huawei p10 lite test

Test af Huawei P10 lite – bedste mobil i prisklassen

Den mobil, der i 2016 gav mest smæk for skillingen, var Huawei P9 lite og nu kommer opfølgeren så, P10 lite og skal gøre den svære kunst efter. Se vores gennemgang og test af Huawei P10 lite samt sammenlign priser på P10 lite.

 

Test af Huawei P10 lite

De fleste mobilproducenter kan lave gode mobiltelefoner, det svære er at lave gode smartphones, der samtidig er billige. Det er en øvelse, som Huawei har klaret godt gennem årene og sidste år havde de da også markedets bedste mobil til prisen med P9 lite – P9 lite er i øvrigt stadig en rigtig god mobil. Og det samme er P10 lite, opfølgeren, selvom springet ikke er vildt stort i forhold til forgængeren.

 

Flot design

Når det gælder design, synes jeg, at P10 lite er flot – bagsiden ser ud som glas men er plastik. Det ser bare ret godt ud og mere eksklusivt end aluminiumsmaterialet, som P10 kommer i. Når man tager P10 lite i hånden, mærker man dog, at det ikke er glas på bagsiden.

Men ellers er der tale om en flot mobil. Den er ikke vandtæt, lige for at slå det fast.

Se også: De flotteste mobiler

 

God stor skærm

Skærmstørrelsen på P10 lite er rigtig fin med sine 5,2 tommer og med fuld HD-opløsning og gode farver, er den dejligt at kigge på og den reagerer hurtigt ved tryk og når man scroller rundt i menuerne. Forgængeren P9 lite har faktisk samme skærmstørrelse og opløsning, men det er nu alligevel flot nok, at P10 lite har disse skærm-specifikationer.

 

Hurtig brugerflade

P10 lite har en hurtig brugerflade og til prisen er det virkelig flot med 4 GB RAM og en god kraftfuld processor. Brugerfladen er skåret ret meget ind til benet og den kombination gør, at man får en mobil med hurtig brugerflade – helt på niveau med telefoner til det dobbelte i pris.

Se også: Telefoner med hurtige brugerflader

 

God batteritid 

Noget andet, der også er flot, er de 3.000 mAh, som batteriet er på. Det sikrer en god batteritid og man skal virkelig presse hårdt på for at få den til at køre helt flad inden sengetid. Ved almindelig brug har jeg ofte 20-25 procent tilbage, når jeg lægger hovedet på hovedpuden.

Se også: Telefoner med bedst batteritid

 

Udmærket kamera

På kameradelen kæmpede P9 lite med billeder i mørke og det er desværre ikke blevet bedre på P10 lite – faktisk værre, når man tager billeder uden brug af fotolys. Der mangler kamerateknikker som dual kamera og vidvinkel, så man kan ikke tage så gode portrætbilleder eller makrobilleder som med P10 eller andre telefoner med dual kamera. Men alt i alt er det et udmærket kamera, der sidder i P10 lite prisen taget i betragtning.

Se også: Smartphones med det bedste kamera

Kritikpunkter ved Huawei P10 lite

Fingeraftryksscanneren sidder på bagsiden og selvom den ikke sidder lige så tumpet placeret som fingeraftryksscanneren på Samsung Galaxy S8 (den sidder lige ved siden af kameraet og kameraet bliver hele tiden fedtet til, når man forsøger at ramme scanneren) så er det stadig ikke optimalt med placeringen på bagsiden.

Batteriet kan man ikke selv skifte ud.

Som man kan se, så det er begrænset, hvad der er af deciderede kritikpunkter af P10 lite. Man kan selvfølgelig godt se sig ærgerlig på, at den ikke har 2K-skærm, dual kamera, batteri på 4.000 mAh og så videre, men det vil være urimeligt med tanke på prisen.

Huawei P10 lite er en af de bedre telefoner til prisen og det er svært at finde en mobil, der giver mere smæk for skillingen lige nu. Det skulle da lige være P9 lite

 

Særlige fordele ellers ved Huawei P10 Lite

+ Godt kamera (6/10)
+ Batterilevetid (8/10)
+ Hurtig brugerflade (9/10
+ Meget brugervenlig (9/10)

Se også: Test & bedømmelse af Huawei P10 Lite

Bedste mindstepris – 2.399 kroner ved Call me

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Huawei