nokia 7.1 specs pris

Test og bedømmelse af Nokia 7.1 + bedste pris

Nokia 7.1 er endnu en mid end mobil, der er god til prisen. Det segment er ramt af meget hård konkurrence og spørgsmål er, om den kan presse konkurrenter fra Samsung, Huawei og Motorola. Test og bedømmelse af Nokia 7.1 med for og imod køb.

HMD Global har haft stor succes med Nokia-brandet, siden de fik rettighederne til det kendte mobilnavn og startede med at sælge dem med Android for et par år siden. Der har først og fremmest været fokus på low- og mid end telefoner til lave priser for formentlig at få en stor salgsvolumen. Nokia 7.1 er endnu en mobil i mid end segmentet, der til prisen er i orden – men der er meget hård kamp i dette segment.

Herunder finder du test og bedømmelse af Nokia 7.1.

Se også: Priser på Nokia 7.1

Nokia 7.1 – test og bedømmelse

Fordele ved Nokia 7.1

Nokia 7.1 har skærm på 5,84 tommer med fuld HD-opløsning. Skærmformatet er 18:9, så man får en forholdsvis stor skærm på en forholdsvis lille mobil. Skærmen er skarp og har fine farver.

Brugerfladen er fra start Android 8.1, men den kan opgraderes til både Android 9 og 10 og den er også sikret sikkerhedsopdateringer i mindst tre år, da den er en del af Google Android One-projekt. Brugerfladen er faktisk hurtig, selvom processoren på papiret ikke er så kraftfuld. Nokia 7.1 kommer med enten 3 eller 4 GB RAM og enten 32 eller 64 GB hukommelse. Der er plads til hukommelseskort op til 400 GB.

Kameraet er af typen dual kamera. Der sidder altså to kameraer på bagsiden, der kan bruges til at tage pæne portrætbilleder eller makrobilleder. Kameraerne er på 12+5 megapixel med blænde F/1.8 og F/2.4. Telefonen er udstyret med Carl Zeiss-optik og selvom det ikke nødvendigvis garanterer fantastiske billeder hver gang, så får man generelt gode billeder med Nokia 7.1.

Sidst, men ikke mindst, skal antennekvaliteten nævnes. Nokia 7.1 har sar-værdi på 0,26 W/kg, hvilket indikerer en god antennekvalitet og lyden under samtaler er fin uden brug af for eksempel wifi calling.

Se også: Priser på de bedste Nokia telefoner

 

Ulemper ved Nokia 7.1

Skærmen på Nokia 7.1 er som sagt fin, når det gælder størrelse, skarphed og farver, men den har kun Corning Gorilla Glass 3 – version 6 er på markedet i dag, så man bør nok få sig et cover til den, hvis man er den lidt klodsede type.

Selvom antennekvaliteten er god, så er det ærgerligt, at den ikke understøttes af wifi opkald hos de danske teleselskaber. I hvert fald ikke endnu. Wifi opkald kræver nemlig, at teleselskaberne understøtter den enkelte telefonmodel med wifi opkald og det ser ikke ud til at være tilfældet lige nu. Wifi opkald kan være en fordel på steder, hvor almindelig mobildækning svigter.

Telefonen er ikke vandtæt eller blot stænkafvisende.

Batteriet er på 3.060 mAh, men understøtter ingen særlig lynopladning. Batterikapaciteten på 3.060 mAh er ikke opsigtsvækkende meget på en Android-mobil og jeg synes ikke, at batterilevetiden rækker helt lang tid nok.

Prisen fra 2.700 kroner er egentlig lige i overkanten, men den falder nok snart i pris. Den skal ned i 2.300 kroner for rigtig at være et alternativ til modeller som Motorola Moto G6 Plus, Samsung Galaxy A7 (2018) og Huawei P20 lite.

Se også: De bedste Nokia mobiler til prisen

 

Nokia 7.1 – bedste pris

Nokia 7.1 har en pris fra cirka 2.700 kroner uden abonnement. Den kan købes med abonnement fra cirka 3.700 kroner.

Se også: Den billigste Nokia mobil

 

Særlige fordele ved Nokia 7.1:

+Samtalekvalitet (8/10)
+Antennekvalitet (9/10)
+Spiloplevelse (6/10)
+Skærm (6/10)

Bedste pris – Cirka 2.700 kroner

Se også: Sammenlign priser på Nokia  mobiler