Test: Disse udbydere har det hurtigste trådløse internet

Der er forskel på hastigheden på internettet på din mobiltelefon og mobilt bredbånd, viser ny test. Se hvilket mobilnetværk der er hurtigst.

Test: Disse udbydere har det hurtigste trådløse internet

Hvor kan man forvente at opnå de hurtigste hastigheder på trådløst internet på mobiltelefoner og mobilt bredbånd i Danmark? Her tager vi et kig på en ny test, der afslører hvilket mobilnetværk der er hurtigst.

Taletid, mobildata, roaming, pris, tjenester, dækning og mere – mange ting bliver overvejet og sammenlignet, når vi er på jagt efter et nyt mobilabonnement eller abonnement på mobilt bredbånd. Selvom det kan være vigtigt for vores oplevelse med det, er det mindre populært at kigge på sådan noget som rå hastighed, altså download- og uploadhastighed på det trådløse internet, der serveres til din mobiltelefon eller router til mobilt bredbånd.

Men når man tænker over det, giver det netop god mening at kigge nærmere på, hvilke teleselskaber, der har det hurtigste netværk, da de fleste af de ting vi laver på mobilen er afhængige af adgangen til internet – og det er i større grad også mobilt bredbånd.

Se også: Tips til billigere mobiltelefoni

Telenors mobilnetværk imponerer ikke i hastighedstest

Ookla, virksomheden bag tjenesten Speedtest, er klar med deres resultater for fjerde kvartal i 2022. I rapporten kan man få oplysninger om brugernes downloadhastigheder på de fire mobilnetværk i Danmark: TDC, 3, Telia og Telenor.

Der er ganske stor forskel på hastighederne på de fire netværk. Dårligst klarer Telenor sig, hvor brugerne har haft en gennemsnitlig downloadhastighed på 91,95 Mbps. På tredjepladsen er det Telia, der med en gennemsnitlig downloadhastighed på 96,55 Mbps ikke er meget bedre.

Det er TDCs og 3s mobilnetværk, der klarer sig bedst i Ooklas test. På andenpladsen er det nemlig 3 med en gennemsnitlig downloadhastighed på 120,83 Mbps. På førstepladsen finder vi TDC Net med en gennemsnitlig downloadhastighed på 129,39 Mpbs.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Disse udbydere har hurtigst internet

Skal man have den hurtigste internethastighed på mobiltelefonen eller mobilt bredbånd, skal man altså vælge enten 3 eller TDC. Her er det dog vigtigt at huske på, at der kan være lokale mobilhuller, så tjek dækningen i dit område først.

Men hvilke udbydere er der egentlig på 3s og TDCs mobilnetværk? På 3s mobilnetværk er der Oister og 3. På TDCs er der Yousee og eesy. Vi råder dog til, at man undgår de store teleselskaber og i stedet vælger lavprisselskaberne, der har langt lavere priser på mobilt bredbånd og mobilabonnementer.

Hos eesy fristes der i øjeblikket med tre måneder til halv pris. Her finder man mobilabonnementer fra 109 kroner med fri tale og 40 GB data og op til fri data og tale til 199 kroner.

Se aktuelle tilbud hos eesy

Hos Oister er der også gode tilbud at finde. Her kan man på udvalgte mobilabonnementer få halv pris i tre måneder. For eksempel fri tale og 50 GB data til 49 kroner i tre måneder, herefter 99 kroner. Oister har også en godt tilbud på mobilt bredbånd med 2.000 GB data til 179 kroner i et halvt år inklusiv gratis router.

Se aktuelle tilbud hos Oister