TDC tester 5G – hastigheder op til 70 Gbit/s er målt

70 Gbit/s - så høje hastigheder har TDC og Huawei været oppe på ved test af fremtidens 5G-netværk. 2020 forventes at blive året, hvor 5G bliver klar i Danmark.

TDC tester 5G – hastigheder op til 70 Gbit/s er målt

Selvom der går 2-3 år endnu, inden man forventer at 5G kommercielt ruller ud i Danmark, så er testene af fremtidens 5G-netværk godt i gang – i hvert fald hos TDC, der sammen med Huawei har taget hul på de første 5G-test.

Se også: Bedste pris på mobilabonnementer

70 Gbit/s målt på 5G net hos TDC

TDC oplyser, at de i deres 5G-test har rundet hastigheder på over 70 Gbit/s. Det er 1000 gange hurtigere end den nuværende gennemsnitshastighed TDC netværk. Det lyder meget voldsomt, og behovet er der heller ikke lige nu.

Louise Knauer, der er koncerndirektør i TDC Group, forklarer, at 5G naturligvis er næste skridt i netværksudviklingen og at de er nødt til at være på forkant med udviklingen for også at have det bedste netværk i fremtiden.

Se også: Bedste pris på mobiltelefoner uden abonnement

 

Behovet for 5G er der ikke endnu – men det kommer

Selvom brugerne i dag ikke har brug for 70 Gbit/s, så kommer behov, det er Louise Knauer ikke i tvivl om

“Det er ikke til at forudsige datatrækket, når der kommer selvkørende biler, når antallet af Internet of Things-enheder eksploderer og skal forbindes til mobilnettet, eller når alle får deres egen streaming-tjeneste, men det kommer til at øge kravet til båndbredde markant. Det skal vi være helt klar til, så mobilnettet i Danmark stadig er i superligaen”, siger Louise Knauer.

Se også: Mobilselskaberne med bedste dækning

5G vigtigt for Danmarks fremtid – men først klar i 2020

Hun kalder det for afgørende for Danmark, at vi fastholder vores førerposition globalt set, når det gælder netværk og dermed 5G.

Der kommer dog til at gå et stykke tid, før vi kan opleve 5G på vores smartphones her i Danmark og det er enndu ikke fastlagt, hvornår 5G kan rulles ud i mobilnetværkene i Danmark. Standardsvaret i telebranchen er dog, at vi skal hen i 2020, inden vi ser 5G i Danmark.

Se også: Nyheder om 5G