4g samtaler volte telenor

Telenor klar med 4G-samtaler og VoLTE på iPhone

De danske teleselskaber satser massivt på 4G-samtaler og VoLTE (Voice over LTE) her i 2016 og nu er Telenor klar til at tage hul på bylden. De oplyser, at deres kunder nu kan føre 4G-samtaler på Apples iPhone 6 og 6+ samt på iPhone 6S og 6S+.

Der er dog lige nogle forudsætninger, der skal være opfyldt først.

 

Kom i gang med 4G-samtaler på iPhone 6

Man skal have modtaget en besked fra Apple om, at du kan opdatere styresystemet til iOS 9.2, og du skal have accepteret denne opdatering.

Derudover skal du have modtaget en besked fra Apple om, at du kan opdatere telefonens operatørindstillinger. Denne opdatering skal du så også have accepteret.

Når disse to ting er på plads, er telefonen teknisk klar til 4G-samtaler, men de fleste vil desuden skulle slå 4G-samtaler til i telefonens indstillinger: Vælg Indstillinger > Mobil > Slå 4G til > Stemme og data.

Der er skrevet meget om fordelene ved 4G-samtaler allerede, men kort ridset op handler det om følgende fordele:

Se også: De bedste priser på mobilabonnementer

Lynhurtig til at etablere opkald

Med 4G-samtaler/VoLTE går der typisk kun omkring et sekund fra man trykker ”ring op”, til modtagerens telefon ringer.

Uden VoLTE kan det tage 10 sekunder eller mere at etablere et opkald, når smartphonen skal bruge tid på at skifte fra 4G-nettet til 3G- eller 2G-nettet.

Bedre dækning med 4G-samtaler

Med VoLTE kan man føre samtaler på 4G-nettet uden at være afhængig af 2G- og 3G-dækning. I takt med, at 4G-dækningen udbygges, vil der være steder, hvor der er 4G-dækning, men dårlig eller ingen 2G- og 3G-dækning, og på disse steder vil det ved hjælp af VoLTE blive muligt at føre mobilsamtaler.

Med VoLTE får man mobilsamtaler med HD-lyd med bedre stemmegengivelse og markant reduktion af baggrundsstøj.

Se også: Mobiltelefoner der er gode til samtaler

 

På vej til wifi calling

VoLTE åbner også op for Wi-Fi Calling, der vil betyde rigtig meget for mobildækningen til samtaler.  Ligesom med VoLTE er wifi calling – som gør det muligt at føre mobilsamtaler på hjemmets eller virksomhedens trådløse router – afhængig af, at telefonproducenterne kommer med den nødvendige software.

Telenor er i øvrigt i gang med at rulle såkaldt 4G+ ud i de største byer og fordobler dermed kapaciteten og hastigheden i 4G-nettet på smartphones, der understøtter den nye teknologi.