Væksten fortsætter: Stor stigning i online-handel

Webhandlen i Danmark bliver ved med at stige støt og det ventes, at der bliver handlet for cirka 84,5 milliarder kroner på nettet i 2017.

Væksten fortsætter: Stor stigning i online-handel

Seneste tal fra Dibs Payment Service, der hører under Nets og som  håndterer betalingssystemerne på tusindvis af danske webshops, viser, at købelysten på nettet bare bliver ved med at stige. Dibs har analyseret omsætningen hos 3.500 danske webshops og de kan se, at omsætningen i gennemsnit er steget med 13,2 procent i første halvår 2017 sammenlignet med de første seks måneder i 2016.

Henriette Høyer, salgschef hos Dibs, forklarer i følge RItzau, at online shopping bliver ved med at vokse lige som det har gjort de seneste 5 år med en samlet vækst på 70 procent.

Se også: Sikker shopping: Sammenlign priser på pricepusher.dk

Rejsebranchen har luret hvordan man gør

Hun vurderer, at særligt rejsebranchen har været gode til at give brugerne mulighed for at købe rejser på nettet og er lever man af at sælge rejser, så er det om at komme i gang med en god online-løsning, hvis man ikke allerede har en.

Hele 53 procent af danskerne forbrug på nettet sidste år gik nemlig til at købe rejser for.

Indkøb af elektronik og sko og tøj online er også populært, lyder det.

Se også: Nyt e-mærke skal gøre det sikkert at handle online i Europa

 

Forventer massiv stigning for hele 2017

Danskerne handlede for 70,4 milliarder kroner i 2016 på både danske og udenlandske webshops og det var en stigning på 20 procent sammenlignet med 2015 og Henriette Høyer forventer en lignende stigning i 2017.

Det betyder, at danskerne vil handle online for omkring 84,5 milliarder kroner i 2017.

Se også: Hvad er e-mærket?

Handel sikkert på nettet

Det er dog ikke kun danskernes lyst til at spendere penge på nettet, der vokser. Svindlere og IT-kriminelle har også fået øjnene op for mulighederne for at fuppe og bedrage folk på nettet.  Alene i 2016 blev 1.000 danske webshops således meldt til politiet og det vurderes, at 7 cirka  procent af alle danske webshops er fup.

Der er heldigvis flere måder at tjekke, om en given webshop har reelle hensigter. Først og fremmest skal man lede efter e-mærket hos den pågældende webshop. Har webshoppen e-mærket, er det garanti for en pålidelig webshop, hvor du trygt kan handle uden at bekymre dig om at blive svindlet. Sammenligner du priser på mobiltelefoner, tablets, smartwatch, højtalere og headsets samt andet tech-tilbehør på pricepusher.dk, så finder du her kun webshops, der har e-mærket for sikker e-handel.

Se også: Online-shopping i webshops med e-mærke