For og imod OnePlus 6T – test og bedømmelse

OnePlus 6T er en mindre opgradering og giver ikke trang til at skifte ens OnePlus 6 ud - dog er der et par forbedringer der gør, at man skal gå efter 6T, hvis man er ude efter en ny OnePlus-mobil.

For og imod OnePlus 6T – test og bedømmelse

OnePlus 6T kommer relativt hurtig efter forgængeren fra i sommer og de helt store nyheder, er det ikke blevet til – i hvert fald ikke de store afgørende. Der er dog kommet lidt nyt til og da prisen stort set er identisk, skal du naturligvis gå efter OnePlus 6T. Test og bedømmelse af OnePlus 6T.

OnePlus har fået kritik for at komme med T-opgraderingen for hurtigt efter for 3 og 5, men det afholder dem ikke fra at komme med 6T kun få måneder efter de lancerede 6’eren. Har du 6’eren i forvejen, er der ingen grund til at opgradere til 6T – dertil er nyhederne trods alt for små. Men står du og overvejer køb af 6’eren eller 6T, så er valget klart – gå efter 6T. Du kan blive klogere på, hvorfor du bør gøre det i vores test og bedømmelse af OnePlus 6T herunder.

Se også: Priser på OnePlus 6T

 

OnePlus 6T – test og bedømmelse

Fordele ved OnePlus 6

OnePlus 6T har en skærm på 6,41 tommer af typen AMOLED og med Gorilla Glass 6 fra Corning. Det er den mest hårdføre skærmtype, der findes pt – lidt underligt gjort OnePlus ikke så meget ud af at hype den del – måske de er bange for, at der pludselig vil være en masse defekte skærme på YouTube, hvis de slog sig for meget op på det. I hvert fald er Gorilla Glass 6 to gange mere hårdfør end Gorilla Glass 5 – det er skønt.

Opløsningen på skærmen er på 2.340x 1080 pixel, hvilket giver en okay skarphed uden dog at være prangende. Farver og trykfølsomhed på skærmen er i top. Den reagerer hurtigt, når jeg trykker på skærmen. Skærmen er med formatet 19,5:9.

Telefonen virker velbygget og er lavet i glas på front og bagside og har en aluminiumsramme rundt om skærmen.

Brugerfladen er Android 9 Pie med Oxygen OS trukket henover. Oxygen OS er Oneplus’ eget UI og der er tale om ret ren Android-oplevelse med nogle egne tilføjelser og der er kommet nye gestures til til at navigere rundt i mobilen. Man skal lige vænne sig til dem, men den virker til at være en hurtig og god måde at bladre rundt i systemet.

Batteriet er på 3.700 mAh, en forbedring på 400 mAh i forhold til forgængeren. Det er stadig lige i underkanten for en mobil med så stor skærm, men brugerfladen virker strømoptimeret. Desværre vil en dårlig antennekvalitet give forringet batteritid, særligt for dem der bor steder med dårlig mobildækning. Der er rigtig hurtig lynopladning på 6T. Den kan lade op fra 0-90 procent på 1 time, hvilket er virkelig hurtigt. Batteriet rækker til en hel dags brug, men bruger du den rigtig meget skal du regne med at skulle lade op inden sengetid.

OnePlus 6T har dual kamera på 16 og 20 megapixel. Der er både optisk og elektronisk billedsatbilisering og kameraet taget generelt rigtig gode billeder. Der er tilføjet nye muligheder for at tage billeder i mørke, og de har en positiv effekt. Dog er kameraet ikke helt på niveau med kameraet i de absolutte bedste kameratelefoner.

Til gaming har 6T en særlig Gaming Booster, der sørger for at allokere en masse power til at afvikle spillet og til at sikre den bedste mulige skærmoplevelse.

Se også: Priser på de bedste OnePlus telefoner

 

Ulemper ved OnePlus 6T

Kameraet har aldrig været helt i topklasse på OnePlus-telefoner og det er også tilfældet med 6T – det mangler lige det sidste for at kunne drille Mate 20 Pro, iPhone Xs, Samsung Galaxy Note 9, Sony Xperia XZ3 og de andre gode kameratelefoner.

OnePlus 6T er ikke IP-klassificeret – selskabet siger godt nok, at den er vandafvisende, men de har altså ingen IP-klassificering til at bakke op om den påstand. Som sædvanlig er der hverken plads til hukommelseskort eller FM-radio og jackstikket i telefonen er også taget væk.

Trådløs opladning er stadig ikke at finde på en telefon fra OnePlus og det er ærgerligt, da det faktisk er en praktisk funktion. Endelig er de indbyggede højtalere ikke alt for gode.

Se også: De bedste OnePlus mobiler til prisen

 

OnePlus 6T – bedste pris

OnePlus 6t har en vejledende pris fra 4.199 kroner uden abonnement. Dermed er 6T kun 300 kroner dyrere end den billigste OnePlus 6, da den kom på markedet.

Se også: Den billigste OnePlus mobil

 

Særlige fordele ved OnePlus 6T
+Design (8/10)
+Hastighed i brugerflade (10/10)
+ Kamera (8/10)
+Batteri (8/10)
+Gaming (9/10)

Bedste pris – Cirka 4.199 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra OnePlus