Spild af penge: Hundredtusindvis af danskere har fastnet de aldrig bruger

749.000 danskere har en fastnetforbindelse og mange danskere betaler dyrt for et fastnetabonnement de sjældent eller aldrig bruger. Undersøgelse viser, at fastnetforbindelsen udelukkende er en vanesag for rigtig mange danskere.

Spild af penge: Hundredtusindvis af danskere har fastnet de aldrig bruger

Fastnettelefonen er en meget dyr vane, som koster op til 4.000 kroner årligt.

Det viser en undersøgelse som Wilke har foretaget på vegne af teleselskabet 3. Hele 749.000 danskere har ifølge Erhvervsstyrelsens seneste telestatistik stadig et fastnetabonnement og 35,2 procent af fastnetbrugerne begrunder dette med, at det har de altid haft.

“At så mange danskere begrunder fastnettelefon i hjemmet som en vanesag er overraskende. Særligt med tanke på, at et fastnetabonnement årligt kan koste op til 4.000 kroner og at mobiltelefoni i dag er blevet så billigt. Fastnetkunderne har derfor rigtig god grund til at opsige fastnetabonnementet og overgå til mobiltelefoni.

Yderligere er dagens mobiltelefoner af så høj kvalitet, at mange af dem giver bedre samtalekvalitet end den gamle knogle”, siger Nicolas Fredriksen, Teleanalytiker.

Se også: Mobiltelefoner med god samtalekvalitet

”For langt de fleste vil det give god mening at tage stilling til, om de reelt har brug for et fastnetabonnement. Alt tyder på, at fastnetejerne primært har deres fastnettelefon af vane, og dermed bliver det spild af penge. Vi vurderer, at man faktisk vil kunne spare op til flere tusinde kroner om året, hvis man dropper fastnettelefonen. Alle har en mobiltelefon i dag, og de fleste vil kunne klare deres behov for telefoni via deres mobilabonnement, hvor rigtig mange har ’fri tale’ i forvejen”, siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3 Danmark.

 

Se også: Mobilabonnementer til under 100 kroner om måneden