Teknologisk Institut efter test: Her er Danmarks bedste mobilnetværk

Teknologisk Institut kårer for tredje år i træk TDC Group til at have Danmarks bedste mobilnetværk - se om TDC, Telia, Telenor eller 3 har det bedste mobilnet.

Teknologisk Institut efter test: Her er Danmarks bedste mobilnetværk

Teknologisk Institut har igen kørt land og rige tyndt for at teste de danske kvaliteten af de danske netværk hos TDC, Telenor, Telia og 3 og for tredje år i træk kommer TDC sejrrigt ud af testen, der dog på dataoplevelsen står lidt dårligere end i 2016.

Telenor og Telia deler andenpladsen, men ligesom TDC er deres resultat også en anelse under 2016 resultatet.

Se også: Danskerne bedømmer bedste oplevede mobilnetværk

3 har forbedret sig væsentligt siden 2016

Teknologisk Institut placerer teleselskabet 3 på sidstepladsen, men de kan notere, at 3 har forbedret det mobile netværk væsentligt siden 2016 og ligger nu tæt på Telenor og Telia.

Når det gælder almindelige mobiltelefonsamtaler er der ikke markante forskelle mellem TDC, Telenor, Telia og 3, men TDC har bedre adgang til 4G end de tre øvrige teleselskaber og TDC er på landsplan hurtigere og mere fejlfri til download og markant hurtigere og mere fejlfri til upload end Telenor, Telia og 3.

Videostreaming via TDC er på landsplan er lidt mere fejlfri end via Telenor, Telia og 3, men alle fire teleselskaber er gået lidt tilbage på videostreaming i forhold til 2016.

Den lille tilbage gang i forhold til 2016 på streaming og data skyldes en fordobling af mobildatatrafikken siden sidste undersøgelse, hvorved netværkene er mere belastede i dag end tidligere, vurderer Teknologisk Institut.

bedste mobilnetværk 2017 2

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

 

TDC-kunderne har fordoblet dataforbruget på ét år

Siden Teknologisk Instituts seneste test i 2016 er der sket en fordobling af mobildatatrafikken hos TDC og denne markante stigning mener TDC skyldes det gode mobilnetværk.

“Rapporten fra Teknologisk Institut understreger, at vores kunder i den grad har fået øjnene op for at streame på vores superhurtige 4G-mobilnet, og at vi giver vores kunder den bedste oplevelse”, siger Andreas Pfisterer, koncerndirektør i TDC Group med ansvar for mobilnettet.

TDC har planer om at opsætte 65 nye mobilmaster i Danmark her i 2017 og de oplyser, at de siden 2014 har investeret over 4 milliarder kroner i at forbedre mobilnetværket i Danmark.

Se også: Mobiltelefoner med hurtig 4G

Fakta om undersøgelsen af Danmarks bedste netværk

Undersøgelsen er foretaget i maj og juni måned 2017 og er baseret på 500 målesteder over hele landet tilfældigt udvalgt af Teknologisk Institut. Ved hvert målepunkt blev alle fire danske mobilnetværk testet på opkaldskvalitet, streamingkvalitet, samt upload- og downloadtid, som udgør dagligt brug af mobiltelefoner i dag.

Det skal også bemærkes, at testen er bestilt og betalt af TDC.

Se også: Nyheder om de danske mobilnetværk