Telia-kunder får 4G over hele Europa + op til 20 GB data

Telia skruer op for datapakkerne til brug i EU og giver samtidig roaming over 4G i hele EU.

Telia-kunder får 4G over hele Europa + op til 20 GB data

Telia går nu all in på roaming i EU og tilbyder fra i dag 4G og datapakke med op til 20 GB i hele EU. Dermed får Telia-kunder det, som selskabet kalder for “True Roam Like Home”, så man mere eller mindre er sikret samme oplevelse på nettet både i Danmark og EU. Man får som udgangspunkt 10 GB data til roaming i EU i sin mobilpakke og kan så vælge 10 GB ekstra som en del af de valgfrie tjenester, Telia tilbyder i selskabets abonnementer.

Se også: Mobilpakker med billig roaming

20 GB data til roaming i EU er nødvendigt i dag

Det nye tiltag kommer i kølvandet på de nye EU-regler for roaming, hvor alle europæiske mobilkunder fremover skal kunne tage en vis mængde data med sig, når de rejser til et andet EU-land. Telia har gennem længere tid tilbudt deres kuder at kunne bruge op til 10 GB data i EU om måneden uden at skulle betale roaming-gebyr, men nu skruer de altså op for det til 20 GB.

”Det mobile dataforbrug stiger voldsomt i disse år. Ikke mindst, når vi er i udlandet. Men siden Telia lancerede Roam Like Home for nogle år siden, er forbruget faktisk steget med hele 80 procent om året. Derfor udvider vi nu vores roaming-koncept, så kunderne kan tage helt op til 20 GB data med til udlandet uden ekstra beregning,” siger privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard.

Se også: Priser på mobilabonnementer der kan bruges i EU

4G er også nødvendigt for danskere i EU

De fleste selskaber tilbyder i dag en roaming-løsning, men et kritikpunkt har lydt, at kunderne kun kunne gå på mobilnettet med 2G eller 3G og derfor ikke fik samme hastigheder som hjemme i Danmark. Men Telia vil nu åbne helt op for, at kunderne kan surfe på 4G-netværkene i EU. Det kræver dog selvfølgelig, at der er 4G-dækning i de lande og områder, man er i. Mange lande i EU har betydeligt dårligere dækning end i Danmark, ofte på grund landenes størrelser.

Men så længe det er muligt at komme på et 4G-net, vil Telias kunder altså kunne surfe med mobilen med høje hastigheder.

”Med 4G får du den mest stabile forbindelse på din mobil eller tablet. Det betyder, at du kan mere end bare at tjekke mail og læse lidt nyheder. Med 4G kan du bruge mobilen præcis, som du gør hjemme i Danmark,” slutter Christoph Nørgaard.

Udover de 32 EU- og EFTA-lande får Telia-kunder også adgang til 4G i en lang række andre lande over hele verden, men her kan man så ikke benytte sig af Telias roaming-pakker.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer fra Telia