For og imod Samsung Galaxy S10+ – test og bedømmelse

Samsung Galaxy S10+ er markedets bedste mobil lige nu, men den er også den dyreste mainstream-mobil med Android. Se test og bedømmelse af Galaxy S10+.

For og imod Samsung Galaxy S10+ – test og bedømmelse

Samsung Galaxy 10+ er ikke bare den nye Android-konge – den er generelt den nye mobilkonge. Men desværre er der lige det med prisen – man skal grav meget dybt i lommerne for at få fingre i den. Test og bedømmelse af Samsung Galaxy S10+.

Mange ventede det helt store brag med Samsung Galaxy S10+, der markerer 10-års fødselsdagen for Samsungs populære Galaxy S-serie. Den mangler måske lige den helt vilde funktion for for alvor at få os i det helt vilde festhumør men overordnet set er det en så flot mobil med så gode specifikationer og evner, at vi kan kalde den for den nye Android-konge.

Herunder finder du test og bedømmelse af Samsung Galaxy S10+.

Se også: Priser på Samsung Galaxy S10+

 

Samsung Galaxy S10+ – test og bedømmelse

Fordele ved Galaxy S10+

Samsung Galaxy S10+ er en utrolig velbygget mobil – den ser lækker ud og den føles rigtig lækker i hånden. Samsung har bestemt ikke sparet på krudtet i udviklingen af den og i valget af materialer. Vi har ikke testet modellen i keramisk hvid, men har set den og holdt den – den er virkelig laber!

S10+ er vandtæt  og kan klare at være i 1,5 meter dybt vand i 30 minutter uden at tage skade. Galaxy S10+ har skærm på 6,4 tommer, men den føles egentlig ikke særlig stor, da fronten udnyttes rigtig godt til skærmen med meget lille ramme rundt om. Skærmen er i 19:9 format, af typen Dynamic AMOLED (en nyere betegnelse for Super AMOLED) og opløsningen er 2K. Skærmen er vanvittig flot – velsagtens den flotteste på en mobil i dag. Samtidig beskyttes den af Corning Gorilla Glass 6 – mere hårdfør kan det ikke blive uden at bruge et decideret cover.

Der sidder i øvrigt en ultra sonisk fingeraftryksscanner under skærmen.

Bag på finder vi tre kameraer på 12 + 12 + 16 megapixel og blænde F/1.5. Vores test viser, at S10+ tager fantastisk flotte billeder og kameraet er blandt de allerbedste – særligt selfiekameraet er ikke set bedre på en mobil.

Video kan optages i 4K.

Brugerfladen er Android 9.0 med Samsung One UI trukket henover. One UI er optimeret til brug på mobiltelefoner med store skærme og der er næsten ingen bloatware på telefonen og brugerfladen er ekstremt hurtig at navigere rundt i.

Batteriet er på 4.100 mAh – kun overgået af Huawei Mate 20 Pro blandt topmodellerne og batteriet rækker til to dage for de fleste moderate brugere. Der er lynopladning med 15W medfølgende oplader. Man kan bruge S10+ til at lade andre enheder op trådløst med 9W output – det fungerer faktisk. Vi kan lade en anden mobil op med 14 procent på 20 minutter – det er langt bedre end på Huawei Mate 20 Pro.

For at vende tilbage til skærmen: En stor flot skærm kræver også god lyd og S10+ er udstyret med Dolby Atmos / AKG lydteknik og det virker som en god kombination – lyden i de indbyggede højtalere er rigtig god og med headset er den fremragende (med mindre du selvfølgelig har et dårligt headset).

Se også: Priser på de bedste Samsung telefoner

 

Ulemper ved Samsung Galaxy S10+

Vi er i småtingsafdelingen, når vi taler ulemper ved S10+. Nogen kan synes, at den er for stor med sine 6,4 tommer. Fingeraftryksscanneren under skærmen er ikke pålidelig nok, men den skulle blive opdateret snart og formentlig kan den være opdateret inden, den er rigtig klar til salg.

Selvom selfie-kameraet er klart bedst blandt mobiltelefoner, så er billedkvaliteten ved svag belysning ikke imponerende. En skøn ting havde været, hvis hovedkameraet også havde autofokus, når man bruger ultra vidvinkel.

Prisen på 7.999 kroner er meget for en mobil og den vil kunne afskrække nogle fra at vælge den.

Se også: De bedste Samsung mobiler til prisen

 

Samsung Galaxy S10+ – bedste pris

Samsung Galaxy S10+ har som nævnt en vejledende udsalgspris fra 7.999 kroner for modellen med mindst hukommelse, men kan købes til cirka samme pris med abonnement i seks måneder.

Se også: Den billigste Samsung mobil

 

Særlige fordele ved Samsung Galaxy S10+

+Brugervenlighed (9/10)
+Design (10/10)
+Skærm (10/10)
+Samtalekvalitet (8/10)
+ Kamera (10/10)

Bedste pris – Cirka 7.900 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Samsung