Test af Samsung Galaxy Buds Live – dårlig ANC

Samsung Galaxy Buds Live har særpræget design og god batteritid, men lyd og aktiv støjreducering imponerer ikke. Test af Samsung Galaxy Buds Live.

Test af Samsung Galaxy Buds Live – dårlig ANC

Test af Samsung Galaxy Buds Live: Et designmæssigt anderledes headset med fin batteritid, fornuftig lyd til musik og rigtig god lyd til samtaler. Den aktive støjreducering fungerer dog ikke for godt.

Test og anmeldelse af Samsung Galaxy Buds Live

Design

Da de første billeder af designet dukkede op af de nye Galaxy Buds Live, vakt de opsigt. De fik hurtigt navnet Galaxy Beans på grund af det bønnelignende format.

De ser da også anderledes ud end alle andre true wireless headset på markedet. De er dog ikke anderledes bare for at være anderledes. Designet gør nemlig, at de sidder lidt anderledes i øret end andre headset af denne type. De to earbuds bliver ikke presset ind i ørene som normalt – derimod skal lidt lirkes på plads. Det fungerer faktisk godt og let og de sidder både sikkert og behageligt i ørene.

Også når jeg løber med dem sidder de sikkert. Headsettet har en IPX2 certificering, hvilket ikke giver det vildeste vandtætte design, men det holder dog til lidt let regnvejr og formentlig sved fra en eventuel træningstur.

Hver earbud vejer 5,6 gram, så de vejer ikke meget.

Se også: Sparetips til streamingtjenester

Lyd

Lyden er udviklet sammen med AKG, som Samsung ejer. De to earbuds kommer med en 12 mm højttaler og særlig dyb basport. Lyden er ganske udmærket med gode detaljer i de forskellige lydfrekvenser og -niveauer. Diskanten er god og bassen fornuftig. Jeg bliver dog ikke blæst omkuld af lydkvaliteten – den matcher ikke de bedste true wireless headset på markedet på lyden.

Disse hovedtelefoner har ‘Active Noise Cancellation for open type’. Det er ikke ofte man ser ANC på headset af den åbne type. Det fungerer heller ikke særlig godt på Galaxy Buds Live. Det er ofte svært at høre, at den overhovedet er aktiveret. I toget til og fra Jylland, hvor jeg blandt andet testede headsettet, var det meget begrænset, hvad der blev lukket ude af støj. Det samme når jeg cykler med dem i byen.

Det er mest lidt brummen og summen i de lave frekvenser, der sorteres fra. De er faktisk behagelige nok at benytte i trafikken, hvor jeg gerne vil kunne høre lyd fra biler, cykler og så videre. Det kan man dog også med andre headset, der har bedre støjreduktion.

Samsung giver som eksempel på fordele ved det åbne design, at man kan lytte til en lydbog uden at misse, når ens tog kaldes i højttaleren på platformen. Det er også rigtig fint med den mulighed, men jeg vil også have virkelig effektiv støjreducering i andre tilfælde. Det får jeg ikke med Galaxy Buds Live.

Se også: Sammenlign priser på telefoner

Batteri

Galaxy Buds Live har meget fornuftig batteritid. En opladning giver 6 timer oplyser Samsung og det synes jeg faktisk holder meget godt. Det er med ANC aktiveret. Der er til godt to yderligere opladninger med den medfølgende batteriæske, så man får cirka 18 timer batteri på farten.

Bruger man ikke ANC, får man 8 timer på en opladning og knap 30 timer i alt med batterietuiet.

Etuiet kan i øvrigt lade headsettet op til 1 times brug på 5 minutter. Det er en skøn funktion, hvis det skal gå lidt tjept med opladningen.

Se også: Telefoner med lang batteritid

Funktioner

Man kan styre musikken via touch-paneler på de to earbuds. Man kan skifte sang frem og tilbage, pause og aktivere musik samt besvare samtaler og aktivere den aktive støjreducering. Det fungerer udmærket i praksis. Det irriterer dog lidt, at man ofte utilsigtet kommer til at trykke på touch-panelet, når man vil justere headsettet lidt bedre på plads i ørene.

Headsettet er udstyret med tre mikrofoner og Voice Pickup Unit, der optimerer lyden under samtaler. Lyden er faktisk super god til samtaler og jeg får også at vide af den, jeg taler med, at lyden er bedre end normalt, når jeg tester samtalelyd.

Se også: Mobilabonnementer med musik

Pris og konklusion

Galaxy Buds Live er et forfriskende pust designmæssigt, men det overbeviser ikke på lyden. Lyden er til musik er da fin, men heller ikke mere end det og den aktive støjreducering er skuffende. At lyden til samtaler er virkelig god, kompenserer desværre ikke for det. Jeg ville hellere haft en bedre lyd til musik end samtaler.

Markedet for true wireless headset er hårdt presset og Galaxy Buds Live har ikke de rigtige kvaliteter til for alvor at true de andre aktører på markedet.

Karakter: 5/10
Pris på Samsung Galaxy Buds Live: Fra cirka 1.400 kroner

Se også: Test af headset

Emnet følges op

Siden vi kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen kunne ikke lade være. Allerede d. 18/8/2020 fulgte vi historien op med en vinkel på Bedste alternativer til Samsung Galaxy Note 20 Ultra – Du finder den her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..