb

Selvom mange i dag bruger mobil og tablet til en del af de ting, man tidligere brugte en computer til, så er det bare stadig bydende nødvendigt med en god laptop.

En god laptop kan være uhyre effektiv og behagelig at arbejde på, men der er naturligvis forskel på ens behov og krav. Nogle vil også gerne have en computer med virkelig god skærm til gaming og her kan laptops ikke altid følge med, så kan en løsning være at købe en af de bedste gamingskærme, der så kan kobles til ens laptop.

Herunder guider vi de laptops, der lige nu er værd at kigge nærmere på, hvad enten det er til kontorarbejde og studier eller til mere krævende computerarbejde.

Hvilke bærbare computere skal man købe?

MacBook Air (2020)

MacBook Air (2020) bedste laptop

MacBook Air fra slutningen af 2020 med Apples M1-processor er den bedste bærbare computer, du kan købe – i hvert fald når vi kigger på pris og kvalitet.

Den har 13 tommer skærm med 2 560 x 1 600 pixel, Touch ID, 720p-webkamera, fingeraftrykssensor og så Apples egenproducerede processor, M1. Skærmen er forrygende flot og processoren fantastisk kraftfuld. Den kan let klare tungt redigeringsarbejde – også video og grafik.

Batteritiden er i top med op mod 10 timer på en opladning. Der findes naturligvis billigere laptops på markedet, men i lyset af hvor god en laptop den er, så er det svært for langt de fleste brugere at komme uden om MacBook Air fra 2020 med M1-processor. Vægten er på cirka 1,3 kilo.

Pris fra cirka 8.000 kroner. Se de dagsaktuelle priser her.

Dell XPS 13

dell xps 13 bedste laptop

Den nyeste Dell XPS 13 har Intels nye Tiger Lake-processorer og det gør den til en fremragende laptop med super god CPU- og grafikydelse og længere batterilevetid. Den generelle ydelse er grundlæggende fremragende. Du får også Thunderbolt 4 og Wi-Fi 6. Med den nye Intel Iris Xe GPU fra Intel kan du endda også spille visse AAA-spil.

Skærmen er på 13,4 tommer og er af typen OLED med 2K-opløsning. Så kan det næsten ikke blive bedre på den front.

Designmæssigt er den også flot og velbygget med minimal ramme med InfinityEdge-ramme hele vejen rundt og et større tastatur. Den har en vægt på cirka 1,3 kilo. Enheden kører med Windows.

Pris fra cirka 14.000 kroner. Se de dagsaktuelle priser her.

HP Spectre x360 14 -ea0838no

HP Spectre x360

HP Spectre x360 14 er udstyret med den samme Intel 11th-gen Tiger Lake CPU, som fås i Dell XPS-serie og den skal naturligvis med i denne top 5 liste. Med Intel 11th-gen Tiger Lake CPU kan du arbejde med og redigere i tunge filer uden problemer.

Skærmen er på 13,5 tommer med fuld HD-opløsning og understøtter også touch. Den har lang batteritid, et virkelig godt tastatur og små ting som en USB-A-port, microSD-kortlæser og en fysisk slukknap til webcam.

Derudover har den hurtig WiFi 6 og bluetooth 5.0. Den vejer cirka 1,5 kilo. Enheden kører med Windows.

Pris fra cirka 13.000 kroner. Se de dagsaktuelle priser her.

Lenovo Chromebook Flex 5 (13″)

Lenovo Chromebook Flex 5

Lenovo Chromebook Flex 5 (13″) er ganske enkelt en vidunderlig Chromebook.  Den er hurtig, har fremragende tastatur og trackpad, den er kompakt og let og touchskærmen på 13 tommer med fuld HD-opløsning er skøn.

Ud over at være all-around god bærbar computer tilbyder Flex 5 hurtigere ydeevne end de fleste Chromebooks. Den har Intel Core i3-10110U, hvilket er fint til kontorarbejde og studie. Man kan køre med Adobe Lightroom og Google Fotos oven på en stor mængde Chrome-faner og Android-apps. Skal du redigere video og grafik, er det en anden computer, du skal kigge efter.

Batteritiden rækker til en arbejdsdag, hvor den er i gang hele tiden. Denne Chromebook vejer cirka 1,35 kilo.

Pris fra cirka 3.600 kroner. Se de dagsaktuelle priser her.

Asus VivoBook S15 (S533)

Asus VivoBook S15

Asus VivoBook S15 er den bedste bærbare Windows 10-computer i mellemklassen, som du kan købe nu. Skærmen er stor med 15,6 tommer. Designmæssigt vil de fleste mene, at den er pæn – måske endda ligefrem flot.

Man får den nyeste 11th-gen Intel CPU’er – i5 eller i7 er valget. Disse chips vil garantere fremragende ydeevne uden at suge for meget batterilevetid, og medmindre du ønsker at spille spil i topklasse eller lave 4K-videoredigering, vil denne bærbare computer klare alt, du kaster efter den.

Der er masser af porte og stik og fingeraftrykssensoren, der er indbygget i trackpad’en, gør det let at logge ind. Asus VivoBook S15 vil ganske enkelt være den perfekte bærbare computer for mange brugere, da den kombinerer funktioner, ydeevne og alsidigt design på en rigtig fin måde.

Pris fra cirka 5.600 kroner. Se de dagsaktuelle priser her