Test af Huawei Watch Fit: fin til fitness men langt fra smart

Kan man se bort fra manglen på smarte funktioner, og har man ikke store krav til sin fitness tracker, kan et godt batteri måske overtale dig.

Test af Huawei Watch Fit: fin til fitness men langt fra smart

Huawei Watch Fit er først fremmest en fitness tracker, men uret vil også gerne hjælpe dig som smart watch. Fitness delen klarer den nogenlunde, mens smart watch delen er ikke noget at råbe hurra for. Test af Huawei Watch Fit.

Fordele og ulemper ved Huawei Watch Fit:

Fordele:

  • Lang batterilevetid
  • Mange fitness- og sundhedsfunktioner
  • Fint design og skærm

Ulemper:

  • Ubrugeligt som smart watch
  • Tvivlsomme målinger
  • Ingen opkobling af hovedtelefoner

Design og komfort

Selve urkassen på Huawei Watch Fit har et fint rektangulært design med en forholdsvis stor og flot skærm. Urremmene føles en anelse billige. Efter en hel dag og nat med uret på, har man lige brug for en pause til håndleddet. Urremmene kan skiftes ud, men kun til nogle af samme slags, da de kommer med anderledes hængsler.

Skærmen er med AMOLED teknologi og kommer også med mulighed for en altid tændt funktion, så uret altid vises frem. Heldigvis går det ikke synderligt ud over batterilevetiden.

Uret har en 5 ATM certificering, hvilket betyder at det godt kan klare en svømmetur.

Mange fitnessfunktioner

Uret har et væld af muligheder for både at måle ens aktiviteter og hjælpe en med at få lavet dem. Særligt det sidstnævnte har uret indprogrammeret en lang række simple øvelser, som kan laves i hverdagen. De spænder både fra lette øvelser til at få lidt energi eller hårde øvelser, som får pulsen op. Den vises frem ved hjælp af en fin animation på uret.

Uret kan efter sigende selv registrere øvelser og måle derefter. Jeg har ikke haft meget held med, at uret rent faktisk opfangede, at jeg var ude og bevæge mig og selv startede for et træningspas. Der skal man nok selv sørge for at sætte øvelserne i gang på uret, inden man påbegynder træningen. Huawei Watch Fit har også en indbygget GPS

Huawei har inkluderet en masse funktioner, som kan hjælpe med at holde styr på træningen og sætte den i system. Det kan man så få et bedre overblik over gennem appen Huawei Health, som kan hentes ned både på iOS og Android. Jeg vil dog mene, at hvis man først er der, hvor man går så meget op i sin træning, at alt bliver sat så grundigt i system med registrering og målinger til forbedring af kondition og heldbred, at så er man nok i virkeligheden på udkig efter noget mere præcist dedikeret til fitness.

Læs også: Anmeldelse af Huawei Watch GT 2 Pro: Super til træning

Målinger på alt (for meget)

Huawei har udstyret Huawei Watch Fit, med stort set alt den kan trække, når det kommer til måleudstyr. Man kan måle puls, iltmætning i blodet, stressniveau, søvnregistrering og få hjælp til åndedrætsøvelser. Alt dette skal tilsammen give anledning til en sundere livsstil og mere velvære. Denne data bliver som sagt gemt i Huawei Health appen.

Uret skulle efter sigende kunne detektere, når en aktivitet er i gang og selv starte fracking af den specifikke aktivitet. Det har jeg dog ikke rigtig kunne få til at virke optimalt. Enten har den opdaget det langt inde i øvelsen, eller også stopper den før tid. Jeg har selv været nødsaget til, at starte aktiviteten og stoppe den, for den optimal tracking.

Det samme gælder søvnregistrering, hvor den viser mig en fin graf over, hvordan min søvn har været i løbet af natten, når det kommer til let eller dyb søvn. Men når den så mener, at jeg har været i let søvn, når jeg har ligget vågen i en halv time, begynder man at tvivle på, hvor præcis den registrering i virkeligheden er.

Jeg må igen vende tilbage til, at man nok skal ud i en dedikeret fitness tracker, hvis man absolut skal have målinger på disse ting, og hvis de målinger vel og mærke skal være præcise. Til dem der gerne vil have et ur til at sørge for, at man bliver motiveret til at komme ud og røre sig samt at kunne se, at der er fremskridt, vil dette ur godt kunne gøre arbejdet.

God batterilevetid

Huawei Watch Fit har en fremragende batterilevetid på godt og vel en uge med mit forbrug. Det kan naturligvis variere alt efter, hvor meget og hvordan man bruger det. Der følger kabel med i æsken men ikke selve opladeren – den bliver opladt med USB-A. Det tager omkring to timer for mig at lade uret op, hvilket er ganske udemærket, når det nu holder så længe. Uret kommer ikke med mulighed for trådløs opladning.

Læs også: Samsung Galaxy Watch Active 2 får Galaxy Watch 3-funktioner

Mangler apps

Når et ur slår sig på at være et smart watch, forventer man jo en række funktioner, der netop gør uret smart. Dem skal man altså lede længe efter på Huawei Watch Fit. Der er absolut ingen apps fra tredjepart, der kan bruges på uret. Ej heller mulighed for at svare på notifikationer. Bare nogle fordubestemte muligheder, til eksempelvis at svare på en SMS, kunne have været rart. Der er heller ikke mulighed for at tilkoble et par hovedtelefoner, da uret ikke kommer med bluetooth. Det er med andre ord et ur, der er fattigt på smarte funktioner.

Brugerfladen derudover er god at navigere rundt i, og selvom det ikke er den hurtigste brugerflade, klarer den jobbet fint.

Konklusion: lang batterilevetid holder uret i live

Når man kigger ud på smart watch markedet, bliver det for alvor svært at retfærdiggøre, at man skal gå ud og bruge godt og vel 900 kroner på et Huawei Watch Fit, når der ligger ure fra eksempelvis Samsung med en langt lavere pris. De leverer måske ikke helt det samme antal af fitness funktioner, men tilstrækkeligt til at de casual brugere vil være tilfredse. På urene fra Samsung kan man også gemme musik ned på uret via Spotify, tilkoble et par bluetooth hovedtelelefoner og tage uret – og kun uret – med på løbeturen. Hvis man interesseret i et smartwatch med fitness funktioner, er der altså bedre alternativer der ude.

Er man derimod interesseret i en fitness tracker, der skal kunne holde batteri i mere end to dage, som ofte er levetiden for en smart watch, kan det godt være værd at overveje Huawei Watch Fit.

Læs også: De bedste fitness trackere; guide & priser

Huawei Watch Fit lander i test på 4 ud af 10