Test og bedømmelse af Samsung Galaxy A40

Samsung Galaxy A40 er en af Samsungs nye A-telefoner med en pris under 2.000 kroner - alligevel klarer den sig på enkelte områder virkelig godt.

Test og bedømmelse af Samsung Galaxy A40

Samsung Galaxy A40 er på mange måder en glimrende mobil med særligt skærmen og antennekvaliteten som højdepunkter, men batteritiden er ikke for god. Test og bedømmelse af Samsung Galaxy A40.

Samsung Galaxy A40 er på flere punkter noget bedre end Galaxy A70, men den har samtidig en træls ting, der trækker ned i det samlede regnskab. Herunder finder du test og bedømmelse af Samsung Galaxy A40.

Se også: Priser på Samsung Galaxy A40

 

Samsung Galaxy A40 – test og bedømmelse

Fordele ved Galaxy A40:

Samsung Galaxy A40 er en mobil, der har en købspris fra under 1.500 kroner og med den baggrund er det ret opsigtsvækkende, at den har Super AMOLED-skærm på 5,9 tommer med fuld HD opløsning. Men det har den altså og skærmen er fremragende og bedre end på alle andre telefoner i denne prisklasse.

A40 har en Exnynos 7904-processor og 4 GB RAM, så den er faktisk også ganske kraftfuld og kan håndtere de fleste apps og spil og multitasking klarer den også rigtig fint. Den kører med Android 9 og Samsungs egen One UI, der skal gøre det lettere at håndtere telefoner med store skærme.

På bagsiden sidder et dual kamera på 16 +5 megapixel med blænde på F/1.7 og fasedetektionautofokus. Den tager ganske udmærkede billeder og faktisk også i mørke klarer den sig fint. Video kan optages i fuld HD.

Af mere lavpraktiske funktioner kan nævnes plads til microSD-kort med op til 1 TB, den har FM-radio, bluetooth 5.0, ANT+ og endelig har den forholdsvis lav sar-værdi på 0,49 W/kg.

Se også: Priser på de bedste Samsung telefoner

 

Ulemper ved Samsung Galaxy A40

En mobil, der kan fås fra under 1.500 kroner, har nogle kompromisser. For eksempel beskyttes skærmen kun med Gorilla Glass 3, der efterhånden har nogle år på bagen. Batteriet på 3.100 mAh er lige i underkanten på en mobil med tæt på 6 tommer stor skærm.

Kameraet er faktisk ret godt til prisen, men i forhold til de bedste telefoner er der langt op, så er man ude efter en fremragende kameramobil, er det altså ikke denne, man skal satse på – trods alt.

Se også: De bedste Samsung mobiler til prisen

 

Samsung Galaxy A40 – bedste pris

Samsung Galaxy A40 har en vejledende udsalgspris fra 1.999 kroner, men kan købes fra cirka 1.800 kroner.

Se også: Den billigste Samsung mobil

 

Særlige fordele ved Samsung Galaxy A40:

+Brugervenlighed (9/10)
+Skærm (8/10)
+Samtalekvalitet (7/10)
+ Antennekvalitet (9/10)

Bedste pris – Cirka 1.800 kroner uden abonnement. Cirka 2.300 kroner med abonnement i seks måneder.

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Samsung