Test af Epos Adapt 660 – kærlighed ved andet blik

Epos Adapt 660 syner ikke af meget ved første blik, men det vinder hurtigt på en med skøn komfort, super lyd og god batteritid. Test af Epos Adapt 660.

Test af Epos Adapt 660 – kærlighed ved andet blik

Epos Adapt 660 er ikke et kendt headset-mærke for menig mand, men de har faktisk lavet headset for for eksempel Sennheiser i mange år. I udgiver også headsets under eget navn og Epos Adapt 660, der er nyeste. Test af Epos Adapt 660.

Fordele og ulemper ved Epos Adapt 660

Fordele:

  • Komforten
  • Lydkvaliteten til både musik og samtaler
  • Let opkobling til computer
  • Kan være forbundet til to enheder på samme tid
  • Batteritiden

Ulemper:

  • Kedeligt design
  • Stemmestyring kun med Amazon Alexa
  • Prisen

Test af Epos Adapt 660

Design og komfort

Det slår mig, hvordan dejligt headsettets ørekopper smyger sig om mine ører, da jeg første gang tager headsettet i brug. Ørekopperne er lettere ovalformet og passer perfekt til i hvert fald mine ører.

De er ikke særligt spændende at kigge på rent visuelt – de er ret beset kedelige at se på. Dog vægter jeg komfort og bygge kvalitet højere. De er lette og man mærker næsten ikke, at man har dem på hovedet.

Man tænder og slukker for headsettet ved at “vride” ørekopper til lytteposition. Og de slukkes ved at tage dem tilbage i flad position. Metoden skal man lige vænne sig til, men når man har gjort det, fungerer det super fint.

epos adapt 660 4

Læs også: Find de bedste telefoner til musik

Lyd

Jeg havde egentlig ikke de store forventninger til lyden, inden jeg satte strøm på. Den skulle nok vore fornuftig, men uden at sætte nye standarder. Det gør den sådan set heller ikke, men den er meget tæt på at være på niveau med det bedste fra Sony og Bose for eksempel.

Lyden er klar og kompakt med gode detaljer i alle frekvenser. Der er dejlig power i lyden uden at den føles overgjort for at lefle.

Styrken ved et headset som Sonys nyeste WH-1000XM4 er den aktive støjreducering. Den er fremragende og man kan faktisk bare tage dem på uden at lytte til musik og så bage nyde stilheden. Helt på samme måde fungerer Adapt 660 ikke. De har god støjreducering, men lader nogle typer lyde sive ind, for eksempel når folk taler omkring en eller lyde fra trafikken. Det er jo sådan set praktisk. Brummen, summen og susen bliver fint sorteret fra.

Til samtaler får man hjælp til at forbedre lyden med AI, der forsøger at frasortere støj fra mikrofonen. Det virker til at fungere ganske fint. Headsettet henvender sig meget til business-folk og når vi taler lyd med dette headset, så er lyden til samtaler faktisk lige så vigtig som til musik. Begge deler leverer den høj kvalitet på.

Funktioner

Styringen fungerer via touch-paneler på ørekopperne og det tager ikke lang tid at lære den at kende. Headsettet kan kobles til to enheder på samme tid, praktisk i disse tider, hvor mange både bruger mobilen og computeren til samtaler og musik.

Der følger en dongle med i æsken til let opkobling til computere og med en dedikeret knap kan man aktivere Microsoft Teams.

Der er en fysisk knap til at regulere graden af støjreducering og den fungerer godt. Lige som OnePlus der har en dejlig lavpraktisk fysisk knap til at styre simple funktioner, så er det også dejligt med en sådan knap til at styre ANC’en.

Man kan benytte en app til at justere på lyd og ændre indstillinger, men jeg synes ikke rigtig, at jeg har brug for den app. Headsettet i sig selv leverer fint til, jeg skal bruge uden digital hjælp.

Er man til headset med digitale assistenter, så vil det ærgre, at det kun understøtter Amazon Alexa. Personligt bruger jeg aldrig stemmestyring til headset, så jeg det betyder ikke noget for mig.

epos adapt 660

Læs også: Mobilabonnement med musik

Batteri

På en opladning får man 30 timers batteritid.  Det afhænger formentlig lidt af, hvorvidt man bruger ANC hele tiden og hvor høj lyden er, men 30 timer er i hvert fald et godt udgangspunkt. Det kan bruges i en uges tid for de fleste formentlig, inden det skal oplades.

Bruger man det hele tiden i løbet af en arbejdsdag, er det naturligvis en anden snak, men godt tre arbejdsdages brug er bestemt godkendt.

Læs også: Priser på bluetooth headset

Pris og konklusion

Epos Adapt 660 oser ikke at samme byggekvalitet som BeoPlay H95 og har ikke helt samme lydoplevelse til musik som Sony WH-1000XM4. Til gengæld er det ekstra fokus på lyd til samtaler på både mobil og computer godt set og lige præcis det, der gør, at jeg vil vælge det frem for de andre.

Lyden til musik er nemlig stadig rigtig god, komforten er helt i top og batteritiden rigtig god. Headsettet er kedeligt ved første øjekast – men det bliver hurtigt til dybtfølt kærlighed!

Der er bare lige det med prisen. Prisen fra 3.000 kroner – de fleste steder koster det faktisk tæt på 4.000 kroner, er høj og nok for høj for de fleste. Man kan trygt vælge andre headset, hvis man mest bruger dem til musik. Bruger man også sit headset til videosamtaler på computeren og bare gerne vil have et super godt headset at tale i, der også fungerer godt til musik, så kan det være værd at bruge de sidste kroner på Adapt 660.

Epos Adapt 660 lander i vores bedømmelse på 9/10.

Se også: Test af hovedtelefoner, højtalere og gadgets