Test: Huawei Matebook X Pro (2020) – En enestående bærbar

Huawei MateBook X Pro 2020 er uden tvivl en af de bedste og flotteste bud på en bærbar computer lige nu. Til en vejledende pris fra 13.999 kroner er den ikke billig, men alligevel er meget computer til pengene.

Test: Huawei Matebook X Pro (2020) – En enestående bærbar

De fleste kender nok Huawei for deres mobiltelefoner, men den kinesiske producent har faktisk en ganske stor produktportefølje, heriblandt finder vi også bærbare computere. Huawei har flere serier af bærbare computere til alle pengepunge og i denne omgang skal vi kigge nærmere på deres nyeste topmodel, MateBook X Pro årgang 2020. Med en vejledende pris fra 13.999 kroner er Huawei MateBook X Pro bestemt ikke billig, men er den pengene værd? Her er vores test af Huawei MateBook X Pro.

MateBook X Pro er topmodellen blandt Huaweis computere og her er masser af godter, som kan tilfredsstille selv de mest kræsne brugere. Et moderne design i et utroligt lækkert aluminiumskabinet, et praktisk 3:2-skærmformat i 3K-opløsning i med berøringsinput, hurtig ydelse med Intels 10. generation af Core i5 og i7 og en batteritid på helt op til 15 timer. Har du også en Huawei mobiltelefon eller tablet, så åbnes der op for en genialt samspil mellem enhederne. Huawei MateBook X Pro er lækker, hurtig og luksuriøs. Og måske lyder en pris på 13.999 kroner dyrt, men dens direkte konkurrent er Apples MacBook Pro, og den koster altså betydeligt mere.

Jeg har tidligere haft forgængeren Huawei MateBook X Pro 2019 til test, hvor jeg kaldte den “Måske den bedste laptop lige nu” og jeg har det på samme måde med denne nye udgave. Der er lidt, men ikke meget, nyt. Men hvorfor lave om på noget, som allerede er tæt på perfekt?

Se også: De billigste priser på Huawei-telefoner

Fordele og ulemper ved Huawei MateBook X Pro

Fordele:

 • Stor og flot skærm med touch
 • Tastaturet er nu endnu bedre
 • Eminent byggekvalitet og flot design
 • Touchpad’en er præcis og rar at bruge
 • Gode højtalere
 • God ydelse
 • Lang batteritid og hurtig opladning
 • Sammenspillet med andre Huawei-enheder

Ulemper:

 • Pop-up webkameraet har en upraktisk vinkel

Læs også: Find den bedste mobiltelefon til dit behov

Flot design og solid kvalitet

En computer til den pris skal både se godt ud og være godt bygget – og det er Huawei MateBook X Pro uden tvivl. Kabinettet er i aluminium og virker utroligt solidt, og stadig er vægten holdt nede på 1,33 kg og den er kun 14,6 mm tyk. Men er nok ikke i tvivl om, hvor Huawei har hentet inspiration til designet, men det gør faktisk ikke noget, sålænge kvaliteten er i orden. Denne gang kommer den dog i nogle lidt mere vovede farver, hvor jeg specielt er ret vild med den grønne.

Skærmen er på 13,9 tommer fylder hele 91 procent. Det betyder, at den har nogle meget smalle sorte kanter omkring skærmen. Det giver en stor skærm i et kompakt kabinet – og så ser det samtidig godt ud.

Huawei MateBook X Pro har en dejligt stor touchpad med en keramisk overflade, gør den ikke kommer til at se slidt ud, og sammen med tastaturet er den blandt bedste jeg har prøvet. Oplåsning kan ske via fingeraftrykslæseren, som også fungerer som powerknap.

I forhold til forgængeren er der på udseendet ikke sket meget. Og dog. Når man først får den taget i brug, så fornemmer man de små forskelle. I min test af Huawei MateBook X Pro 2020 har jeg direkte kunnet sammenligne den med den forrige model. Kabinettet virker denne gang lidt stivere, tastaturet er forbedret og touchpladen har fået en bedre klikfornemmelse, men derudover er der ikke meget nyt på overfladen.

På venstre side af Huawei MateBook X Pro 2020 finder man to USB-C indgange samt 3,5 mm jackstik-indgang. På højre side en enkelt USB-A indgang.

Se også: Test af gadgets, hovedtelefoner, tilbehør og computere

Ydelsen er helt i top

Huawei MateBook X Pro er ikke en computer beregnet til gaming, hvilket designet også afslører. Den er til arbejde, fritid, skole og hvad ellers falder i den kategori. Det betyder dog ikke, at Huawei MateBook X Pro 2020 er langsom, tværtimod. Den kommer i to udgaver, som begge byder på Intels nyeste 10. generation processorer.

Den “lille” udgave kommer med en Core i5 10th Gen, 16 GB RAM og 512 GB SSD-harddisk. Den store udgave af Huawei MateBook X Pro 2020, som vi har til test, kommer med Core i7 10th Gen, 16 GB RAM og 1 TB SSD-harddisk. Ydelsesmæssigt er der ikke den store forskel på de to, og der er alligevel 1.500 kroner at spare.

Derudover har den et dedikeret Geforce MX250 grafikkort til de tungere grafikopgaver og et energibesparende Intel UHD grafikkort til dagligt brug.

I Geekbench 5 test scorer Huawei MateBook X Pro 1125 på single core og 3660 på multi core, samt 9332 på grafik. Til sammenligning fik MateBook X Pro 2019 1096 på single core, 3569 på multi core og 9199 på grafik. En forbedring, men en mindre en af slagsen. Man fornemmer dog i dagligdagen, at den nye MateBook X Pro 2020 er hurtigere.

Huawei MateBook X Pro starter hurtigt op, specielt hvis man bruger den indbyggede fingeraftrykslæser, som fungerer med Windos Hello. Så behøver man nemlig ikke logge ind efter opstart, og computeren er i stedet klar til brug på omkring 10 sekunder. Blæserstøj har været utroligt begrænset.

Huawei MateBook X Pro 2020
Huawei MateBook X Pro 2020: Huawei har ændret logo-design fra den gamle til den nye model.

Huawei Share har smarte funktioner

Har du en Huawei mobiltelefon, så vil du desuden kunne udnytte Huawei MateBook X Pro endnu bedre. For et bedre sammenspil mellem computer og mobiltelefon (eller tablet), har Huawei udviklet Huawei Share.

Med Huawei Share kan man let og hurtigt dele filer mellem enhederne og også få vist mobilens skærm på computeren. Her kan man let kopiere filer og styre mobilen – direkte på computeren.

Her er en kort demovideo af Huawei Share:

Se også: Sammenlign priser på telefoner

Praktisk touchskærm og god lyd

Ddet svært at sige noget negativt om Huawei MateBook X Pro 2020, og heller ikke skærmen er der en finger af sætte på. Faktisk er skærmen et af højdepunkterne ved MateBook X Pro.

Skærmen er på 13,9 tommer med en opløsning på 3000 x 2000 pixel. Den maksimale lysstyrke er på 450 nits og jeg har fint kunne se indhold på skærmen ved brug udenfor. Skærmen har desuden touch, hvilket betyder at den er berøringsfølsom. Er det et must? Nej. Men når man først har vænnt sig til det, så er det svært at undvære. Muligheden for hurtigt at forstørre billeder og hjemmesider og fingrene er genial.

Den har et praktisk 3:2 format, hvilket betyder den er lidt højere end de typiske skærme på bærbare. Til gaming er det ikke ideelt, men til arbejde er det genialt. Rent praktisk betyder det, at du får mere indhold på skærmen, hvilket specielt kan ses når man læser artikler på hjemmesider eller skriver. Jeg er stor fan af dette format.

Lige i forgængeren kommer MateBook X Pro 2020 med fire højtalere og er udstyret med Dolby Atmos. For en bærbare computer er lyden rigtig fin og stereo-fornemmelsen god. De fire højtalere spiller højt og klart og kan sagtens bruges til film og lidt musik.

Lang batteritid og hurtig opladning

Huawei MateBook X Pro 2020 kommer med et 56kWh-batteri, som ifølge producenten skulle kunne holde den kørende i helt op til 15 timers arbejde, 13 timers video eller 11 timers webbrowsing. Det er desværre ikke helt hvad jeg oplever, men det betyder ikke, at batteritiden ikke er god. Til arbejde og lidt blandt brug lander jeg på omkring 10 timer inden den går død, hvilket er ganske fornuftigt.

Opladning er desuden af den hurtigere slags. Efter 30 minutter i opladeren går den fra 0-45 procent og efter 90 minutter er den fuldt opladet.

Læs også: Tips til det smarte hjem

Konklusion

Huawei MateBook X Pro er ikke billig. Prisen starter ved 13.999 kroner, men for de penge får man også en utroligt lækker computer, med utroligt god ydelse og som ikke frygter at blive vist frem. Kvaliteten er helt i top og det er en fornøjelse at arbejde på den. Jeg har selv brugt forgængeren Huawei MateBook X Pro 2019 siden den blev lanceret i midten af 2018, og den har fungeret, og gør det stadig, upåklageligt. Jeg forventer intet mindre af Huawei MateBook X Pro 2020.

Der er ikke meget dårligt at sige om Huawei MateBook X Pro 2020, lige udover en upraktisk vinkel på webkameraet. Dog ville jeg sætte pris på en lidt bedre batteritid. Og så den høje pris, men kvalitet koster. Sammenlignet med en Apple MacBook Pro 13 tommer, så er der faktisk gode penge at spare.

Huawei MateBook X Pro 2020 lander på 9 ud af 10 mulige i test.

Pris og specifikationer

Huawei MateBook X Pro 2020 kommer i tre udgaver:

 • MateBook X Pro 2020 med 10. generation Intel® Core i5-10510U processor, 16 GB Ram, 512 GB SSD harddisk, Intel UHD Graphics og Nvidia GeForce MX250, Windows 10. Pris kr. 13.499,-
 • MateBook X Pro 2020 med 10. generation Intel® Core i7-10510U processor, 16 GB Ram, 1 TB GB SSD harddisk, Intel UHD Graphics og Nvidia GeForce MX250, Windows 10. Pris kr. 14.999,-