Test af Samsung SmartTag – god til at finde ting på kort afstand

Samsung SmartTag uden UWB er stadig effektiv til at finde ting på kort afstand - på lang afstand halter det. Læs vores test af SmartTag.

Test af Samsung SmartTag – god til at finde ting på kort afstand

Samsung SmartTag er Samsungs pendant til Tile og Apple AirTag, som netop er lanceret. Den version, vi har fået til test, er ikke med UWB-teknik, men kun med bluetooth. En smart lydfunktion gør den dog stadig til en effektiv tingfinder på kort afstand. Test af Samsung SmartTag.

SmartTag – smart på meget kort afstand

Når jeg leder efter enheden med SmartThings Find og får vist dens position på kortet, rammer den ofte 150-200 meter ved siden af, selvom den ligger 2-3 meter væk fra mig.  Samtidig kan jeg vælge ‘Søg i nærheden’, hvor den så viser, at signalet er meget kraftig, hvilket indikerer, at den er meget tæt på.

Hvis jeg så vælger ‘Naviger’ i SmartThings Find, så jeg kan få vist vej hen til enhed, får jeg at vide, at det kan jeg ikke, da jeg er på samme placering som enheden. Problemet er bare, at kortet ofte viser, at SmartTag enheden er 150-200 meter væk fra, hvor jeg bor. Andre gange siger den også, at enheden er hos naboen – også selvom den ligger 1 meter fra telefonen inde i mit hus.

Der er altså noget her, der ikke helt spiller.

Se også: Priser på Samsung telefoner

Smart til at finde ting på kort afstand – med lyd

Jeg kan dog få SmartTag til at afspille en lyd. Hvis man er sikker på, at ens nøgler eller pung er i hjemmet, er det en effektiv måde at finde enheden på. At lede efter enheden ud fra et kort fungerer altså til gengæld ikke for godt.

Det hænder også, at min mobil kan blive væk i rodet derhjemme. Så er det smart, at jeg med tre hurtige tryk på SmartTag kan få mobilen til at afspille en lyd og dermed afsløre, hvor den har forputtet sig. Umiddelbart savner jeg ikke UWB-teknikken, der ellers optimerer søgning på kort afstand.

Selve enheden er let at sætte op og tage i brug ellers. Den fungerer fint til at finde ting eller telefonen med, når man er i for eksempel samme beboelse, men kort og placeringsvisning i SmartThings Find fungerer ikke godt.

Det er muligt at forbinde den til andre Galaxy-telefoner i området via en end-to-end krypteret forbindelse, så man kan finde den på længere afstand. Jeg kan bare ikke forvente, at andre Galaxy-brugere kan hjælpe særlig meget, når kortplaceringen er så upræcis.

SmartTag+ tilbyder samme funktioner som den almindelige version, men har UWB-teknik. UWB står for Ultra Wide Band og giver en mere præcis info om, hvor enheden er. Du kan også bruge AR på telefonen til at lede efter den. UWB-teknikken bør dog ikke forbedre placeringsvisningen på kortet i SmartThings Find, men kan vise endnu mere præcist, hvor enheden er. Vi håber snart at kunne få den til test også.

Se også: Priser på tracking enheder

Pris

Samsung SmartTag koster 299 kroner for den udgave vi har fået til test, der kommer uden UWB.

Bemærk, at SmartTag lige nu kun fungerer med Samsung Galaxy-enheder.

Se også: Test af tracking enheder