Tjeep snyder på prisen og dine persondata er til salg

Efter mediepress har Tjeep ændret lidt i deres vilkår, men ændringen ændrer ikke spor. Tjeep er stadig et stort JA Tak til reklamer og påtrængende telefonsælgere, som kan suge marven ud af dine persondata. Hertil snyder Tjeep på vægten af deres mobilabonnementer - Vi ser nærmere på de faktiske priser og hvordan dine persondata kan misbruges.

Tjeep snyder på prisen og dine persondata er til salg

Man bør ikke lade sig lokke af lave priser alene. Det gælder især af mobilselskabet Tjeep, som garanterer de er landets billigste mobilselskab. Ikke bare er garantien vrøvl, den er også ulovlig. Før du vælger et mobilabonnement ved Tjeep, bør du absolut overveje deres vilkår – Vil du spare 10 til 30 kroner på mobilregningen mod at acceptere reklamer, telefonsælgere og tilbud på sms, og samtidig afgive en masse persondata kvit og frit?

– Vi ser nærmere på, hvad vilkårene og handelsbetingelserne ved Tjeep reelt betyder for dig. Her vil du se, hvorfor du ikke får, hvad du betaler for. Og du vil se, hvordan Tjeep frit kan sælge og bruge dine persondata kommercielt – Vi plejer at hilse nye og kundevenlige mobilselskaber hjertelig velkommen til markedet, men Tjeep må vi ganske enkelt fraråde på det stærkeste!

Se også: Ekstra Bladet bekræfter, at Forbrugerrådet Tænk er stærkt skeptiske til Tjeep 

 

Mobilabonnementerne ved Tjeep snyder groft

Tjeep afregner taletiden i mobilabonnementerne pr. påbegyndte minut, hvilket betyder, at du ikke får den mængde taletid, som de lover dig. Med minutafregnede abonnementer får du reelt kun 70 procent af den inkluderede taletid.

F.eks vil et minutafregnet mobilabonnement med 10 timers tale ved Tjeep kun give dig ca. 7 timers taletid. Det skyldes, at alle ubesvarede opkald, beskeder på telefonsvarere, aflytning af egen telefonsvarer og meget korte opkald, trækker op til ét helt minut af saldoen på den indeholdte taletid.

Altså hvis du ringer op og ikke får forbindelse, så trækkes der alligevel ét minut fra abonnementets indeholdte taletid. Hertil vil du med et minutafregnet mobilabonnement i gennemsnit blive overtakseret 30 sekunders taletid, når samtalen afsluttes – Mobilabonnementerne ved Tjeep giver dig ikke den taletidsmængde som de lover – Tjeep snyder på vægten!   

Se også: Find det billigste mobilabonnement, der passer til dit mobilforbrug

De faktiske mobilabonnement ved Tjeep

Tjeep snyder på vægten, når de tager sig betalt for deres mobilabonnementer. Du får nemlig ikke, hvad du betaler for. Her kan du sammenligne, hvad Tjeep lover dig med hvad Tjeep reelt giver dig.

Bemærk, at Fri SMS/mms i deres vilkår er begrænset til 3.000 stk. pr. måned og at Fri Tale er begrænset til 250 timer pr. måned. Vilkårene siger intet om, hvordan afregningsintervaller er for Data-trafik. Derfor har vi også undladt at justere dette parameter.

Mobilabonnementet “Little Bird” til 39 kroner /md.

  • Lover dig 1 time Taletid, 1 GB & Fri SMS/mms.
  • Indeholder reelt kun 42 min Taletid, 1 GB & 3000 SMS/mms.

Mobilabonnementet “Big Bird” til 59 kroner /md.

  • Lover dig 3 timers Taletid, 1 GB & Fri SMS/mms.
  • Indeholder reelt kun 2 timer og 6 minutters Taletid, 5 GB & 3000 SMS/mms.

Mobilabonnementet “Mega Bird” til 79 kroner /md.

  • Lover dig 10 timers Taletid, 5 GB & Fri SMS/mms.
  • Indeholder reelt kun 7 timers Taletid, 5 GB & 3000 SMS/mms.

Mobilabonnementet “Giga Bird” til 89 kroner /md.

  • Lover dig Fri Tale, 20 GB & Fri SMS/mms.
  • Indeholder reelt kun 175 timers Taletid, 20 GB & 3000 SMS/mms.

Når man justerer for den reelle taletid i mobilabonnementerne, er Tjeep på ingen måde billigt. Tag hertil i betragtning, at overskrider du mobilabonnementernes mængde af indeholdt taletid, så takseres du 49 øre pr. påbegyndte minut. Mobilselskaber som f.eks Oister, Greentel, Coop Mobil, Nettalk og Ok Mobil er i mange tilfælde meget billigere end Tjeep.

Se også: Spar mange penge på mobilabonnementer med musik, underholdning og fordele

 

Tjeep har lemfældig omgang med dine persondata

Ved at acceptere Tjeeps vilkår knyttet til mobiltelefoni accepterer du samtidig, at dine persondata kan bruges kommercielt af Tjeep og af tredjepart (Læs: selskaber som Tjeep ønsker at sælge dine persondata til). Intet sted i vilkårene fremgår det, at Tjeep ikke videregiver eller sælger dine persondata til tredjepart – Med et mobilabonnement ved Tjeep åbner du en ladeport ind til personfølsomme oplysninger,

Af Pkt. 7.1 G i Tjeeps vilkår fremgår det ved teksten;

“Markedsføre produkter, tjenester, abonnementspakker og andre ydelser, som udbydes af os eller vores samarbejdspartnere via vores netværk og systemer. Dette er baseret på dine forbrugsmønstre”.

Denne bestemmelse i særdeleshed samt alle bestemmelserne i Pkt. 7 i deres vilkår, betyder, at Tjeep reelt kan bruge dine persondata som de lyster. Bestemmelsen betyder i praksis, at lokationsdata (Din geografiske færden), dit mobilforbrug, din mail, mobilnummer og meget mere kan benyttes og sælges til højest bydende.

Dine persondata kan således i stor udstrækning bruges af Tjeep selv og af selskaber du ikke kender, men som benytter sig af Tjeeps netværk og systemer. Det er åbenbart, at forretningsmodellen bag Tjeep ligger gemt i dine persondata… Lave priser på mobiltelefoni må hentes ind andre steder fra – Salg af dine persondata er guld værd på annoncørmarkedet.

– Med dagens smartphones kan man registrere alt, hvad abonnenten foretager sig og disse data er guld værd for dem, der ønsker at samle dem og sælge dem Tjeep har sikret sig rettighederne til at sælge dine persondata.

 

Jeg håber, du ikke lader dig lokke af tilsyneladende gode priser på mobiltelefoni og falder i fælden, og giver Tjeep råderetten over sensitive persondata. Tjeep er absolut ikke det billigste og bedste mobilselskab, men til gengæld er de fulde af reklamer, telefonsælgere og ugennemsigtige vilkår, og de kan gladeligt sælge ud af dine persondata uden du ved det.

 

Venlig hilsen

Nicolas Fredriksen, Stifter af TelePrisTjek.dk

 

Find bedste og billigste mobilabonnement på telemarkedet lige nu

Sidste nyt om Mobilabonnement

Siden redaktionen publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen har bragt sagen videre. 22/9/2016 var der nyt om emnet i historien; Billigste og bedste pris for iPhone 7 Plus – Læs her. Tjek også seneste nyt om emnet ved at klikke her..