Test af Sony Linkbuds – se bedste pris og alternativer

Sony Linkbuds ligger i et prisleje, hvor det skal bide skeer med de allerbedste trådløse headset - men er det pengene værd? Se vores test.

I denne omgang Fokus kommer vi bredt omkring, lige fra test af elbiler og diskussion om cybertruslerne mod danske virksomheder til tips til bedste abonnementer med fri data og nye vilde elbiler. Vi tester også det nye Sony Linkbuds headset, der er noget specielt.

Headset hvor man hører lyden fra omgivelserne tydeligt

Det nye Sony Linkbuds har et specielt design, så lyden fra omgivelserne kan høres helt tydeligt, selvom man headsettet i ørene. Det har sine fordele, men også ulemper.

Den væsentligste fordel er, at man kan sidde på kontoret og lytte til musik, radio eller podcast og så alligevel høre, når ens kolleger taler til en. Man kan også bruge dem på legepladsen sammen med børnene og så alligevel høre alt, de siger til en.

Alt for meget støj og susen på farten

Headsettet fungerer god bedst, når man er steder, hvor der ikke er for meget larm og hvor det ikke blæser. På min daglige cykeltur fra Kastrup til Østerbro kommer jeg igennem et langt stykke med tung trafik og her er headset faktisk dårligt.

Susen fra vinden påvirker lyden rigtig meget, lyden fra trafikken virker som om, den bliver forstærket og musikken bliver ofte overdøvet og forplumret af vindsus og trafikstøj. Efter en halv time på cykel på den måde er jeg helt ørbanket i hovedet.

Lyden er dog ellers okay uden at være for feinschmeckere og batteritiden på 5,5 timer på en opladning og 17 timer med æsken er i orden.

Pris og konklusion

Prisen på 1.600 kroner er dog for voldsom i forhold til det, jeg får ud af dem og jeg kan ikke bruge dem som mit eneste headset. Jeg kan bare konkludere, at jeg savner aktiv støjreducering og jeg savner også bedre lyd i prisklassen – Sony har jo vist os, hvor godt et headset kan lyde med deres Sony WF-1000XM4 og også Sony WF 1000XM3, der koster fra 900 kroner er også et bedre alternativ.

Derudover kan vi tippe til gode alternativer som OnePlus Buds Pro, Samsung Galaxy Buds2 og Appe AirPods Pro. Se guide til de bedste trådløse headset.

Cyberkrig mod danske virksomheder

I denne omgang Fokus kommer vi også ind på, hvordan Danmark og danske virksomheder vil blive ramt af cyberangreb både i dag og i fremtiden.

Der er ikke noget at stille op mod koordinerede angreb og alle virksomheder kan forvente at blive ramt, men man kan dog vise rettighed omhu og gøre flere ting for at mindske skaderne. Læs mere om cyberkrig og IT-sikkerhed på 24Tech.dk.

Test af Volvos nye elbil, Q&A og præmie

Vi tester også den nye Volvo XC40 Recharge P8, der er en rigtig interessant SUV elbil. Vi tipper også til de bedste mobilabonnementer med fri data og slutter af med at svare på spørgsmål fra læserne.

Som det allersidste finder vi vinderen af sidste uges præmie, Jabra Elite 7 Pro til værdi af 1.600 kroner. Vi har en ny præmie på højkant, nemlig Google Home smart speaker til værdi af cirka 1.000 kroner.

Se også: Find alle Fokus-videoer