test anmeldelse huawei p30 design

For og imod Huawei P30 – test og bedømmelse

Normalt er det Pro og lite versionen, der får det meste af opmærksomheden, når der kommer en nye P-serie fra Huawei – det er også tilfældet denne gang med P30-serien, men faktisk er standardmodellen, der bare hedder P30, uhyre interessant. Test og bedømmelse af Huawei P30.

Når Huawei kommer med nye modeller til deres P-serie, så kommer de i tre versioner. Pro-versioner med den aller ypperste teknik, lite versionen med god teknik til prisen og så den lige svære standard-version, der skal prøve at sætte sig på begge stole, men ikke altid gør det særlig interessant. Men det synes jeg, at P30 gør – uden at være den allerbedste mobil på markedet, er den muligvis det tætteste vi kommer på den perfekte mobil.

Herunder finder du test og bedømmelse af Huawei P30.

Se også: Priser på Huawei P30

 

Huawei P30 – test og bedømmelse

Fordele ved Huawei P30

Designet og formatet er godt på P30. Med en skærm på 6,1 tommer og fin udnyttelse af fronten til skærm, så føles P30 forholdsvis lille. Den har et mere praktisk og brugervenligt format end P30 Pro, der er en stor mobil med sine 6,47 tommer – P30 er 9 milliemeter kortere end P30 Pro og det mærker man ret tydeligt

Skærmen på 6,1 tommer er fin skarp med fuld HD-opløsning og OLED-teknik – faktisk er det en glimrende skærm, der sidder på telefonen.

På bagsiden sidder der ligeledes et fremragende kamera med 40 + 16 + 8 megapixel og fasedetektionautofokus. Det ene kamera, det der bruges til at zoome, har optisk billedstabilisering. Generelt tager P30 virkelig flotte billeder – både landskabsbilleder, billeder i mørke uden fotolys og når man tager portrætter og makrobilleder.

Der er ikke helt så heftig zoom som på Pro-versionen, men zoom-funktionen er vild nok alligevel: Der er 3 gange optisk zoom, 5 gange hybrid zoom og 30 gange digital zoom. Det giver nogle skarpe billeder, selvom man zoomer meget ind.

Brugerfladen er Android 9.0 og henover den ligger EMUI 9.0, der giver mange gode muligheder for at tilpasse brugerfladen, som man ønsker det uden at det er svært at bruge og uden at mobilen bliver langsom. Det er den nye kraftfulde Kirin 980 processor, der sidder i telefonen og med 6 eller 8 GB RAM får man en lynhurtig brugerflade.

Batteriet er på 3.650 mAH og understøtter lynopladning med en 22,5w oplader. En meget positiv ting er den lave sar-værdi på 0,33 W/kg, der betyder, at telefonen har en rigtig god antennekvalitet.

Se også: Priser på de bedste Huawei telefoner

 

Ulemper ved Huawei P30

Skærmen på 6,1 tommer er ikke helt så god til gaming som den på 6,47 tommer på P30 Pro eller på andre telefoner med 6,5 tommer skærme.

Telefonen er ikke IP-67 eller -68 certificeret, den er IP-53 certificeret og kan klare lidt vandstænk og støv. Endelig er der ikke FM-radio.

Se også: De bedste Huawei mobiler til prisen

 

Huawei P30 – bedste pris

Huawei P30 har en vejledende pris på cirka 5.299 kroner uden abonnement. Sammenlign priser på Huawei P30.

Se også: Den billigste Huawei mobil

 

Særlige fordele ved Huawei P30
+Kamera (9/10)
+Hastighed i brugerflade (10/10)
+Batteri (9/10)
+ Antennekvalitet (9/10)

Bedste pris – cirka 4.700 kroner med abonnement

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Huawei