Stream Netflix, HBO, Cmore, Spotify osv. i hele EU fra 1. april

Fra 1. april kan du streame løs af dine underholdsningstjenester som Netflix, HBO og Spotify i hele EU, da geoblokering bliver fjernet.

Stream Netflix, HBO, Cmore, Spotify osv. i hele EU fra 1. april

Geoblokering. Det er ordet, der dækker over den irriterende besked, der popper op på skærmen, når man forsøger at streame film, tv-serier og musik på sin mobil, tablet eller computer, når man bevæger sig uden for de danske grænse. Fra og med 1. april i år bliver geoblokering dog fjernet i EU og så kan du streame løs af dine underholdningstjenester i udlandet.

Stream Netflx, HBO, Spotify m.m. i hele EU

Når man betaler 99 kroner om måneden for en streaming-tjeneste, så er det ærgerligt, at man ikke kan bruge dem fuld ud, når man drager til udlandet. De fleste digitale tjenester er nemlig underlagt geoblokering, der betyder, at man ikke kan streame indhold i udlandet, hverken over wifi eller mobilen. En løsning har været at downloade indholdet til ens enhed, inden man krydsede grænsen, men det er ikke den optimale løsning.

Nu bliver det dog muligt at streame løs af alle de digitale underholdningstjenster, som du du betaler for hver måned, når du bevæger dig rundt i EU. Ny EU-lov dikterer nemlig, at geoblokering skal fjernes og det kommer til at ske fra den 1. april i år.

Se også: Bedste mobilabonnementer med roaming

Efterspurgt af kunderne

På den måde får du mere ud af dine tjenester og du behøver ikke bekymre dig helt så meget om at skulle downloade indhold til offline-brug, når du tager på ferie i udlandet. Både YouSee og Telmore har været ude og fortælle, at det selvfølgelig også bliver muligt for deres kunder, der har mobilabonnementer med tjenester inkluderet og de andre danske teleselskaber følger formentlig snart trop.

Både Telmore og YouSee udtrykker begejstring over den nye lovgivning, der snart træder i kraft, da den giver deres brugere et endnu mere optimalt online-liv uden geoblokering og de understreger også, at både behovet og efterspørgslen på at kunne streame løs af tjenester i udlandet er der.

Se også: Guide til mobilabonnementer med digitale tjenester

Stream ubegrænset med wifi

Er den enhed, som du bruger til at streame med, koblet på wifi, kan du streame alt indhold ubegrænset. Er du på mobilnettet, bruger du af din data-roaming og her skal man særligt være opmærksom, hvis man streamer video. Den maksimale mængde af data, man kan bruge i udlandet, er i dag på 15 GB data – det er hos YouSee.

Har du et mobilabonnement med tjenester inkluderet, kan du tage din underholdningspakke med dig i op til 30 dage ad gangen. Herefter skal du bruge din enhed i Danmark, før du kan bruge din pakke i EU igen.

Se også: Nyheder om streaming og tjenester